Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zas a opět film, který se jako "béčko" hlavně tváří, než aby jím skutečně byl. Opět zůstalo jen u prvotního, zvráceně zábavného nápadu. Výsledný film pak postrádá nápady, ukotvení či jakýkoliv koncept, nadsázku či promyšlený humor. Je Iron Sky poctou sci-fi béčkům z padesátých let? Měl snad být ztřeštěnou sci-fi komedií, stavějící svůj humor na střetu usedlých nacistů s moderní civilizací a jejími výdobytky (z tohoto ranku mě momentálně napadá jen Star Trek IV: Cesta domů)? Nebo vážně míněnou satirou na téma pomíjivosti ideologie a zaslepenosti, kterou obvykle přináší? Zas a opět film, který je tak trochu tím vším z výčtu a tedy ničím. 3/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tato koprodukční parodie měla velice obtížnou cestu než spatřila světlo světa a to hlavně kvůli nedostatku financí. Samozřejmě producenti mohli požádat velká americká studia o podporu a koprodukci tohoto snímku, ale všichni víme, jak by to dopadlo. Američani by do toho začali kafrat, dosadili by si tam své zdeformované a okoukané tváře, které známe z Hollywoodských trháků. A určitě by nevznikl tento snímek parodující totalitní systémy jako je nacismus a v tomto případě i kapitalismus, protože ať si kdo chce, co chce říká, tak kapitalismus je jeden z nejhorších totalitních systémů, který kdy vznikl a který zabíjí nejvíce lidí, aniž by si to, to stádo ovcí uvědomovalo, protože jsou mu neustále podsouvány slova jako demokracie, svoboda a další bezvýznamný plky. Ale výsledek je ten, že většina eurohujerů a prokapitalisticky smýšlejících lidí si neuvědomuje, že tady dělají poskoky, né-li otroky v továrnách za pár drobků, aby si okecali svou bezcennou existenci bez budoucnosti a pro prospěch většinou nadnárodního neviditelného kapitálu hrstky vyvolených bastardů, kteří chtějí všechno ovládnout. Takže rozdíl mezi hajlujícím Hitlerem, kterej se nějak moc netajil s tím, co chce udělat a těmito kapitalistickými vychcánky, kteří jen kalí vodu není v konečném slova smyslu veškerý žádný. Tak této absurditě se tento snímek směje a ukazuje paralelu mezi těmito dvěma systémy a samozřejmě satirickým způsobem nás zve do tohoto zvráceného děje, kdy přeživší nacisté utekli po prohrané druhé světové válce na Měsíc, kde se připravovali na ovládnutí země a vytvoření tzv. Čtvrté říše. Tento projekt je unikátní v tom, že velké množství fanoušků tohoto scénáře se mohlo připojit na financování tohoto snímku v tzv. CROWDFUNDINGU, což znamená že kdo chtěl podpořit tento projekt nějakou částkou, tak mohl prostřednictvím internetu poslat jakoukoliv částku a vlastně se tím podílet na koprodukci tohoto filmu. A díky tomu vznikla tato vesmírná fantasmagorie s neokoukanými herci s árijským vzezřením a humorem, kteří zdejší amerikanofilové nemůžou pochopit, jelikož jejich humor skončil asi když jeden mladík strčil něco do něčeho, co vypadalo jako koláč. Ale hlavním plusem pro mně bylo přizvání hudební, industriální formace s názvem Laibach, kteří tomu dodali punc tvrdosti a jelikož jsem fanouškem této skupiny, tak jsem měl fakt radost z jejich působení v tomto nezávislém snímku a jsem si stoprocentně jistý, že kdyby to měli pod patronací amíci, tak si tuto legendární kapelu s hororovým vystupováním nikdy nepozvou. Za skvělou zábavu, kterou nikdo nemůže brát vážně a která parodicky přiživuje konspiraci přeživších nacistů na skrytém místě ze kterého jednou vyjedou jako blaničtí rytíři a spasí tento zkažený svět a hlavně za skvělou hudební vložku dávám 90%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Totální blbina, kterou jsem ani chvíli nebral vážně a možná díky tomu jsem se u ní skvěle bavil. Ať už nepřetržitá kanonáda vtípků cupovala amíky, nácky nebo žánrová klišé, snad pokaždé to byla trefa do černého. Dostala mě variace slavné scény Hitlerova výbuchu, nacistické stroje, ultimátní propaganda i scény na jednání u kulatého stolu. Ať už šlo o společný útok mírových družic nebo si vzal slovo korejský zástupce. Je to absurdní, jízlivé, plné nápadů, ulítlé v pojetí, ději i dialozích. Je to zábavné, svižné, ani vteřinu se to nebere vážně, a je na tom vidět, že si s tím vším finští hračičkové opravdu vyhráli a nenechali se omezovat žádnými pravidly ani logikou. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nenaplnil všechna očekávání, ze začátku jsem přes všechna varování hledal ten velkolepý vážný feeling trailerů, ale rozhodně nezklamal ani náhodou. Už jen vidět zase nějakou opravdu povedenou vesmírnou bitvu je pro mně velký plus (a tady je to jak ze Star Wars - palce nahoru), a celková stylizace je opravdu úžasná, také stavba scén a další technické záležitosti jsou na nezávislý film za pár šupek opravdu více než dobré. Herecké výkony správně přemrštěné až naprosto šílené, ale všichni hrajou jak jen můžou a Renata je kost :) Po příběhové stránce to ale žádná sláva není, všechno je jen načrtnuté, k zvratům přichází příliš rychle a samotné hlavní téma filmu - invaze nacistů a převzetí Země úplně úplně odbytá.. Prostě bych dal půl království za o hodinu delší film, kde by pod slupkou všeho sarkasmu, satirických pokusů a narážek, došlo i k nějakému opravdovému dramatu. Ale nestane se a všechny ty parádní scény a monology ala "svět je nemocný a my jsme doktoři" vyzní docela do ztracena... Také si člověk v takové rychlosti ani nemůže pořádně zvyknout na postavy, a i když to asi není taková chyba u těch všech figurek, důležitých pouze pro vyjadřovanou myšlenku, aspon bych se trošku více věnoval hlavnímu duu. A jak tedy funguje ta politická satira, které tvůrci obětovali tak mnoho? No, šlo to dotáhnout ještě trochu jinde a na jiný level, ale Finové aspoň vyjádřili ty nejdůležitější problémy, kvůli kterým americkou politiku a její způsoby mnoho lidí zrovna nemiluje. At už otravná, ambiciózní, mocichtivá variace na Palin, nebo diktátorsky se chovající generál či mlžící a veskrze slizký ministr obrany - všichni odkazují: My jsme páni Země, sebereme si, co chceme, vydrancujeme zdroje, dobudeme země, porušíme jakoukoliv dohodu, protože vy jste nicky a my máme atomovky... Parádní scéna ukazující na mírumilovnot a spolupráci mocností je "posily". A pak závěr :) Úplně poslední scéna tomu dala doslova hřebíček do rakve a přitom ukázala, o co se opravdu tenhle film snažil. Zpracováno ne zcela korektně a na dřeň už vůbec ne, spíše jen takové nadhledové chození kolem horké kaše, ale snaha se cení. Finský zástupce je best, stejně jako ten severokorejský :)) PS: celý film jsem čekal, kdy se ozve ta skladba z traileru a nic.. Zato bych byl skoro schopen snížit hodnocení :D PPS: opravdu pobavila nacistická verze Diktátora a potěšil meteorblitzkrieg ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně v 19. minutě v centru volební kampaně ředitelka nejprve pošle všechny kromě vedoucích oddělení pryč. Ve chvíli, kdy vedoucím nadává, jsou však v jednom ze záběrů všichni odvolání vidět v pozadí. (Topper.H)
  • Lunárny modul, ktorý sa objaví na začiatku filmu je skutočný návrh NASA nového lunárneho modulu Altair a veliteľského modulu Orion z projektu Constellation. (Lorax)
  • Natáčení probíhalo v Německu, Austrálii, Finsku a New Yorku. (Terva)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama