Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +jednoznačně námět, výprava, efekty, masky, závěrečná akce, spousta humoru -občas přepálené jak s humorem tak s vyzněním některých scén, rovněž ne každá scéna zaujme, některé jsou slabší/// Iron Sky je film, který se rozhodně vyplatí vidět. A přesto že jsem ho neviděl v kině, myslím si že by mu plátno slušelo. I přes nízký rozpočet dokáže ukázat krásné triky a taky efektní akci. Závěrečná akce je naprosto ultimátní. Potěší vás jednotlivé figurky jak ty kladné tak i ty záporné. A přesto že si myslím, že by si film zasloužil výraznějšího hlavního hrdinu i ten koho uvidíte úplnou ostudu neudělá. Nechybělo moc a mohl to být čtyřhvězdičkoví film. I tak je ale z něho zajímavá podívaná a do budoucna možná kult./// Celkem 68%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Podivné dostaveníčko Finů, Němců a Australanů nad nacisty z odvrácené strany Měsíce. Trailer, ostatně důvod, proč jsem se na Iron Sky podíval, byl dost slibný. O to smutnější pak bylo Iron Sky sledovat. Za pochvalu jistě stojí (opravdu jen) pár vtipných momentů, mimořádně přitažlivá Dietze a triky, jsouce snad až nepřiměřeně dobré na takové béčko. Co jistě pochvalu nezaslouží je scénář a výběr ostatních herců. Za všechny připomenu snad nejhnusnějšího černocha/bělocha, kterého jsem kdy viděl... Škoda toho, potenciál zde byl jistě mnohem větší... 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Luna když září, i svastika celá... náckům se daří, i negr jim zbělá." Připíjím likérem De-Albinisier na zdraví Timo Vueronsolovi, jakož i všem zpětně odalbínovaným negrům! Starý Áda se určitě obrací v hrobě, resp. v propadlišti dějin se zoufale chytá za svou neárijskou čtvrtžidovskou lebku. Nad tím, jak jim konečné vítězství už zase uniklo, opět jen o pověstný chlup, tentokrát chlup ze zadnice americké prezidentky. Pár užitečný informací z odvrácené strany Měsíce i odvrácené strany americké zahraniční politiky: Američtí prezidenti jsou čubky(sic!) prolhané, vybělený negr je šik, svastika je symbol míru, ale málokdo to ví, tenkrát v Roswellu 1947 američtí doktoři skutečně pitvali (neznámého obersturmbannführera), ke spojení sňatek není nutný (:-), stačí Potvrzení z oddělení pro rasovou čistotu, árijská učitelka na základní škole má zájem o 25cm dlouhé černé pravítko, no a Omnibus je "nezletilý mentál", páč si "křečovitý humor" užíval, jak standartenführer Hans Landa bavorský štrůdl. Prostě mňamka. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Originální, geniální, parádní parodie, ale postupně upadající. Ale 4* za nápad, těch se v dnešní době moc nevidí, za neznámé herce, kteří film dokázali utáhnout, a za vizuál, kterým by pokořil mnoho několikanásobně dražších projektů. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Herec Götz Otto (Klaus Adler) si strihol nacistu po druhýkrát. Premiéru si odkrútil v Hitlerovom bunkri, čoby dôstojník, vo filme Pád Tretej ríše (2004). Jedna zo scén na túto nemeckú drámu priamo odkazuje. (Jumar)
  • Na motivy filmu byla vytvořena i stejnojmenná videohra. (Corpsegrinder)
  • V roli finského vyslance v sídle OSN se objevuje producent filmu Tero Kaukomaa. (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama