Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (878)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7,5miliónaTržby USA $122,082Tržby Celosvetovo $10,090,000▐ Nadšenie fanúšikov s blockbastrov a lá ID4 + Vesmírna pechota sa v tomto prípade nezaprie, má to svoju ľahkosť, zábavnosť, údernosť, akčnosť, či podmazanú veľkoleposť ako tomu bolo pri novodobých Grindhouse vychytávkach ako Drive Angry, Planet Teror, Death Proof. Asi najviac potešia celkom slušné triky, ktoré sa samozrejme striedajú aj s menej vydarenými ale na takýto druh filmu je to až nadmieru dobrá práca, potešia aj niektoré uletené nápady ako to bombardovanie miest s meteoritmi, takže spokojnosť. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) -v kine to malo dobrú kulisu ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní mix, který na papíře a v trailerech vypadá odvážně, ale na hodině a půl se snaží smíchat několik cílených parodií bez skutečného humoru a vlastní představě o hlavní pointě. Politicko-kritická rovina (nejen, ale především) proti Spojeným státům působí jako stále opakované módní klišé a ta snaha stylizovat Měsíc do podoby (skoro steampunk) nacistické vize Čtvrté říše byl vykoupen hromadou nesmyslů... ale budiž. Beru to jako fanouškovský úlet pro hrstku vyvolených, kterým budou stačit uniformy, sexy blondýna a odvážný sci-fi motiv, který je moc pěkně dovršen s příchodem závěrečných titulků. Tu hodinu zbytečnou hodinu navíc, co ten film má, raději nechám plavat:-). PS: přes všechny zhovadilosti a nedodělky, nedomyšlenost a přehnanost si autoři zaslouží za svou vytrvalost dotáhnout svůj nápad do "konečné verze" třikrát Sieg Heil ... ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdo by si pomyslel, že jednou budou při německý verzi epic opusu B Mashina vylítávat vesmírný talíře z měsíční základny ve tvaru hákáče a Udo to bude kočírovat ve slušivý uniformě. Skoro bych se udělala, jen kdyby to bylo dobře natočený (což je, vzhledem k podmínkám, samozřejmě utopie). A Zeppeliny! A (krutě nevyužitý) Götterdämmerung! U vesmírných posil jsem uplakla slzu patosu (Mir džoins ze betl), u Udova "loučení" slzu deprese - die Zeit ist die Sünde - 38 let po Drákulovi zas plive krev. Plus 38 let. __________ Některý nápady nádherný, většina vtipů nenádherných (hlavně otravný nigga, ale třeba Severní Korea ok, asi to ještě neviděli). Amatérská forma nevadí, amatérský scénář už trochu jo. Ale stejně dík. (director's cut 3,5*) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tato koprodukční parodie měla velice obtížnou cestu než spatřila světlo světa a to hlavně kvůli nedostatku financí. Samozřejmě producenti mohli požádat velká americká studia o podporu a koprodukci tohoto snímku, ale všichni víme, jak by to dopadlo. Američani by do toho začali kafrat, dosadili by si tam své zdeformované a okoukané tváře, které známe z Hollywoodských trháků. A určitě by nevznikl tento snímek parodující totalitní systémy jako je nacismus a v tomto případě i kapitalismus, protože ať si kdo chce, co chce říká, tak kapitalismus je jeden z nejhorších totalitních systémů, který kdy vznikl a který zabíjí nejvíce lidí, aniž by si to, to stádo ovcí uvědomovalo, protože jsou mu neustále podsouvány slova jako demokracie, svoboda a další bezvýznamný plky. Ale výsledek je ten, že většina eurohujerů a prokapitalisticky smýšlejících lidí si neuvědomuje, že tady dělají poskoky, né-li otroky v továrnách za pár drobků, aby si okecali svou bezcennou existenci bez budoucnosti a pro prospěch většinou nadnárodního neviditelného kapitálu hrstky vyvolených bastardů, kteří chtějí všechno ovládnout. Takže rozdíl mezi hajlujícím Hitlerem, kterej se nějak moc netajil s tím, co chce udělat a těmito kapitalistickými vychcánky, kteří jen kalí vodu není v konečném slova smyslu veškerý žádný. Tak této absurditě se tento snímek směje a ukazuje paralelu mezi těmito dvěma systémy a samozřejmě satirickým způsobem nás zve do tohoto zvráceného děje, kdy přeživší nacisté utekli po prohrané druhé světové válce na Měsíc, kde se připravovali na ovládnutí země a vytvoření tzv. Čtvrté říše. Tento projekt je unikátní v tom, že velké množství fanoušků tohoto scénáře se mohlo připojit na financování tohoto snímku v tzv. CROWDFUNDINGU, což znamená že kdo chtěl podpořit tento projekt nějakou částkou, tak mohl prostřednictvím internetu poslat jakoukoliv částku a vlastně se tím podílet na koprodukci tohoto filmu. A díky tomu vznikla tato vesmírná fantasmagorie s neokoukanými herci s árijským vzezřením a humorem, kteří zdejší amerikanofilové nemůžou pochopit, jelikož jejich humor skončil asi když jeden mladík strčil něco do něčeho, co vypadalo jako koláč. Ale hlavním plusem pro mně bylo přizvání hudební, industriální formace s názvem Laibach, kteří tomu dodali punc tvrdosti a jelikož jsem fanouškem této skupiny, tak jsem měl fakt radost z jejich působení v tomto nezávislém snímku a jsem si stoprocentně jistý, že kdyby to měli pod patronací amíci, tak si tuto legendární kapelu s hororovým vystupováním nikdy nepozvou. Za skvělou zábavu, kterou nikdo nemůže brát vážně a která parodicky přiživuje konspiraci přeživších nacistů na skrytém místě ze kterého jednou vyjedou jako blaničtí rytíři a spasí tento zkažený svět a hlavně za skvělou hudební vložku dávám 90%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Originální, geniální, parádní parodie, ale postupně upadající. Ale 4* za nápad, těch se v dnešní době moc nevidí, za neznámé herce, kteří film dokázali utáhnout, a za vizuál, kterým by pokořil mnoho několikanásobně dražších projektů. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Během nacistické invaze do New Yorku můžeme vidět komplex budov Světového obchodního centra s dodatečnou třetí výškovou budovou. (Conspi)
  • Námet na film sa zrodil v hlave režisérovho kamaráta, ktorému sa snívalo, že počas jazdy na bicykli mu na chrbte sedel Adolf Hitler a čosi mu kričal do uší. Zobudil sa s presvedčením, že musíme natočiť niečo o nacistoch z Mesiaca. (gogo76)
  • Vládní kancelář Německé republiky nepovolila filmařskému štábu dovoz jakýchkoliv nacistických kostýmů na území Německa. Záchrany se jim dostalo od tvůrců filmu Hanebný pancharti (2009), kteří se v době natáčení potýkali se stejným problémem. (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama