Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Originální, geniální, parádní parodie, ale postupně upadající. Ale 4* za nápad, těch se v dnešní době moc nevidí, za neznámé herce, kteří film dokázali utáhnout, a za vizuál, kterým by pokořil mnoho několikanásobně dražších projektů. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Sice tomu chybí vizuální vtip Mars attack, ale je to půvabné svým osobitým způsobem. Archaické provedení Čtvrté říše jako by vypadlo z Wolfensteina, legrační vize tupé Eemeriky, které vládne fitness kráva, pár vtípků na téma rasově genderová korektnost, já se prostě bavil. Snad jen ten konec mohl být trochu méně hnusný, cucat negra snad ani prase nemůže... Kdyby ovšem režisér doplnil ještě pár kultovních tématických postav, byl by výsledek dokonalý. Mě osobně by se třeba moc líbila nějaká pěkně rostlá fräulein, třeba taková Ilsa, vlčice SS:-)). ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zas a opět film, který se jako "béčko" hlavně tváří, než aby jím skutečně byl. Opět zůstalo jen u prvotního, zvráceně zábavného nápadu. Výsledný film pak postrádá nápady, ukotvení či jakýkoliv koncept, nadsázku či promyšlený humor. Je Iron Sky poctou sci-fi béčkům z padesátých let? Měl snad být ztřeštěnou sci-fi komedií, stavějící svůj humor na střetu usedlých nacistů s moderní civilizací a jejími výdobytky (z tohoto ranku mě momentálně napadá jen Star Trek IV: Cesta domů)? Nebo vážně míněnou satirou na téma pomíjivosti ideologie a zaslepenosti, kterou obvykle přináší? Zas a opět film, který je tak trochu tím vším z výčtu a tedy ničím. 3/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ujetina po všech stránkách. Kdyby se tam alespoň nesnažily nacpat vše co je napadlo, možná by se na to (třeba jako na komedii) koukat dalo. Takhle to na mě působí jen jako blábol nějakého chorého děcka, které neví co si přát k vánocům. Jestli nůž, čokoládu, brášku a nebo nového transformera. Za mě 25% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Na produkci filmu bylo vybráno přesně 7 501 179 eur, z čehož fanoušci přispěli částkou jednoho milionu. Všichni dárci jsou uvedeni v závěrečných titulcích. (Gwin)
  • Ve scéně v 19. minutě v centru volební kampaně ředitelka nejprve pošle všechny kromě vedoucích oddělení pryč. Ve chvíli, kdy vedoucím nadává, jsou však v jednom ze záběrů všichni odvolání vidět v pozadí. (Topper.H)
  • Premiéru si snímek odbyl 11. 2. 2012 během 62. ročníku německého mezinárodního filmového festivalu Berlin International Film Festival, kde se promítal v sekci Panorama Special. (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama