Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (878)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No hej, väčšina z nás, čo sme sa tešili, sme asi trochu sklamaní. Ale aj tak dám 4*, lebo keď si poskladám všetky detaily, verím, že celok je nadpriemerný. Nakoniec mi celkom vyhovuje, že to nebola len bláznivá groteska, akú som podľa traileru očakávala. Páči sa mi, že film má viacero vrstiev: okrem prvoplánovej srandy najmä hromadu satiry, ktorá v istých chvíľach prechádza až do vážneho tónu. Takže filmom som trochu prekvapená, ale nehnevám sa, že je trochu iný než moje očakávania :-) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Podivné dostaveníčko Finů, Němců a Australanů nad nacisty z odvrácené strany Měsíce. Trailer, ostatně důvod, proč jsem se na Iron Sky podíval, byl dost slibný. O to smutnější pak bylo Iron Sky sledovat. Za pochvalu jistě stojí (opravdu jen) pár vtipných momentů, mimořádně přitažlivá Dietze a triky, jsouce snad až nepřiměřeně dobré na takové béčko. Co jistě pochvalu nezaslouží je scénář a výběr ostatních herců. Za všechny připomenu snad nejhnusnějšího černocha/bělocha, kterého jsem kdy viděl... Škoda toho, potenciál zde byl jistě mnohem větší... 50% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nenaplnil všechna očekávání, ze začátku jsem přes všechna varování hledal ten velkolepý vážný feeling trailerů, ale rozhodně nezklamal ani náhodou. Už jen vidět zase nějakou opravdu povedenou vesmírnou bitvu je pro mně velký plus (a tady je to jak ze Star Wars - palce nahoru), a celková stylizace je opravdu úžasná, také stavba scén a další technické záležitosti jsou na nezávislý film za pár šupek opravdu více než dobré. Herecké výkony správně přemrštěné až naprosto šílené, ale všichni hrajou jak jen můžou a Renata je kost :) Po příběhové stránce to ale žádná sláva není, všechno je jen načrtnuté, k zvratům přichází příliš rychle a samotné hlavní téma filmu - invaze nacistů a převzetí Země úplně úplně odbytá.. Prostě bych dal půl království za o hodinu delší film, kde by pod slupkou všeho sarkasmu, satirických pokusů a narážek, došlo i k nějakému opravdovému dramatu. Ale nestane se a všechny ty parádní scény a monology ala "svět je nemocný a my jsme doktoři" vyzní docela do ztracena... Také si člověk v takové rychlosti ani nemůže pořádně zvyknout na postavy, a i když to asi není taková chyba u těch všech figurek, důležitých pouze pro vyjadřovanou myšlenku, aspon bych se trošku více věnoval hlavnímu duu. A jak tedy funguje ta politická satira, které tvůrci obětovali tak mnoho? No, šlo to dotáhnout ještě trochu jinde a na jiný level, ale Finové aspoň vyjádřili ty nejdůležitější problémy, kvůli kterým americkou politiku a její způsoby mnoho lidí zrovna nemiluje. At už otravná, ambiciózní, mocichtivá variace na Palin, nebo diktátorsky se chovající generál či mlžící a veskrze slizký ministr obrany - všichni odkazují: My jsme páni Země, sebereme si, co chceme, vydrancujeme zdroje, dobudeme země, porušíme jakoukoliv dohodu, protože vy jste nicky a my máme atomovky... Parádní scéna ukazující na mírumilovnot a spolupráci mocností je "posily". A pak závěr :) Úplně poslední scéna tomu dala doslova hřebíček do rakve a přitom ukázala, o co se opravdu tenhle film snažil. Zpracováno ne zcela korektně a na dřeň už vůbec ne, spíše jen takové nadhledové chození kolem horké kaše, ale snaha se cení. Finský zástupce je best, stejně jako ten severokorejský :)) PS: celý film jsem čekal, kdy se ozve ta skladba z traileru a nic.. Zato bych byl skoro schopen snížit hodnocení :D PPS: opravdu pobavila nacistická verze Diktátora a potěšil meteorblitzkrieg ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejzajímavějších filmů za dost dlouhou dobu, a to nejenom díky produkčním okolnostem. Kupodivu se z toho vyklubala satira, která má spoustu temných a smutných tónů, což umocňuje i ten Laibach. A je fajn, že přestože je tam množství popkulturních odkazů, tak to ani zdaleka nestojí jen na nich a funguje to hned v rámci několika žánrů. Ale je třeba to vidět znovu. A samozřejmě v kině, protože na plátně je to skvělé.Berlinale 2012 – Kino CinemaxX am Potsdamer Platz ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Premiéru si snímek odbyl 11. 2. 2012 během 62. ročníku německého mezinárodního filmového festivalu Berlin International Film Festival, kde se promítal v sekci Panorama Special. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v Německu, Austrálii, Finsku a New Yorku. (Terva)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama