Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Je docela těžké takovýto počin hodnotit. Vzbuzuje odpor a zároveň úžas. Zvlášť partner na něj po prvním zhlédnutí nemůže zapomenout a děsivé a tvrdě realistické scény se mu vybaví pokaždé, co slyší název filmu. Příběh je krutě syrový a popisuje devadesátá léta v Praze z té horší stránky. Čert vem nějaké podvody nebo mafiány. Mladí kluci se pod pasáky neváhají vrhnout do prostituce za vidinou balíku peněz a naprosto tím ztratili svoji důstojnost. Za klíčovou považuju scénu ve druhé polovině filmu, kdy se otec pokouší Marka hledat, ale osloví ho mladý kluk, který mu nabízí sex. Že ve filmu hrála spousta neherců, mi ani tak nevadí. O to víc působí film autentičtěji. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

je to velký bojkot sledovat, jak asi pro Marka Vašuta, když se mu nakládá do úzavěru, nu což, Mandragora a jejich postavy nemají Shakespearovské vyjadřovací schopnosti, a ani špetku inteligentní hmoty mozkové šedé kůry, a nulová lítost diváka osudu hlavního hrdiny, ale takový menší ohled na divoké devadesátky v Práglu, je to asi osvěžující raritka. Mandragora jako český Rekviem za sen nebo děti ze stanice Zoo, se svým zevnějškem vypadá jak rozšlápnuté hovno na botě, ale režisér si neupletl tak velký bič z hovna, jak třeba Troska a Vít Olmer. Čáslavka je hrozný herec, ale oceňuji Řezníka, že ho v Párty Harderu pronikavě využil do minulé profese. Karim be like.. Zvedněte prdele a do terénu.. ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

Snímek je mistrně natočen - kamera, hudba, scénář... Co bych mírně vytkl jsou herecké projevy a občasné dialogy... Toto kritérium sice nerad přehlížím a asi by v některých případech normálně znamenalo hvězdičku dolů. Ať se jedná o nezávislý, či "závislý" film, ale musím uznat, že zde je natolik vyváženo výrazovými prostředky a za to, že se to autorům skutečně povedlo realizovat, i přes to že podobná tvorba bohužel nemá u nás "na růžích ustláno" dávám plný počet... Přesněji bych to viděl tak na 90% (film vidím v podobné rovině jako např. Anděl Exit). ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jak všechno? Necháš se prcat do prdele nebo co? Ne? Tak to neni všechno kurva!" | "Nemoh bys mi říct něco kolem šlapání, prosimtě?" | "Jaký kecy? Vždyť jsou to pražský košťata, tam kouří vocasy, tady si hrajou na heteráky, šlapky buzerantský, já je znam. Póď, dokopem je." | "Vemte si tyhle časáky, komu nebude stát nedostane ani korunu. Potřebuje někdo z vás perník? Jó? Tak tady ho máte. Postavte si čuráky a jdeme rovnou na tu mrdačku, ještě dneska to musíme poslat do Německa." Strašně to tlačí na pilu, otřesný dialogy, příšernej Miroslav Čáslavka, ale kurevská zábava =). #nebojíšSeAIDS? (75%) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Polský líc Magnuska, Grodecki, svůj film myslel také nepochybně dobře a pokusil se poukázat na téma, kterému se ostatní vyhýbají. Oba spojuje touha natočit burcující film a neschopnost faktické realizace něčeho takového umocněná amatérismem olbřímých rozměrů. Oba se pokouší o devatero filmových řemesel a oba nejméně kazí scenáristiku. Grodecki se nesnažil ve svém filmu hrát, což bych mu přičetla ke cti. Na druhou stranu však dlužno dodat, že ani v běžně rozlehlém lese není tolik dřeva, jako se vyskytlo v Mandragoře. Takže o jednoho toporně deklamujícího maníka víc, nebo míň, to už výsledný dojem neovlivní. Musím tedy uznat, že ty prostoduché dialogy by zřejmě procítěně neodříkal ani špičkový herec, ten by ale určitě stejně nejpozději po prvním natáčecím dni s hrůzou utekl. Od sledování tohoto veledíla jsem měla chuť utéci i já. Moje vytrvalost byla odměněna hnedle dvakrát. Vynikající komickou sekvencí, která začíná komíháním kamery, protože i Grodeckimu bylo jasné, že Čáslavka omámenost prostě nezahraje, pokračuje plačtivým vzýváním Davida a končí veselou taškařicí ve sprše. Odměnou největší pro mne ovšem byly závěrečné titulky. Dokoukala jsem tento ryze amatérský snímek a teď budu žasnout nad tím, že do něj někdo dal peníze a nepožadoval je okamžitě zpět poté, co zhlédl finální sestřih. Grodecki má docela štěstí, že ani jeden z producentů není prudší letory, protože mu taky mohli rozbít hubu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)

Související novinky

Reklama

Reklama