Reklama

Reklama

Revue na zakázku

  • Sovětský svaz Ревю по заказу (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ne každá koprodukce, navíc úředně vynucená, měla divácky vděčné výsledky. V tomto ponejvíce trapném příběhu spatříme, jak se mladí umělci připravovali na krasobruslařské vystoupení v honosné sportovní hale, postavené ve vzdáleném Kazachstánu. A nepomohla ani přítomnost úspěšných tuzemských komiků a zpěváků, ani režijní vedení jindy osvědčeného Zdeňka Podskalského. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Pštros 

všechny recenze uživatele

[Brakfest 2010 ] Film, který jak se zdá, by nikdy nemohl vzniknout bez rozsáhlého zneužívání návykových látek ze strany jeho tvůrců. Varuji případné další zájemce, kteří by se rozhodli sledovat tento opus ve střízlivém stavu. Jiří Lábus v montérkách jako noční můra mě totiž budil celou dobu ze spaní. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tak tady si Podskalský vybral hodně slabou chvilku. Ale to není nic proti scénáristovi a choreografovi - ti nehulili hašišek, ale rovnou rulík. To je psycho! Vskutku masochistický zážitek... ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Dalsi ze znovuobjevenych socreal absurdnich taskaric. Misty je filmovy prostor vyplnovan prilis okate, ale jinak je to spektakularni podivana, ktera muze byt ovsem i zcela nepochopena. ()

mh.mail odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Ano, souhlasím s tím, že to autoři natočili takhle nejspíš schválně, z trucu, protože museli splnit nařízení. Nahlíženo touto optikou to asi opravdu je dílo svým způsobem geniální (stejně jako Jiří Šlitr, který zpívá Klokočí úmyslně mimo rytmus a melodii). Ale se mnou se to minulo. Takže dávám odpad. ()

wakage 

všechny recenze uživatele

Poklad socialistického filmu, který mi dosud zůstával skryt. "Cestovka" Pragokoncert s dvojicí průvodců a překladatelů Kaiser, Lábus vás zaveze do kazašské stepi, kde se připravuje velkolepá lední revue. Jedna hláška za vše: Kaiser se zničehonic objeví v záběru, kde probíhá nějaký rozhovor a Lábus se ho zeptá: "kde se tady bereš?", odpověď: "nevim". Kdybych tenhle film neviděl, tak neuvěřim, že je možný něco takovýho natočit. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Perla pro příznivce úchylných žánrů, česká strana projektu pochopila, že reklama na Kazachstán je tak slaboduchá, že nezbývá, než si z toho dělat srandu. Poslední pětiminutovka je geniální, hlavně bývalý hajný Bajsambajev či jak, ()

krokodlak 

všechny recenze uživatele

Velká kazašská lobotomie aneb Kam se hrabe Borat! Škoda, že se tento absolutní klenot Podskalského tvorby téměř nereprízuje, protože jde o naprosto dokonalý revoluční útok proti jakýmkoliv kinematografickým pravidlům, ač mělo jít o oslavu československo-kazašského přátelství. V explozivní koláži absurdit se zde potkávají nádherně stupidní komentáře Kaisera s Lábusem, lední revue, varieté, velbloudi, koně, kazašské lidové zvyky i umění, cool dobová hudba Vítězslava Hádla (miluju tyhle analogové synťáky kombinované s funky basou a zefektovanou kytarou) a brutálně chaotický děj, který se možná ale vůbec nestal. Za pozornost stojí i inovativní přístup ke zvuku, protože kazašské postavy bez jakékoliv logiky střídavě hovoří v původním znění s titulky a s českým dabingem, přičemž do jejich úst občas dokonce subverzivně vstupují samotní Kaiser a Lábus. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Někdy museli režiséři nebo i herci být poplatní režimu, chtěli-li vůbec hrát či točit. Kdyby byli všichni odvážní a svědomití a zarytě odmítali, nevznikly by sice tyhle ty bláboly, ale též mnoho dobrých věcí. Zde se stal bohužel obětí Zdeněk Podskalský. V dalekém Kazachstánu se pokusil natočit zkazku o tom, kterak Čechoslováci pomáhají spřáteleným soudruhům s revue. Když odstoupíme od naprosto nesmyslného příběhu, který je totálně hloupě napsán, pak zůstávají celkem slušná taneční a akrobatická čísla. Též se můžeme něco dozvědět o místních tradicích. To horší pak jsou spousty věcí. Jedna je kupříkladu hra s titulky. Překlad tak slouží jen k objasnění těch nejdůležitějších věcí, mnohdy zcela chybí. Jindy zase dabují Jiří Lábus a Oldřich Kaiser, ale žádná pravidla neexistují, je to mix všeho. Stejné je to i se zábavou a prokládáním jednotlivých scén či logiky příběhu samotného. Chvílemi to na mě působí, jako by záleželo spíše na tom, jak se všichni druhý den vyspali. Pravda ale je, že místy to připomínalo i Letem světem, kde se J. Lábus  O. Kaiser vydávali na cesty též s velmi originálními komentáři. ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Absolutní originalita světového filmu, nebo zná někdo podobný film o přípravě lední revue v kazašské stepi? Celkově film působí jako parodie na povinnost, navíc okořeněna nejpopulárnější dvojící té doby J.Lábusem s O.Kaiserem. ()

Bobofon odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě dneska by se měly všechny ty Vondráčkové za takovéto a j i jiné (horší) věci stydět. Což bohužel nelze čekat, neb lidi typu Helenky mají žaludek výborný a kůži hroší. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zapomenutý až moc na to, že v něm hrál Oldřich Kaiser spolu s Jiřím Lábusem a režíroval ho Zdeněk Podskalský... jakoby. 😮‍💨❤️‍🔥 Dle mého si autoři něco šlehli, páč tohle za střízliva nenatočíš ani nevymyslíš. Ale asi si film najde své fanoušky (čti mě), kteří rádi sledují socialistický televizní bizár. Objevují se tam písničky Heleny Vondráčkové a Karla Černocha, takže opravdu asi na vlastní nebezpečí, ale já přežila. 🙋🏼‍♀️ Chvílemi jsem vůbec netušila, o co ve filmu vlastně jde, ale komentáře Jiřího Lábuse to povětšinou zachránily, uf tyjo. Oldřich Kaiser ve své osmdesátkové éře - jakoby chceš se na něho prostě koukat. :D Ale jakožto komedie, která má pobavit a možná i vyděsit, se povedl. - Jiří Lábus v montérkách nebo polonahá Helena Vondráčková na bruslích - fakt... co si Zdeněk Podskalský dal...? 🤔 ()

izinka 

všechny recenze uživatele

Absolutně neskutečná kravina.Celou dobu jsem marně přemýšlela, jestli to myslí vážně nebo byli při natáčení všichni sjetí. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

To byl tak absurdní film, že doteď tápu, co tím chtěli tvůrci říct. Mysleli to vážně? Nemysleli to vážně? Byla by to neskutečná šílenost, nebýt všudypřítomných vtipných komentářů pánů Kaisera a Lábuse. Jo, a Kazašky jsou fakt pohledné holky. (Teda až na ty příšerné osmdesátkové účesy.) ()

shakened odpad!

všechny recenze uživatele

Dovolená s Andělem je proti tomuhle holywoodský trhák. Tak trochu podezřívám režiséra, že se těm komoušům chtěl pomstít. ()

Reklama

Reklama