Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh o horolezeckej výprave na najvyššiu horu sveta Mount Everest realisticky zachytáva atmosféru vo výprave, odhaľuje zložité medziľudské vzťahy vo vypätých situáciách a dramatický zápas ľudskej vôle a túžby po prekonávaní nebezpečenstiev... (oficiální text distributora)

Recenze (12)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Ty zasran protekčný!" Ostrieľaný horolezecký tato Navrátil zoberie do československého osemtisícovkového týmu zanedbávaného potomka Kaisera. Ostatní účastníci z toho samozrejme nie sú extra nadšení. Horolezecko-psychologicko-mystický film o vzťahoch vo vypätých vysokohorských situáciách, dokazovaní kadečoho sebe aj ostatným a hazardovaní s fyzickým aj duševným zdravím. Žiadny extra zázrak, ale na jeden krát vcelku pozerateľné, až na zopár kiksov, z ktorých najviac do očí udrie aj ostatnými spomínané zliezanie Everestu bez rukavíc. Za tri pitvy pišťuchy. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

„Příběh o výpravě na nejvyšší horu světa, která je zároveň výpravou do hlubin divoké bouře.“ - Napsáno na plakátu samotného filmu, do kterého jsem se zamilovala. 🏔🤍 (ano, mám očividně crush na film) Do neprávem velmi zapomenutého filmu.... Na Everest se podle tohodle snímku leze zásadně bez rukavic! 🙌🏻 Je to jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružných filmů. Natočit film o horolezecké výpravě na Mount Everest tak, aby to vypadalo autenticky, si žádá docela odvahu a zde se to povedlo, protože Oldřich Kaiser. Natáčelo se v základním táboře, opravdu se jelo do Himalájí. Hudba byla na prasknutí uší, ale nevadí, to opomeneme, protože Oldřich Kaiser. 🔥 ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní a smělý nápad - když natáčet výstup na Mt. Everest, tak přímo na Mt. Everestu. Kdo ví, jak by dopadlo, kdyby tehdy někdo přišel s nápadem natočit o astronautech na měsíci... Aspoň se zde objeví několik efektních záběrů z Nepálských exteriérů a hlavně obrazů nejvyšší hory světa, často necitlivě doplněných o jakési bouřkové efekty. Jde o zajímavý a neobvyklý film, který ovšem dojíždí na to, co mělo být jeho předností - tedy autentičnost. ()

ujec 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vydarený film s horolezeckou tématikou. Scenáristi a režiséry podobných filmov by mali viac načúvať pravým horolezcom, potom by tie dialógy vyzerali ináč. To je v podstate bolesť takmer všetkých filmov tohto žánru až na svetlé výnimky napr. North Face o prvovýstupe severnou stenou Eigeru. Film Sagarmatha bol dokrúcaný vo Vysokých Tatrách a bolo to vidno. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení v autentických podmínkách 2 600 metrů nad mořem málem zemřel herec Bořivoj Navrátil kvůli otoku plic. (Fenk)
  • V roce 1987 vznikl dokument Everest 87, který zachycoval výpravu československých horolezců vedenou Ivanem Gálfym. Shodou okolností dokument zachytil i filmařskou expedici, která tam natáčela film Sagarmatha. (Cibulka_C)
  • Natáčelo se i v základním táboře ve výšce 4 200 metrů nad mořem, kde štáb s herci strávil čtyřicet dní. (Cibulka_C)

Reklama

Reklama