Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Futuristická vize blízké budoucnosti v německé dokumentární trilogii. Náš svět se proměňuje stále rychleji a rychleji. Jak asi bude vypadat, řekněme, za padesát let? Budou existovat plně automatizovaná města a létající auta? Budou mít naše děti umělé orgány? A dožijí se sta i více let? Několik vědců se pokusilo předpovědět, co se v jejich oboru v příštích padesáti letech odehraje. Například profesor fyziky Michio Kaku z Newyorské městské univerzity říká, že v medicíně se objeví mnoho úžasných novinek. Např. budeme nosit "chytré" oblečení. Třeba pánské sako bude bude mít v látce vetkány desítky čipů a senzorů, které budou monitorovat zdravotní stav majitele. Jakmile si ho obleče, všechny systémy se uvedou v činnost. A kdyby náhodou upadl do bezvědomí, oděv automaticky zjistí a nahlásí jeho souřadnice, uvědomí příslušné instituce a než přijede sanitka, načte všechny informace o jeho aktuálním stavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hrané pasáže, do kterých se tvůrci snaží pašovat hračky i nehračky budoucnosti, jsou pitomoučké, ale hlavně díky nim mi nedělalo problém vzpomenout si zpětně na některé konkrétní vynálezy. Na léta, jichž se pravděpodobně nedožiji, mne nejvíce nažhavil šikovný kompjůtr v rukavicoidní podobě a velmi efektivní výtah do vesmíru. Vysekávám hlubokou poklonu pokročilým kutilům, díky nimž tyhle záležitosti s velkou pravděpodobností jednou vystoupí ze stránek sci-fi románů. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

SENSACE!!! :-/ . . . Není nad futuristické vize... Osobně ovšem jsem rád tomu, že my současníci šťastni budiž žijeme jako lidé, stále ještě coby LIDÉ. Zaplaťpámbů - téhle zde vyobrazené >šťastné< budoucnosti se JÁ UŽ NEDOŽIJU. Ony totiž tyhle vymoženosti pokroku si budou dopřávat stejně jen elity, zatímco většina populace nedosáhne ani na tu >průměrnou< medicínu v dnešním smyslu slova. Co se týče "solidární" sociálně zdravotní péče - nečeká d.m.s.n. lidstvo (ovládané korporativním pseudoliberalizmem) nikterak optimistická budoucnost... :-{ . . . V lepším případě to bude jen divoká jízda, v tom horším do pekel... :-( - - - - - (Poprvé viděno 12.9.2008 na ČT2, komentář zde jako první - 12.9.2008) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád futurológiu, ale toto je nostradomológia, čisté tipovanie, to už skôr vyhrám v športke resp. reálnejší je Star Trek. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O tom že pokrok je třeba se lidstvo shodlo. Obávám se ale nezamýšlených důsledků. Například sociální sítě versus "skleníkové ", interiérové děti. O snaze využít v solárních panelech celé spektrum slunečního světla jsem ještě neslyšel. Stejné tak o "metan hydrátu" , ledy který hoří a jehož velké zásoby jsou na dnech oceánů. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Strasne zajimavej dokument o tom, co by mohlo byt v lekarstvi za 50 let... Prekvapive od nasich nemeckych sousedu a vubec to nebylo spatny... Tvarilo se to dost verohodne a informace, ktere tam podavali i trosku mrazili v dobrem slova smyslu... No jestli se neceho podobneho doziju, tak se teda tesim.. :-) ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Já prostě tyhle hrano-dokumenty nemám rád. Ať se autoři rozhodnou jestli chtějí hrané sci-fi nebo seriózní dokument a netvoří paskvily jako je tento. Jinak celkem zajímavé a vcelku i přijatelné vize. 40% ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Škoda jen zbytečně velkého množství hraných scén v prvních dvou dílech, naštěstí třetí díl byl takřka bezchybný s velkým množstvím neuvěřitelných informací a vynahradil mi ony chyby z prvních dvou dílů. ()

jaňule 

všechny recenze uživatele

Tato problematika mě velice zajímá, proto tak vysoké hodnocení, i když hrané pasáže ve skutečnosti stojí za starou belu. Je to až neuvěřitelné, co všechno se tu bude dít a co bude běžné. ()

Reklama

Reklama