Zákulisí
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1919, 26 min
Roscoe 'Fatty' ArbuckleHrají:
Roscoe 'Fatty' Arbuckle, Buster KeatonObsah
Fatty a Buster pracují jako kulisáci ve varieté. Jednoho dne herci začnou stávkovat a tak šou pro diváky musí udělat ti dva packalové a to by nebyli oni, aby to neudělali po svém... (Morien)
Iggy
Lepič plakátů Fatty se potýká s chutným lepidlem a s překážejícím chlapcem, později neuměle napodobuje excentrického tanečníka. Mezitím si Buster Keaton coby kulisák zkouší svou nepřekonatelnou zdánlivou chůzi po schodech. Společně se pak snaží zneškodnit siláka, který se chová despoticky ke své krásné pomocnici. Ve druhé půlce filmu herci stávkují a tak to za ně musí vzít Fatty s Busterem. Dost bizarní kus se neobejde bez mnoha chyb a destrukce kulis (gag s padající stěnou později dokonale využil Keaton v Plavčíkovi na sladké vodě). Vše končí rvačkou s žárlivým silákem. Jedna z nejlepších grotesek tria Arbuckle – Keaton – St. John, která se vyrovná i pozdějším sólovým Keatonovým filmům.(26.6.2007)
liquido26
Párkrát jsem se sice zasmál, ale nejednalo se o nic zásadního.(28.5.2010)
everlong
video můžete zhlédnout zde : http://www.youtube.com/watch?v=4MAwAaOy2K4(1.10.2009)
Babous
Scéna, jak křehká asistentka musí z truhly vytahovat těžká závaží a záběr, jak odsunovací dveře "upraví" nápis na zdi, mě rozesmály na celý zbytek filmečku.(31.8.2011)
strycekmaso
Průměrná groteska. Občas vtipné části, ale jinak nic moc. Chaplinovým filmům se to nemůže rovnat.(10.12.2011)