Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhá série jasně za pět, takže zvedám průměr na čtyři. Výměna božské Sinead Moynihan za minimálně stejně božskou Lauru Haddock se zdá jako ze snu, a takovou smršť fórů už jsem dlouho nikde neviděl. Začínám se za sebe stydět, že se tak bavím u seriálu o prvotřídním idiotovi :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Don je fakt hrozný hovado, na tom to celý stojí. Taky na tom jakej je to čůrák. Jo a na kundách. Když už jsem málem definitivně rezignoval na britský humor, objeví se tohle a hurá. První sezóna fakt bavila, těším se na další. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zatím největší britská komediální brutalita, doplněná skeči "Know How" ze života jednoho úplně netypického Brita. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BOLLOCKS! Ooooo, to je super sitcom! Britové zde brilantně ukazují, jak se to dělá, ostatní by se měli učit. Mě to připomíná takovýho Michaela Kesslera v sitcomu. BOLLOCKS! už zase, no nádhera. Don Danbury je takový idiot, že z něj každým dílem z něj chcípu smíchy. Jeho písničky jsou nejlepší, škoda, že jich není víc. Jinak Abby je podle hezčí než Sam. Ale druhá řada válí, je lepší než ta první. Uvidím, co přinese řada třetí. BOLLOCKS! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Docela fajn britcom, ovšem s docela velkou pachutí toho, že to celé mohlo být mnohem lepší, protože takhle to na ty největší titány nestačí (například na Black Books, které hodlám dál použít při srovnávání/vysvětlování). Předně, humor je zábavný, vážně ano, ale... Hlavní postava je až příliš sebestřední a bastardózní, nedá se jí fandit vůbec v něčem, je to vpravdě kreténská entita, což je trošku problém, když jeho hlavní snažení spočívá v balení velmi sympatických dívek (Takový Bernard Black je také kretén non plus ultra, ale jelikož jsou všechny vztahy okolo něj stejně bizarní jako on, tak nevyznívá odporně, což je tak nějak podstata toho, proč je v konečném důsledku zábavný). Ona celkově práce s postavami je to, co brání seriálu dosáhnout vrcholu (znovu připomínám, opravdu JE vtipný, ale..), na moha místech je moc velký rozpor mezi hlavní postavou a těmi vedlejšími, které jsou ve směs napsané normálně, až na lechce malomyslného pečovatele, který ovšem působí jako by trpěl něčim velmi reálným (trochu jako Sheldon Cooper z Big Bangu) a proto jeho zneužívání hlavní postavou nemůže být tak zábavné jako... Třeba jako u Mannyho s Bernardem. Ale dost už o srovnávání a dost nepovedeného popisu té jediné věci, která mi tu vadí, pročež znovu zdůrazním, je to vtipné, ne že ne, ale asi by pomohlo menší zaměření na vztahy (bohové, proč jsem zas negativní??). Raděj mizím. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když uvidíte první díl, tak si možná řeknete, že hlavní postava je strašně otravná a nepřiroste vám k srdci. Nevzdávejte to! Postupem času si Dona oblíbíte a až potom si tenhle seriál budete užívat. Zatím nejlepší díl, ve kterém jsem se nejvíce zasmál byl díl 2x02. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jasně klesající tendence, protože Don je s každým dílem menší kretén, aby se nakonec stal téměř jasně kladným a tudíž obyčejným hrdinou. Přitom ta jeho nekompromisní, nekorektní a zároveň pochopitelná a sympatická debilita během první série byla opravdu vtipná. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je kokot, ne úplně trapný druh kokota, ale Mr. Bean to zdaleka není. Navíc ta otravná intermezza "5 věcí, co bych neměl dělat"... Uvidíme, co přijde, ale první díl mě (vzhledem k hodnocení 86 %) velice zklamal. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je třeba říci, že tenhle seriál na první dobrou šanci divákovi dát nechce. Jako milovníku britcomů mi padl do oka i díky vysokému hodnocení (84%) a oblíbenosti (166.). Po prvním díle jsem si říkal "Krista, co to je a jak to někomu může připadat vtipné?!". Na nějakou dobu jsem ho po pouhém jednom díle odložil, zachránila mne (nebo Dona?) má vlastnost, že (skoro) každému seriálu dám alespoň jednu sérii šanci, než ho spláchnu do hajzlu. Ani po první sérii nepanovalo nadšení, byla to spíš taková setrvačnost aneb "co mám staženo, trvá cirka půl hodiny a můžu si pustit k obědu?"... Seriál je to vskutku atypický, Don je opravdu neskutečné hovado (ano, ostatní komentující nelžou :)), ale postupem času si ho tak nějak nejde nezamilovat, stejně jako další bizarní postavičky jako Goluma nebo Eddieho. A byť jsem si seriál moc užil a rád se na něj někdy podívám znovu, asi bych ho zcela upřímně nikomu nedoporučil. Na to je až příliš specifický... :) 100% (1.-3. série - 100%) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Britská jakoby mockumentary ve formě sitcomu. :) Zhruba tak, jak se Mr. Bean měl využít ve svých filmech, jen méně diskrétní. :D Není to masterpiece, jak je zde zvykem značkovat každý britský sitcom, ale pro tamní komiky, kteří jdou vynalézavě “na vlastní kůži”, budu mít víceméně slabost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to dokonalosť sama a vydarený gag za ešte vydarenejším gagom ako v Dva a pol chlapa, ale väčšina absurdných až silne nekorektných vtipov je výborná a Dan Clark má na postavu maximálneho idiota priam dokonalú vizáž. Podobne ladených anglánskych ksichtov sa tu však objaví za celý kýbel, tam na ostrovoch je fakt z čoho vyberať. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborná anglická taškařice, jsem vděčný svému kolegovi za doporučení, neboť bych na tenhle seriál musel narazit nejspíš pouze náhodou. Dan Clark je ve své roli odporně nesympatický, ale v určitých chvílích roztomile zábavný a dojemný. Všechna čest, že se podílí i na scénáři a režii. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Looser Don žije v domě po své zesnulé babičce se spolubydlící Abby, kterou údajně strašně miluje (prázdná slova) a chce ji neustále dostat do postele a Eddiem, který se nazdařbůh poflakuje po baráku a dělá různé práce, jak byl zvyklý, když byla ještě babička naživu. Miluji britský humor, ale tohle pojetí jde zcela mimo mě. Celé je to vlastně o tom, že je Don flákač a děvkař a dostává se do prekérních situací. Pak nastávají chvíle pro fiktivní scénáře ale „co by Don udělal, kdyby...“. Smůla je, že tady není čemu se smát. Neočekávejte žádné chytré dialogy nebo scénky. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se může kolem such a dickhead motat jedna chicklet za druhou?? --- Během prvního dílu se z úst všech zúčastněných dozvíte, že máte co dočinění s "kokotem". Od toho tu je. V dalších dílech se královsky bavíte Donovými nevkusnými songy, "x věcmi, které byste neměli dělat tam a tam" a dalšími výmysly. Něco se po čase začne opakovat, ale to vůůbec neva! Když už nic, jsou tu bohyně Sinead a Laura, a když už něco, jste si sakramentsky jisti, že právě koukáte na britský sitcom... ()

maseer2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Don Danbury je učebnicový povaleč a budižkničemu, u něhož máte v každé situaci 90procentní jistotu (minimálně), že se zachová jako idiot.. přesto je od samého počátku jasné, že má tahle ztracená existence pod tou slupkou pitomce schované dobré srdce, a tak vám nakonec nezbude nic jiného, než si Dona oblíbit.. vytkl bych snad jen to, že se Don ke konci (ve třetí sérii) dle mého v glosách a "přehlídkách špatných variant řešení situace" místy už trochu opakuje.. samotná třetí série pak končí tak nějak všelijak, ale to naštěstí posléze napravuje vánoční speciál.. takže ve výsledku dost spokojené čtyři :) P.S.: kde rostou takovýhle božský spolubydlící? ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najviac vydarené časti žiaria 4* puncom. Mojim najobľúbenejším dielom je Donův snobský víkend (S03E03). Bohužiaľ takýchto častí je tu minimum. Zbytok seriálu ponúka rozptyl 2-3*. Vo väčšine prípadov dojem zachraňuje prítomnosť sexy a sympatických herečiek Sinead Moynihan (1. séria) a predovšetkým Laury Haddock (2. + 3. séria). Humor v tých nevydarených dieloch vzbudzuje dojem opakovaného vtipu a všetky tie "reálne" Donove predstavy ma s pribúdajúcim počtom dielom už vyložene otravovali. Aktuálnych 84% je prepal jak sviňa. Ak máte chuť na britský seriál, tak si dajte radšej Ajťáci, Hotýlek alebo Jistě, pane ministře/premiére. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Osvěžující britská sitcomová senzace o tom, jak lze elegantně proplouvat životem coby naprostý kokot. Kromě Dana Clarka v hlavní roli je excelentní rovněž Leila Hoffman coby "glum", ta by si zasloužila vlastní spinoff. A rozhodně si nenechte ujít závěrečný masakroidní vánoční speciál! ()

Reklama

Reklama