Rain of Madness (video film)
Tropic Thunder: Rain of Madness
(USA)
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2008, 30 min
Fiktívny dokument o natáčaní fiktívneho filmu TROPIC THUNDER, ktorý nám mapuje niekoľko dní samotného natáčania a vzťahy a nezhody medzi režisérom a hercami. RAIN OF MADNESS je zároveň paródiou na dokument o natáčaní filmu APOCALYPSE NOW s názvom HEARTS OF DARKNESS: A FILMMAKER'S APOCALYPSE. (lakikaki)
Matty
„Mark Hamil, James Garner, and of course, Barbara Hershey.“ Zabijácké! Můj smích byl nelidský, můj smích byl šílený, protože tady došlo k události, jaká se stává jednou za deset let. A jednou za padesát let ji někdo zaznamená. Rain of Madness, film o natáčení filmu, který se zvrhnul ve film o natáčení filmu je minimálně stejně tak dobrý jako Tropic Thunder, množstvím vtipů v jednom záběru ještě lepší. Zaznamenaný materiál komentuje s vážností svědka holocaustu německý režisér, který nejenom akcentem (krásné „z“ namísto „s“) připomíná Wernera Herzoga. Vyústění totiž připomíná Herzogova Grizzly Mana (a ty záběry nikdy nespatříte). Hlavním zřídlem inspirace byla samozřejmě A Filmmaker’s Apocalypse, která prakticky bez humoru zachycuje rozklad štábu Coppolovy Apokalypsy. Některé nápady k ní odkazují přímo (tajfun), jiné oklikou (přestřelené sebevědomí režiséra - 50% Werner Herzog, 50% Hal Ashby a 50% Peter Bogdanovich). Stejně jako Tropic Thunder je Rain of Madness od zasvěcených pro zasvěcené a nestačí jej vidět jednou (hned po „nenápadné“ propagaci Alpa Chinových výrobků je jméno sponzora na mikrofonu rozmazaně). Škoda krátké délky, každá minuta navíc by byla přiblížením se k absolutnímu komediálnímu šílenství. 90%(27.9.2009)
B!shop
Rozhodne bych nerek stejne vtipny nebo dokonce vtipnejsi nez Tropicka boure, precejen to spis pusobi jen jako dokument o parte magoru nez jako nejaka skvela komedie. Nicmene skutecne to vypada jak dokument, kazdej z Tropicky boure tu ma trochu prostoru neco predvest, takze to pobavit dokaze, ale nic extra.(10.7.2010)
Flipper
Parodizovaný dokument je nielen pre milovníkov Tropic Thunder, ale pre milovníkov absurdít ako takých. Robí si posmech z veľkých hollywoodskych hviezd, odkrýva šialenstvo do ktorého sa každá hviezda môže dostať (Robert Downey Jr. a jeho doslovné prežívanie role, alebo drogovo závislý Jack Black) a pritom vás celkom pobaví. Nie však do tej miery, aby ste sa váľali od smiechu, ale skôr inteligentnejšími vtipkami. Hodnotím tak isto ako Tropic Thunder.(2.10.2009)
Zeck
Tropická bouře je film, který ukazuje natáčení filmu, a tento smyšlený dokument je o natáčení filmu, který se jmenuje Tropická bouře. Šílené a teoreticky zábavné, ale Rain of Madness je jen 30 minutové nudné přežvýkání toho nejlepšího z filmu a doplněné o pár scén, kterými se bavili herci při natáčení. Vtipná scéna snad jedna, možná jako bonus na DVD dostačující, ale jako samostatná složka naprosto nudné a k ničemu. (Tropická bouře se mi líbila) 20%(1.10.2011)
JFL
Namísto sofistikovanosti "Tropic Thunder" přichází v tomto fiktivním making of jen jalový humor založený na pitvoření a předvídatelných fórcích.(30.7.2010)
jojinecko
Áno... minimálne tak vtipné ako Tropic Thunder...(26.1.2009)
mysiak
Desivo nákazlivý dokument o Tropickej Búrke...Jan Jurgen so skvelými hlasom, rozpráva o desivých zážitkoch, ktoré sú nesmierne smiešne..nutnosť vidieť pre fanúškov Tropickej Búrky...(10.7.2010)
Vavča
The only diffenrce between Vietnam and this film is, we gonna win:)(12.4.2009)
dr.Orlok
Super je komentář, který přesně imituje Wernera Herzoga, jinak to není až tak zábavné.(4.12.2008)
lakikaki
Minimálne tak vtipné ako Tropic Thunder, ktorému Rain of Madness navyše rozširuje jeho fiktívny svet, čím dodá niektorým jeho udalostiam a scénam nový rozmer. Hviezdičku sťahujem za zopár hluchších miest, inak je tento "dokument" vynikajúci.(5.10.2008)
T-enter
part 1: http://www.youtube.com/watch?v=vZDDNMQyhJc part 2: http://www.youtube.com/watch?v=UIIKL1TvkhI&feature=related part 3: http://www.youtube.com/watch?v=avUhqsfezE0&feature=related part 4: http://www.youtube.com/watch?v=AGDVEvluWFA&feature=related(17.7.2009)
Brain-D
Tropic Thunder mám hodně rád, takže přidávám hvězdičku jinak jsem celkem zklamán, mohlo to být zábavnější film o filmu...(14.8.2009)
maslic
Chvilema jsem se bavil vic nez u samotne Tropicke boure.(9.2.2009)
est
This time, unlike Hollywood, you must decide for yourself, what is real and what is illusion.(4.7.2010)
Itar
Velice zdařilá a vtipná variace na Heart of Darkness. Svůj princip plní do puntíku a jako mystifikační dokument funguje skvěle na hranici vážnosti a absurdního humoru.(7.11.2011)
melloun
Falešný dokument o natáčení Tropic Thunder, který společně se spoustou falešných webových stránek rozšiřuje celý projekt za hranice filmu. Například plně funkční stránky o hercích Tuggu Speedmanovi, Kirku Lazarovi a Jeffu Portnoyovi, podávají "pravdivé" informace o jejich filmové kariéře. Zdařilý tah jak přilákat pozoronost veřejnosti a dát fanouškům něco navíc.(19.4.2009)
everlong
nejlepší "film o filmu" všech dob:!(30.4.2009)
bolf!k
Jako součást propagace filmu je to fajn, ale jinak to moc vtipný není. 70%(29.11.2011)
Brainback
odpad!Co to k sakru bylo?!(27.6.2010)