Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Co na to říct. Po osmi dílech mi přijde SG Universe jako velmi slabý pokus o spojení BSG, Star Treku a uměleckého filmu v jedno. Chybí tomu humor, napětí, cokoliv, co dělalo Hvězdnou bránu Hvězdnou branou. Rovněž mi vadí ploché postavy, to, jak se věnuje pozornost nudným scénám, které naprosto kazí tempo seriálového dílu a určitě taky to, jak se hvězdná brána málo používá, to je jistě taky velké mínus, které mu určitě nevytýkám jen já. Díly zatím dost slabota a fakt nevím, jak ještě dlouho se na to vydržím dívat, jelikož to jediný, co mě u toho drží, je fakt, že jde o seriál z mého oblíbeného světa SG. Po devátém dílu snižuji o hvězdičku. Nekoukatelné, to je slovo, které vystihuje tenhle seriálový paskvil. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nóóó, tak vám nevim. Po osmém díle nevím jestli jsem už oprávněna hodnotit, ale v současném stavu jsou to tři hvězdičky. Nic víc, nic míň. Nějak nevim co si o tom mám myslet. Považuji se za velkého fanouška SG, takže tohle mě docela zklamává. 1) Co tam sakra dělají ty příšerný emoce? Samý fňukání a srdceryvný scény prostě do StarGate nepatří! 2) Postavy celkem nesympatický, po osmém díle stále nemam favorita, žádná postava mi nepřijde výrazná, kromě ukřičeného Roberta Carlyla, jsou všechny tak nějak stejný. 3) Nastalé situace nijak nevysvětlují, ztrácím se v tom a nechápu co dělají a proč. Naopak, co se mi líbí je, že jsou stargejťáci zlidštěni, je zde ukázáno, že jsou taky lidé, kteří kouří, pokud nepijou kafe mají absťák a chtěji se sprchovat. A taky tam bylo, že jedna postava je na záchodě. Co si pamatuju, v celých deseti řadách SG 1 nebo pěti řadách SGA nikdy nebylo byť jen řečeno slovo záchod. Budu se na to dívat dál, možná jen ze slušnosti ke StarGate nebo taky proto, že se mi ze začátku SGA taky nelíbila._______Po devátém díle bych nejraději dala hvězdy dvě, ale pořád doufám! Devátý díl byl divný, příšerný, řekla bych až perverzní! ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se objeví seriál, na který se nedovedu dívat... Připadá mi to jako Divoký anděl posazen do vesmírné lodi Destiny... Něco tak naprosto nezáživného, nudného a s PŘÍŠERNOU (sorry za capslock) kamerou jsem už dlouho neviděl. Za hezký design Destiny: 20% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, ještě na pár dílů v marný naději asi koukat budu, ale tohle se ještě žádnýmu jinýmu seriálu u mě nepovedlo - přiživit se na jméně (StarGate) způsobem, co mě donutí odkoukat 5 (!) dílů ničeho jen pro vidinu jména samotnýho. Obsah je totiž o ničem. Kameraman s Parkinsonovou chorobou mi připomíná to málo, co si pamatuju (a z čeho jsem zvracel) u mnohými proklamované BSG. Když jsem ze začátku tvrdil, že se to může zvrhnout i v Melrose Place, teď, po pátým díle, tvrdím, že MP je tomu blíž než SG. Víc než sci-fi momenty si z posledního dílu pamatuju procítěné záběry na zpocená těla proti zářícímu slunci... Krása, že. Možná, ale já si nechtěl pouštět porno, Melrose Place a ani nic jinýho, k čemu by to někdo mohl přirovnat. No, a určitě jsem si nechtěl pouštět tohle, chtěl jsem si holt pustit Stargate. Pokud se v setrvačnosti odkoukaných epizodách (budou-li) objeví cosi jako děj, tak snad hodnocení zvednu, ale takhle tomu odpad naprosto sluší. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

"We are going to survive, we are going to make it home!" Stargate Universe je jednoduše jiná. Tím by se v podstatě dal celý komentář zakončit, jelikož to je fakt. Fakt je i to, že autoři hodně tápali a zkoušeli, kam vlastně chtějí seriál směřovat, až to v první polovině první série vůbec nevypadalo dobře. Po zimní pauze však SGU nabrala druhý dech a má rozhodně zlepšující se tendenci. Změněné vizuální zpracování je krokem vpřed, stejně jako hudební složka(vyjma některých "klipových" sekvencí). Potěší i zapojení "starých známých", kteří se na "realističtější" SGU adaptovali poměrně dobře. Hlavním postavám samozřejmě kraluje Dr.Rush v podání skvělého Roberta Carlyle. Uvěřitelný je i "zelený mozek" seržant Greer v podání Jamila Walkera Smithe a Justin Louis jako plukovník Young. Ostatní postavy a jejich herecké ztvárnění by potřebovaly do druhé série zlepšení. Co seriálu velmi bolestivě chybí, je "trademark" předchůdců, totiž mírná nadsázka a štiplavý sarkasmus v dialozích. Ta by se totiž bez problémů dala do SGU zabudovat i přes její "realističtější" tvář. Uvidíme, jak se tvůrci poperou s druhou sérií a zda udrží mírně stoupající kvalitu, jelikož přiznejme si, že ty 4* jsou z pozice fanouška pouze za pilot, epizodu číslo 8. Time a druhou polovinu série... ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Premiérový dvojdíl pořadu na kanále Syfy, který vzniknul přetvořením stanice Sci-FI Channel, sledovaly 2.10.2009 přibližně 2,3 miliony diváků, což překonalo dosavadní rekord stanice vytvořený při premiéře Stargate: Atlantis. (martalini)
  • Fanoušci seriálu se kromě plnohodnotných epizod vysílaných v TV mohou seznamovat s "běžným" životem posádky lodi Destiny v krátkých "web epizodách" na domovských stránkách seriálu stargate.mgm.com. (Caszidy)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama