Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

jh666 

všechny recenze uživatele

K SGU jsem byl původně skeptický, proto jsem se k ní dostal až letos. Zpočátku jsem si mysle, že moje skepse byla oprávněná, protože první polovina první série skutečně za moc nestála. Ale pak se to začalo zlepšovat a hlavně druhá série byla výborná. Hlavní devizou téhle série není odlehčená atmosféra a nahláškovaný O'Neill (SG-1), ani parádní prostředí (Atlantida), ale perfektně napsané a komplikované postavy. Komplikované je asi to správné slovo, protože, snad s výjimkou Chloe, nikdo není opravdový klaďas. Hned u dvou hlavních "hrdinů" Younga a Rushe budete přemýšlet, kdo je vlastně větší parchant. A neztratí se ani další postavy. Jedinou zásadní výtkou je otevřený konec, který mě tady opravdu zamrzel. 1. série - 70 % 2. série - 90 % ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, jak stále tvůrcům spin-offů ze světa StarGate nedochází, že O'Neillův tým je jenom jeden a ten už se zkrátka nikdy nedá překonat. Většina hlavních postav Universe postrádá jakékoliv charisma a hlavně úderné hlášky, které jsem na původní Hvězdné Bráně tak miloval, jsou nahrazeny těmi nejznámějšími klišé z televizní tvorby. Výprava je sice bombastická, ale s původním seriálem to má společného tak maximálně ten antický kotouč na cestování vesmírem. ()

Reklama

Scylla 

všechny recenze uživatele

Nové SG se okatě veze na vlně Battlestar Galacticy. Každému, kdo propadl BSG, je od prvního pohledu jasné, že si tahle Stargate přisvojila nápadně podobnou stylizaci - od podobně laděných filtrů přes ruční kameru (včetně úhlů pohledu, rozostřování apod.) až po skupinu lidí na pokraji záhuby, postrádající základní faktory podpory života. Zatím je to konstatní zábava, na kterou se celkem příjemně kouká, uvidíme, jak se to vyvine... P.S. Carlyle má charisma a role mu sluší, pozvedává každou scénu o 100%. edit: po šesté epizodě nadšení opadá, jdu si pustit BSG a spravit si chuť... ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Trocha iná Stargate, alebo možno skôr Battlestar Galactica: Universe. Som fanúšik pôvodného seriálu, (trocha menej Atlantisu) ale napriek tomu som si uvedomoval, že tvorcovia museli prísť s niečim novým, pretože pôvodný koncept už bol značne vyčerpaný. Problém je ten, že Universe pôsobí tak, ako keby sa autori rozhodli odvrhnúť aj to dobré, čo charakterizovalo túto dlhoročnú značku a vytvorili tak niečo, čo s pôvodným svetom má spoločnú akurát tú Hviezdnu bránu, ktorá sa sem tam aktivuje. Úplne tak napríklad zanikol nadhľad a humor, ktorý sa preplietal oboma pôvodnými seriálmi. Čo sa týka hrdinov, tí pôsobia zatiaľ značne nevýrazne a pri Carlyovi, pri ktorom má človek niekedy pocit, akoby sa snažil hrať hrať Shakespeara niekde na edinburgskom divadelnom festivale (čo nie je vždy dobré), pôsobia skutočne až príliš nudne, prípadne úplne otravne (Greer, Eli). Čo treba naopak pri SGU vyzdvihnúť je úroveň trikov, zvuk a hudba. To je však zatiaľ príliš málo na to, aby som išiel nad dve hviezdičky. SLEDOVANIE UKONČENÉ ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší SG seriál. Snaží se jet stylem BSG, ovšem neúspěšně. Doteď sem se nedokopal na shlédnutí posledních dílů první řady, protože mě to vysloveně nebaví. Je to nemastné, neslané...nudné. Chybí tomu šťáva, něco co člověka nutí sledovat další díly. Drama mezi posádkou... a o tom je celý sci-fi seriál, tohle patří trochu do jiného žánru ne? ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Z důvodu nízké sledovanosti bylo vysílání seriálu po dvou řadách ukončeno. (Amroth666)
  • Kvůli natáčení nového seriálu Stargate byla přestavěna základna SGC z původního seriálu Stargate SG-1 na základnu Icarus Base. (Amroth666)
  • V seriálu se objevují německé zbraně G36, i přesto, že je americká armáda nikdy nepoužívala. Dle producenta a scénáristy Josepha Malloziho je to proto, že SG program je "zvláštní". (O´Neill)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama