Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

SG-1 považuju za dnes už zastaralý seriál bez výrazných vnitřních konfliktů nebo psychologie postav (žádná erotika, nenávist, slušná love story na pokračování nebo výživný pomilováníhodný záporák). První seriálová Hvězdná brána je kvalitní sci-fi pohádka, ale v době Battlestar Galactiky je už zkrátka za zenitem. Tvůrci se pokusili u Universe zkombinovat svět Hvězdné brány s úspěšnými prvky z BSG. Jak se ale říká: někdy jedna a jedna nejsou dvě. Po osmi dílech seriál stále hledá tvář, ale přiznávám, že se zlepšuje. Vytáčí mě jen ty zbytečné nelogičnosti (paní Youngová a její scéna na koníčka, vy víte ;-) a hlavně postava Chloe (nesympatická herečka, naprosto nezajímavá postava). Tvůrci ale mají po ruce Roberta Carlyla, který je tak podivně zajímavý a chytlavý, že si každou scénu s ním užijete. Ten chlapík umí hrát a jeho charisma zastíní všechny ostatní na plátně. SGU jsem dala šanci jen díky tomu, že Carlyle je ten poslední herec, kterého bych tu čekala. Nezklamal. Seriálu ještě dávám šanci, protože, přiznejme si to, ani SG-1 v první sérii nekráčela zrovna jistě. To ale jen potvrzuje genialitu BSG, která byla od začátku ultimativně coolervoucí a nekompromisně skvělá. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Bomba, naprosto. Trošku jiná tvář SG seriálů vnáší do světa Goauldů a Wraithů nový dech, novou "posádku" i nové umístění a působí značně realisticky. Po shlédnutí pilotu nemůžu jít pod pět hvězdiček. Slibně nastartovaná série pilotem se doufám bude rozvíjet v podobném duchu. Bohužel v půli sezony jsem musel snížit počet hvězd na čtyři. Seriál je sice skvělý, ale jiný až moc...na můj vkus až příliš ordinacevrůžovézahraděiodní :-) nevadil by možná návrat krapet zpět ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Stargate Universe chtěl být mnohem jinou - dospělejší - verzí předchozích seriálů. Zaměřenou spíše na postavy a jejich reakci na skutečnost než objevování nových světů. Jenže tady se nachází hlavní zádrhel celé show. K tomu, aby seriál mohl tímto způsobem fungovat, by musely fungovat i ony postavy. Bohužel mi přišlo, že většina těch "skutečných " postav v podstatě jen šustila papírem. A namísto skvěle prokreslených charakterů jsme dostali jen bandu vážně se tvářících panáků, chovajících se absolutně nesmyslně. Během druhé série se začala situace nepatrně měnit, ale teprve až dvojepizoda Common Descent/Epilogue dává konečně postavám aspoň nějakou hloubku a dokonce i přidává nějaké sympatie k nim. Do té doby jsem měl ale pocit, že sleduji jen jednu dlouhou expozici, která netuší, jakým směrem se vlastně chce vydat. Občas je to až zkouška toho, co divák snese. Netvrdím, že v dílčích scénách je seriál úplně špatný. Některé nápady nejsou zlé a ten vesmír dokáže občas ohromit. Jenže ta dlouhá absence funkčních postav a zajímavého příběhu brání tomu, abych se jako divák naplno do seriálu ponořil. A v momentě, kdy se tohle všechno nepatrně mění, už běží závěrečná epizoda, která jen umocňuje ten pocit z promarněného potenciálu. nejzajímavější díly: 1x08 - Time, 2x07 - The Greater Good, 2x18 - Epilogue, 2x19 - Blockade ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak jinak bych už měl čtvrtý seriál z rodiny SG nazvat, než jako překvapení. Původní SG-1 byla šance promarněná hamižností producentů, kdy další a další řady pohřbily kvalitu. Kreslená verze byla moc pro děti a Atlantis doplatila na slabší obsazení a scénář už po pár dílech. Od Universe jsem tedy nic nečekal... a musím říct, že je dobře, že jsem mu šanci přeci jen dal. Možná trochu schematické, rozhodně ale funkční a sympatické. Alespoň co se první řady týče. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlavním cílem celé posádky, cestující unikátní průzkumnou lodí v tisíce světelných let vzdálených galaxiích, je ... je vše opustit a dostat se zpět na Zemi ke svým lidským starostem a blízkým. Sci-fi linii tak táhne prakticky jediná egoistická postava (jedna z nejlepších v celé SG), až má někdy člověk pocit, že je tvůrcům ten žánr na překážku. Což je trochu smutný výsledek, minimálně v rámci očekávání spojených s visačkou SG. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Seriál se z velké části natáčí v Bridge Studios v kanadském Burnaby na scénách 2,4 (loď Destiny) a 5 (Základna Ikarus). Ve stejném studiu se natáčely i SG-1 a Atlantis (scény 5 a 6). (martalini)
  • Fanoušci seriálu se kromě plnohodnotných epizod vysílaných v TV mohou seznamovat s "běžným" životem posádky lodi Destiny v krátkých "web epizodách" na domovských stránkách seriálu stargate.mgm.com. (Caszidy)
  • Autoři seriálu jsou Robert C. Cooper a Brad Wright, tedy ti samí, kteří vymysleli předchozí seriál Stargate Atlantis. (Amroth666)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama