Reklama

Reklama

The Betrayal - Nerakhoon

  • angličtina The Betrayal (Nerakhoon) (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Během války ve Vietnamu pracoval Thaviho otec pro CIA, zatímco americká letadla vypustila na jeho rodný Laos na tři miliony tun bomb. Po stažení amerických vojsk a upevnění moci ze strany komunistů skončil v nápravném táboře a víc o něm nikdo neslyšel. Zbytek početné rodiny uprchl do Thajska a poté do USA. Nelehký život v emigraci dostal nečekaný impuls v podobě telefonátu otce, jehož všichni léta považovali za mrtvého, jejich radost ale netrvala dlouho... Časosběrný dokument renomované kameramanky a režisérské debutantky Elleny Kurasové (Věčný svit neposkvrněné mysli, Kafe a cigára), natáčený více než dvacet let, představuje pohnutý osud Thaviho rodiny na pozadí historických a společenských událostí. Film zazářil nejen na Sundance, byl s úspěchem promítán také na Berlinale, Hot Docs a dalších světových festivalech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Film otevírající staré rány rodiny a země Laosu natočený dlouho poté, co rodiny přes tábory v Thajsku se přemístily do USA a tam žijí a vzpomínají. Hluboce osobní, poetický a citový film ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama