Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sanjay (Aamir Khan) trpí ztrátou krátkodobé paměti a může si pamatovat věci jen patnáct minut. Proto má užitečné informace vytetované na těle. Chitra je studentka, která potřebuje najít zajímavého pacienta pro univerzitní projekt. Když Chitra objeví Sanjaya, najde i poznámky v jeho deníku o jeho milostném životě s Kalpanou. Také zjistí pravdu, kdo Sanjay opravdu je, jaký je jeho aktuální stav a že hledá osobu, která je za to zodpovědná. Chitra mu chce jakkoli pomoci najít chybějící části a nějaké vodítka v jeho příběhu a také zjistit, co se stalo s Kalpanou. (Negatif)

(více)

Recenze (25)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ghaniji využívá sice né příliš originální, ale za to velice vděčnou zápletku o pomstě za zavražděnou milou, okořeněnou ještě o hrdinovu neschopnost pamatovat si něco dýl než 15 minut, jelikož mu nějaký šmejdi řádně rozpárali hlavu železnou tyčí a tak tu na řadu přichází starý známý popsaný fotky a samozřejmě vytetovaný nejdůležitější informace na těle hlavního hrdiny, z nichž ta nejzásadnější je samozřejmě ta, že mu zavraždili holku, což se musí každý ráno dozvědět znovu a znovu. Tahle cesta za pomstou je fakt skvěle udělaná, Aamir Khan tam všechny bije neskutečně agresivně a jak smyslů zbavenej a vypadá při tom jako terminátor, navíc je neuvěřitelně vysvalenej, tahle část v přítomnosti je opravdu dobrá, nicméně je tu bohužel opět ten fakt, že indickej film, co nemá ke třem hodinám, není v podstatě ani indickej film, takže se tu dočkáme klidně 40ti minutovýho romanticko-komediálního flashbacku o tom, jak se hlavní postava potkala se svojí dívkou a co se všechno stalo, což je sice možná nenudící a občas zábavný, ale jaksi to totálně rozmělňuje stěžejní linii pomsty a zbytečně to všechno protahuje a zdržuje, ale finální vyřízení účtů stojí za to si počkat. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dobrý je to. Z Mementa si Ghajini opravdu půjčuje jen Sanjayovy potíže s pamětí a s těmi se navíc vlastně vůbec nepracuje a film by se obešel i bez toho. V současnosti se odehrává hrdinova přímočará a krvavá cesta za pomstou, ve flashbacích sledujeme jeho romantické sbližování s Kalpanou. A obojí se dá přes mezery v logice a nezanedbatelnou redundanci v pohodě sledovat, i díky pěkné kameře, solidní práci režiséra a v neposlední řadě tradičně dobrému výkonu Aamira Khana, který se může v minutě změnit z romantického snílka na vraždícího ďábla a slupnete mu to i s navijákem. Rvačky v sobě mají stopu tamilské fyzičnosti a vtipnými jsem je tedy neshledal, jakkoli mlátí do očí jejich dodatečné zrychlování. Proboha, letos jsem už viděl Crank 2, Gamera, Náhradníky a podobné bejkárny, na jejichž stupiditu se Ghajini zdaleka nechytá a ony se zase nechytají na jeho zábavnost a atmosféru. Tak proč bych nadával. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vyprávění o mírně legračním příběhu lásky se záměnou se střídá se současností, kdy se hlavní hrdina po drastickém zážitku a zranění mozku proměnil v něco jako golema, který necítí bolest a jen kolem sebe mlátí a mlátí, aby dosáhl pomsty. Neskutečně neuvěřitelné. Aamir ho opravdu hraje jako monstrum, jemuž každých 15 minut dojde baterka a musí tedy začínat nanovo. Indická policie je zde podaná takovým způsobem, že bych se k ní neobrátila o pomoc, ani kdyby se mi zaběhla kočka. Buď jsou policisté jenom tupí a neschopní, nebo úplatní, případně rovnou táhnou se zločinci. Ti ale taky nejsou žádní géniové, protože svého protivníka nezničí, i když k tomu mají spoustu vhodných příležitostí. ___ Milostná linka byla naivně fajn (trochu na způsob filmu Přítelkyně pana ministra), ale ta odplata byl blábol bez jediného uvěřitelného momentu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nolanovo Memnto natažené do monstózních rozměrů. Když pominu nelogické chování a chyby, kterými se film hemží musím konstatovat, že to není tak zlé. Samozřejmě nechápu Indickou mentalitu, ale ty videoklipy byli fakt moc i na mě. Romantická rovina se mi líbila. Bylo to vtipné, bylo to dobře zahrané, se sympatickou dvojicí. Vlastně jsem se díval na dva filmy, o čemž svědčí i stopáž. Dramatická rovina byla přehrávaná, právě ona byla plná chyb a nelogičnosti, ale stále by to šlo. Kdyby nezrychlovali jinak solidní akci. Choreografie bitek byla fajn, ale to zrychlení bylo absurdní a hloupé. Kdyby ta akce nebyla zrychlená, dal bych 4*, ale takhle to vypadalo, jako by se tam mlátil Charlie Chaplin. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal pocit, že sledujem indickú verziu presláveného filmu Memento, keďže inšpirácia tu bola viac ako len citeľná. Potom sa však dej rozvinul do obsiahlej retrospektívy - a z gangsterského thrilleru bola razom romantická komédia. Postupne zisťujeme, čo sa udialo pred tou osudovou amnéziou. Musím uznať, že táto retrospektívna časť filmu ma bavila oveľa viac ako tá akčná "súčasnosť". Tie priblbé akčné naháňačky, bitky a vyhrážky - to nebolo nič pre mňa. A akosi nechápem, ako je možné, že sa z citlivého a mierumilovného Sanjaya stal po tom údere majster bojových umení - presne tak totiž jeho vystupovanie pôsobí... Napriek vysokým hodnoteniam je to pre mňa napokon čiastočne sklamanie. 3* ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že príbeh ma dostal. V prvej polhodine som síce mala každých 5 minút chuť to vypnúť, lebo takéto príbehy bytostne nenávidím, ale nejako to nešlo, musela som to vidieť, zvlášť keď došlo na spomienkovú časť, tá bola na rozdiel od ostatku aj krásna, nie len dobrá. Toto je asi prvý film kde Aamira vidím v romantickej polohe, alebo ak som ho aj doteraz v takej roli videla, neutkvela mi v pamäti, takže za moc nestála, zato tento film budem mať v hlave dlho. Vyronila som potoky sĺz a určitú časť filmu som videla len cez prsty, ktorými som si zakrývala oči aby som nevidela ten masaker. Ale ako príbeh je to skvelé. Dostane sa pod kožu, toho darebáka máte chuť zabiť rovnako ako Sanjay a v duši cítite hrôzu zo zmaru, ktorý Ghajini v živote dvoch ľudí spôsobil. ()

Petjaa 

všechny recenze uživatele

jak řekla lenuse.... dávám čtyři, když vyjmu ten hloupý konec, nedomyšlené momenty a vtipnou indickou akčnost. Jinak bych musela taky stáhnout hodnocení o polovinu ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Všetky tie postrehy typu "čistá vykrádačka Nolanovho Mementa" púšťam z hlavy. Lebo áno, typek tiež nemá hlavu v kondícii zapamätať si co sa stalo 2 minúty dozadu a všetko si tetuje na telo... OK! Ale ten storybuilding resp. tá pribehová gradácia proste berie dych. Málokedy je vo filme stopáž tak využitá ako práve tu. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Film se mi hodně líbil, jak dějově tak i jak byl natočen, ty tři hodinky utekli docela rychle, navíc závěrečná bitka a "vymazání" paměti byly scény naprosto dokonalý. Dlouho jsem se rozhodovala mezi 4 a 5 *, ale velké minus má u mně film za hudební čísla- prostě ani jedno se mi nelíbilo, takže proto 4. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi to nezprotivila ta neskutečná kombinace žánrů- romantická love story, temný thriller, rozjuchaný muzikál... Hodnocení jsem snižoval s přibývajícími minutami, ke konci už to pro mě bylo opravdu k nevydržení. Naopak z počátku jsem žasl nad množstvím nádherných, silných, neotřelých momentů a nad mou ochotou přistoupit na příběh založený na zjevných nesmyslech, odporujících primitivní logice. Ghajini se mi nelíbil- ani film, ani hlavní záporák téhož jména. Pokud by to přežil, ještě bych tomu jednu pecku sebral. Ten film je pro mě ale nezamýšleným, užitečným příspěvkem do aktuální společenské diskuze o migraci. V Indii žije z našeho pohledu v podstatě na skládce miliarda lidí, kteří mají jedinou touhu- mít se lépe, než se mají. Vyrůstají ve společnosti, kde má lidský život hodnotu orgánů na transplantaci. Nemají jiná mravní měřítka, boháč je pro ně člověkem, před kterým se budou všichni pinožit a ponižovat, aniž by jim na tom přišlo cokoliv divnýho. Když jim otevřeme pomocnou náruč, do měsíce můžeme mít většinu z nich tady u nás. Nedělejme to. Nechme je chlácholit tříhodinovými bollywoodskými filmy, ve kterých někteří z diváků uvidí poprvé ve svém životě něco tak neskutečného, jako je splachovací záchod. ()

Dman 

všechny recenze uživatele

Ach jo, moc rad bych dal 4 hvezdy, protoze film jsem si prijemne uzil a jak uz psal Tony.cs, vlastne jsem se dival na dva filmy najednou, coz byl dobrej napad ve scenari a to ze ma film pres 180 minut, vubec nevadi, ale ty videoklipy!! grrrr, hruza! Tim jste mi to opravdu pokazil pane Murugadoss, takze priste vystrihat hitparadu a bude to ok :) jinak Vendeta super! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle Bollywood, tak to není tak špatné jak jsem čekal a budu se snažit se víc na tenhle směr zaměřit. Tedy... není to špatné... má to 3 hodiny a má to být akční film o pomstě. Jenže je to Indie, takže tu uprostřed filmu máme stopku a sledujeme klidně hodinu a půl dlouhý prequel o tom, jak se postavy seznámily. A právě tady mě Ghajini baví. Nevěřil bych, že to řeknu, ale celá ta romantická linka z minulosti je skvělá. Má dobrou kameru, výpravu, písně (že jich tu je), postavy i herce. Furt je to sice úplně jiný svět, Indové matlají hindštinu s angličtinou, má to 3 hodiny a jsou to skoro 2 úplně jiný filmy v jednom, ale není tak mizerný, jak jsem čekal. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Nolanovo Memento na indický způsob. Paradoxně mě více bavila ta komicko romantická část v podobě těch flashbacků. Co se týče toho zbytku jako je akce, problém s pamětí hlavního hrdiny který jde za svou pomstou. Na jedno podívání skělý zážitek. Zabijácká stopáž, pravda, mohlo se to trošku scvrknout, ale co naděláte. Jsou filmaři, kteří myšlenku filmu umí vměstnat do dvou hodin, jiní se o to pokusí v té třetí. Kdo u toho vydrží, litovat nebude. Celkem ujde i soundtrack. Choreografie bojů je na úrovni pouličních rváčů, tu a tam nějaký kop z otočky. Ale očekávali by jste od majitela Indiijských telefoních společností aby ovládal umění boje. Za čtyři hvězdy. ()

Achab 

všechny recenze uživatele

Zprvu mi vadila všudypřítomná košile s krátkým rukávem,až s jakousi trapností dávající na obdiv, myslím si, že průměrné paže Aamira Khana, ale celkově to zapadalo do pojetí indického vidění světa v protikladech chudého a přepychového světa. Krásná Kalpana provádí slepého starce po ulici a popisuje co vidí, což povedeně kopíruje Amélii z Montmartru. Neskutečné jsou nekteré záběry a scénky, kde se mísí nádherné scény s nelogickými klipy a zpěvem, dále pak reklama na prací prášek a závěr filmu, ve kterém by i Neo v matrixové trilogii měl co závidět. Přesto hodnotím, a možná i právě proto, velmi pozitivně. ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská produkce v modernějším hávu , v některých částech dílo silně připomíná film Memento Ch. Nolana. Takřka tříhodinový biják je plný akce, krásných žen, krvelačných nepřátel, v bollywoodských filmech vždy přítomných popových písní a tanců, několika dějových línií, masových scén... ... Vše se odehrává v pro nás zajímavých indických reáliích. Prostě, příběh rozvinutý do mnoha okvětí, nepříliš hloupý a který je umnou směsí slušného řemesla (některé scény jsou natočeny dosti originálně), zdařilých hereckých kreací (kvalitní Aamir Khan v hlavní roli) a určité míry kouzelné naivity. Pro mě dosti milé filmové překvapení …už se těším na další filmeček indické továrny na sny. ()

Infantryman 

všechny recenze uživatele

Tak takový nářez jsem rozhodně nečekal.Smekám před tvůrci tohoto díla.Dokázali,že Indie není tak filmově zaostalá jak by si někdo mohl myslet.Spojit krvák s romantikou a prvky humoru... Celé tři hodiny jsem seděl a s napětím čekal jak dopadne tahle strhující cesta hlavního hrdiny za odplatou. Postavy můžou někomu připadat toporné,nebo naopak přehrávající,ale jiný kraj,jiný mrav.Menší chyby snad divák tvůrcům a hercům odpustí.Dokonce se daly přežít ty popové vsuvky. P.S:Kalpana je kost.Asi se stěhuju do Indie ,-) ()

Reklama

Reklama