Reklama

Reklama

Magie kouzla zbavená

(TV film)
  • USA Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (více)

Obsahy(1)

Magie kouzla zbavená - dokumentární pořad v němž nás bezejmenný kouzelník provede nejstřeženějšími taji kouzelnického řemesla. Nejprve je divák seznámen, jak vypadá dané kouzelnické číslo očima obecenstva. Následuje podrobný pohled do zákusilí a vysvětlení, jak je dané kouzelnické číslo technicky provedeno. Strhující pořad o představení a následném vyzrazení těch nejstřeženějších "kouzel" si po své premiéře vysloužil řadu pozdvižení jak na veřejnosti, tak i mezi kouzelníky samotnými. Kdo je bezejmenný kouzelník a proč tajemství vyzrazuje? Tato otázka zůstavá nezodpovězena - po celou dobu vystoupení eskamotér vystupuje v masce a nepromluví jediné slovo v rámci zachování své vlastní anonymity. (FIBO)

(více)

Recenze (58)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Dvě série] Už tenkrát na konci devadesátých let jsem zachytil původní sezónu tohoto originálního seriálu na České televizi. Po více než deseti letech jsem se k němu dostal se zájmem znovu + k nové, třináctidílné sérii z roku 2008. A světe div se, ono to opět bezvadně funguje. Znovu jsem zatajoval dech když maskovaný kouzelník předvádí těžký trik, vymýšlel jak ty snažší sám předvést ve společnosti s ohromením přítomných a obdivoval krásné asistentky (ty z novější série dostali také slušný upgrade vzhledu). Komentář Mitche Pileggiho (Skinner z Akt X) nemá chybu a velmi často utrousí úderou hlášku jak k samotnému kouzelníkovi, tak i k dívkám kolem něj. Je pravda, že nová série již trochu vaří z vody a kouzla se opakují či se pouze lehce variují (stále někdo mizí, je rozřezán, rozmačkán a podobné - zábavné - věci se provádějí stále dokola), ale to nic nemění na celkovém vynikajícím dojmu. Dvě sezóny 80 % ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Nepáči sa mi ten pohŕdavý komentár ku všetkým trikom. Nie je práve to na triku najlepšie, že nevieme ako sa to robí a špekulujeme nad tým? A nezaslúžia si ľudia, ktorí trik vymyslia (čo je podľa mňa oveľa tažšie) väčší rešpekt ako tí, ktorí ho odhalia? Tak prečo to má 86%? Tvorcovia asi zabudli, že trik sa dá stále opakovať a vylepšovať, zatial čo odhalenie je zaujímavé iba jediný raz. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik mal pravdu, keď v závere filmu povedal: "V skutočnosti nechcete vedieť, ako to funguje. Chcete byť oklamaní." Je to tak- kým kúzelník kúzli a vy netušíte ako, zomierate túžbou zistiť, v čom je trik. Keď ale zistíte o čo išlo, neotvárate ústa tak, ako ste ich otvárali pri jeho prevedení. Zostáva vám len sklamanie nad detsky jednoduchým vysvetlením. Každopádne ma táto relácia bavila už pred rokmi, kedy som pozorne sledoval každý detail a zisťoval, kde je pravda. Len v konečnom dôsledku to má asi taký efekt, ako keď vám niekto 40 minút trieska do hlavy, že darčeky nenosí Mikuláš, ani Ježiško. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to sranda sledovat, jak se nejtajemnější kouzla mění v hrstku primitivních "podvodů". David Copperfield je asi moc rád, že jeho éra předběhla nejen internet plný "okrývání postupů kouzel", ale také tento dokumentární seriál. Je pro mě však stále tajemství, že je maskovaný kouzelník (Val Valentino) stále naživu, když prozradil vše tajemné:)). U mnohých kouzel je to ve stylu "tohle jsem si myslel", ale některé jsou opravdu překvapivě jednoduché. Až mě to děsí. Rozhodně se na tohle nedívejte, když nechcete znát hořkou pravdu o vlastním skrytém chtíči "být okouzleni něčím tajemným"... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi kouzla, nedívejte se na to.Vše je tu vyzrazeno. Já tu hloupost udělal a teď toho lituji. Kouzlo ztratilo své kouzlo. Přes 10 let jsem to sušil doma aniž bych se na to podíval, ale dnes zvítězila zvědavost. Je to neseriózní vůči všem kouzelníkům, přesto je to nejcenější VHS co mám. Mrzí mně, že jsem to viděl a mrzelo by mně kdybych to neviděl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama