Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Diskuze

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Chytráci, kteří do komentáře o osmi slovech dokáží napsat 5x různý tvar slova špatně, si lepší pohádku, než je tato, nezaslouží. Také se mi zdá lichá kritika špatně volených interiérů/exteriérů - naopak, zvolené lokality, jako Žleby apod., neměly chybu. A jen naprostý pohádkový barbar může roční putování v příběhu srovnávat s délkou rovníku... Takže i když drtivá většina uživatelů na tomto serveru tento film sepsula, tak já mu dávám plný počet bodů - a to nejen za vhodně volené ateliéry, ale i za špatně artikulující ústřední dvojici, x-krát ohraný motiv s vystoupením královny z obrazu, amatérsky udělané triky s lebkami, vtíravé songy komediantů Anny Fialové a Martina Dejdara atd....

A vy, kritici, kterým se to nelíbí, se tu třeba vzteky udavte... ;-)

PS: Admini ČSFD si mohou upravit délku pohádky, nemá 75 minut, ale cca 93... 

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

ivimana

ivimana (hodnocení, recenze)

neříkám, že hlavní představitelé byli ten nejlepší výběr, ale konečně jsem viděla krásnou pohádku, která měla hlavu a patu a hlavně nápady. Velmi pěkná. Možná ty vaše záporné komentáře jsou ovlivněné tím, že jste ji viděli na vánoce, já ji viděla v květnu.............a hlavně jsem od ní nic nečekala. O to víc jsem byla překvapená. Pohádky co jsou v kinech na tuhle rozhodně nemají.

jirun

jirun (hodnocení, recenze)

.. i letošní Vánoce se rozhodla naše nejlepší veřejnoprávní TV zaneřádit tímhle &!%^#.

lil:mickey

lil:mickey (hodnocení, recenze)

za prvý mi byl děsne nepříjemnej výraz toho herca (kraus) a jeho hlas :D a to jeho hýkání co mělo být jako smích. princezna se pořád tvářila jako by byla totálně mimo.....no, ono to celé bylo krapet mimo. smícháných asi milion pohádek dohromady. ztráta času...

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

zebu_cz: Vzpomeň si na pohádku "Sedmero krkavců" Ludvíka Ráži, uvedenou poprvé taktéž na Štědrý večer. Tehdy se zvedla vlna protestů ze strany rodičů, že prý Česká televize straší děti klasikou. Od té doby se točí jen "hřejivě lidské" pohádky.

zebu_cz

zebu_cz (hodnocení, recenze)

Zelenka ztratil poslední zbytky soudnosti. Tak otřesně "herecké" výkony jsem už dlouho neviděl. Nechápu, proč se u nás v poslední době točí pohádky podle současných námětů. To je takový problém zfilmovat nějakou klasiku?

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Co dávali v loni a nemáte nebo nevíte někdo co běželo v posledních letech za pohádky v hl. vysíl. čase an čt?

Kůzle

Kůzle (hodnocení, recenze)

Ani nevím, co mě každý rok nutí se dívat na tyhle ,novinky'. Ale musím říct, že to bylo lepší než loni. Což je asi tak jediné měřítko, kde o tomhle můžu říci, že to bylo ,lepší'

Tommys

Tommys (hodnocení, recenze)

Všechno mi to přišlo až neuvěřitelně umělé a k tomu ještě ten muzikální výstup alá High School Musical to už byl vrchol všeho... Tento rok se to opravdu nevyvedlo tak doufám, že se ze svých chyb poučí...

 P.S.: Hrál tam i Matouš Ruml ( http://www.csfd.cz/herec/49558-ruml-matous/ )

READYX

READYX (hodnocení, recenze)

Pane režisére za mojí rodinu mohu napsat že držíte rekord,po zhruba 30.minutách odešli od televize i děti....

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

Souhlas, kdyby nebyl štědrej večer, do konce bych to nevydržel ani náhodou. A to většinou dokoukávám i odpady. Vlastně ani nevim, proč ta jedna hvězda.

barrad

barrad (hodnocení, recenze)

Neskutečný poskvil!! Měl jsem problém to vydržet dokonce. Radči jsem se podíval dvakrát na konec Popelky na Nově a pak s menším spožděním na Markíze, než tohle skouknout na jeden zátah. Vadilo mi tam snad všechno. Herci (jak někdo psal v komentářích: spíš neherci), zvuk (pořád tam něco hrálo), hlavní zápletka, efekty, no a mohl bych pokračovat dál. Letos se to prostě české televizi vůbec nepovedlo.

Reklama

Reklama