Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

maseer2 

všechny recenze uživatele

to, že Česká televize je (jak jsem se dočetl) jediným producentem tohoto pokusu o pohádku, je podle mě jediný důvod, proč jej uvedla.. (ano, naivně věřím, že to je ten důvod.. protože každý normální člověk si přece musí v porovnání s českými pohádkovými klasikami všimnout, jaká je to s prominutím sra*ka) ..proč ji ale proboha museli dát zrovna na Štědrý večer, to mi už do hlavy nejde.. a musím se pozastavit nad tím, že režisér Zdeněk Zelenka si v rozhovoru pro Magazín MF Dnes Martina Krause tak pochvaloval.. já jsem teda takhle prkenného (ne)herce už pěkně dlouho neviděl.. na někom takovém se zkrátka pohádka postavit nedá.. a ostatní herci nebyli o nic lepší.. 1* za snahu ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nová výpravná pohadka ČT. Nejdřív musím říct ,že je velká škoda ,že to neudělali filmově mohlo to být mnohem lepší. I tak to stálo spousta peněz ,tak že mohli ještě přidat a pustit to do kina. Příběh je celkem povedený ,někdy i vtipný. Velmi se mě líbí královna ohně jak , jí vždy segra zleje. Komediant v podání Dejdara je taky super. Triky jsou na televizi slušný. Přesto si člověk muže jen postesknout kde jsou ty klasické filmofé pohádky? Ted se jich točí jako šafránu.. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která v první řadě neovládá vypravěčské umění. Nechává sebou trpně postrkovat od scénky ke scénce, aniž by měla potřebu projevit alespoň náznakem vlastní názor či nedejbože vlastní iniciativu. Upřímnou radost projevuje snad jen tehdy, když se může pošklebovat jisté nadpřirozené bytosti, které scénář přisoudil zápornou úlohu. To je samo o sobě ubohé a trochu trapné ... dokonce ještě ubožejší a trapnější nežli použité digitální efekty. Škoda ztraceného času ... s pohádkou i se psaním komentáře. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Hezká hudba, ucházející herci (až na Krause mladšího), vlastně je to celkem dobrá pohádka z těch později narozených, které může s potěšením sledovat jen divák po amputaci mozku. I tak jsem ale chvílemi zírala jako jojo. Král Dobromil se radí s obrazem, král Vladan chce vládnout, královna ohně mi připomínala známou z práce, které se říká Královna temnot, a v pětapadesáti se oblíká jak puberťačka, no a slizounek Tadeáš je takový vysmátý oslík-trotlík. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo na zámku Žleby (knihovna - zámecká pokladna, kuchyně), na hradě Kost a v Hoslovickém vodním mlýně. (ČSFD)
  • Při skladbě "Buchet je spousta" probíhá pár koridorem zámecké kuchyně. Proběhnout by ovšem takto nemohli, jelikož tato chodba v kuchyni na zámku Žleby je slepá s jedním jediným vchodem. Ve skutečnosti vybíhají z bourárny masa a vracejí se do hlavní "varny". (DexMASTER094)

Reklama

Reklama