Reklama

Reklama

Průšviháři

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gwasok seukaendeul (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu (Cha Tae-hyeon) je známý moderátor jednoho rádia. Při svém odpoledním pořadu mu do studia zavolá mladá dívka (Park Bo-yeong), která vychovává sama své malé dítě (Wang Seok-hyeon). Požádá moderátora o pomoc. Ten ji poradí, ať najde svého otce. Když se však jednoho dne mladá dívka objeví u dveří moderátora a řeknu mu „Otče“, změní se jim celý svět. Jak zareaguje náš hlavní hrdina? Je to určitě jeho dítě? (TylerGage)

(více)

Recenze (61)

molotov 

všechny recenze uživatele

S návštěvností přes osm milionů diváků jde o jasně nejúspěšnější korejskou komedii všech dob a šestý nejúspěšnější film vůbec. Může za to hlavně vynikající Cha Tae-hyeon, kterého je opravdu radost sledovat. Po většinu doby se film drží komediálního žánru a daří se mu spoustu situací skvěle vypointovat a vygradovat. Skvělý je šestiletý Wang Seok-hyeon, jehož výrazy vás určitě dostanou. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zábava. Pohodové, když vypnete hlavu a nebudete si klást otázku, proč dcera neoslovila svého otce už dřív nebo proč žila jako svobodná matka, místo, aby se pokusila oslovit otce svého dítěte. Příběh, do kterého spadnete po hlavě, máte jasně nalinkovanou (atraktivní) zápletku a nic jiného se neřeší. Věrohodnosti: --- Ok: Věkový rozdíl mezi "otcem" a "dcerou" je v reálu doopravdy 14 let, takže mi nečinilo problém uvěřit, že se skutečně jedná o otce a dceru (dialog o vzájemné podobnosti: "Máš jiná ústa, než já." "Díky bohu."). --- Malé mínus: Možná trochu moc happy endové a klišoidní, ale vem to čert - i mnohé jiné úspěšné komedie tento prvek obsahují. --- Větší mínus: SPOILER Mám problém uvěřit, že by 1) měl chlap takové štěstí a splodil dceru, která je super, výborně zpívá a ještě má syna, který je klavírní supertalent 2) měla cca 14-iletá dívka syna, starala se o něj bez otce 5 let a byla stále nestrhaná, nedeprimovaná a svěží. To je trochu moc a v mých očích lehce pohádkové. Konec SPOILERu. --- Plus: Sympatická je mi naopak realita, ve které pětiletý klučík udělá z luxusního obydlí kůlničku na dříví. Osobně znám. Byt, do kterého přišlo dítě, už nikdy nebude, co býval :). --- Plusy: Pěkné momenty. Asi nejvíc se mi líbilo, když zanesl spící dítě do postele. --- Velké plus: Výborně zahrané. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

To se to radí, když se nás to osobně netýká. A pak najednou stojí přede dveřmi problém. Chvilku mi sice trvalo, než jsem se srovnal s tím, že Tae-hyeon Cha hraje dědečka (než jsem si spočítal, že ano, že by mohl), ale jinak to nemělo chybu. Zmatkující Hjon-su, správně odrzlá Če-in, bezprostřední klučina Ki-dong. Dokonalá trojka rozehrávající zábavnou, byť spíš mile úsměvnou, než třeskutě vtipnou komedii, která se samozřejmě ve správný čas vytasí také s přesně dávkovanou porcí dojímavých momentů. Dialogy odsýpají, tempo mám pocit ani jednou neklopýtlo, jednotlivé scény jsou většinou skvěle vypointované, humor spíš jemný, bez typických korejských ujetostí. Zkrátka dokonalá rodinná pohodovka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byla komedie, pak to přešlo do dramatu a nakonec z toho byla opět komedie. Hlavní trojice se mě líbila, hlavně prcek tomu dodal šťávu. Cha Tae-hyeon vypadal dost mladě na to, že byl otcem a zároveň už dědečkem, skoro hned jsem si ale zvyknul. Musím uznat, že moderátoři musí vypadat dobře, i když pracují v rádiu. Klidně by tam mohlo být více komických situací, ale i tak jsem se hodně nasmál. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, lehké drama, nic crazy, nic ujetého, nic přehnaného, zkrátka nenašel jsem nic, co mi připadá laciné a kazí dojem z komedie. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi 80-85%, ale za tu pohodu, dobrou náladu a celkově příjemný zážitek se zaslouží dát plný počet (beztak jde o jednu z nejlepších jihokorejských komedií, jakou jsem viděl - a notně za to můžu vděčit hlavní herecké dvojici). ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama