Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, co způsobila jedna lež a touha po zbohatnutí... V rozdělené vile žijí čtyři rodiny. Nejpočetnější je Vondřichova, rodina člověka, který jen šetří. To pan Podhrázký utápí všechny své příjmy nakupováním novin, z nichž vystřihuje zajímavosti. Pan Strasík zase své příjmy topil v nakupování losů, na něž nikdy nic nevyhrál, takže se s ním jeho žena rozvedla, ale žijí dál ve společném bytě. Mladí manželé Koubovi mají také dost účelové manželství – on je instalatér a ona jako dispečerka OPBH ho posílá na úkoly, které jim nesou. Kouba chce jednou zamaskovat telefonní číslo své milenky, a tak řekne ženě, že je to číslo losu, který dostal od Strasíka (ten mu dá dávno prošlý los). Číslo však vyhraje 100 000 korun, a tak ve všech rodinách, s výjimkou Strasíka, který vítězný los vlastní a má jím podložený stůl, začne hon za výhrou, v němž se odhalují charakterové vlastnosti nájemníků… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem úsměvná, ale také docela zdlouhavá televizní komedie o lži a jednom losu. Prostopášný manžel nakuká naivní manželce, že telefonní číslo napsané na kousku papíru v jeho bundě patří losu a roztáčí se kolotoč lží a totálního nedorozumění. Do děje zasáhnou i další rodiny z činžáku, přičemž prim hraje ta Nárožného, která je opravdu povedená. Určitě mohla být komedie vtipnější a hlavně kratší, dramaturg by potřeboval vytahat za ucho. Hudba: Milan Baginský. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní veselohra o obyvatelích jednoho domu, jež popisuje životní zvyky jednotlivých rodin, jejímž společným zájmem se stala honba za výherním losem. Po pomalejším začátku se komedie rozjíždí, lví podíl na tom má šestihvězdičkový P. Nárožný, jehož spořivý a pedantický otec je geniální, naštěstí dostal po zásluze v komedii nejvíce prostoru, jeho postava totiž povyšuje snímek ne o jednu, ale o dvě hvězdy a právem ho považuji za nejlepšího televizního komika 80. let. Jeho početnou rodinu (bohužel málo výrazná M. Myslíková, snacha L. Krbová, syn P. Trávníček či dcera Ž. Fuchsová) doplňuje sběratel a nedobrovolný taxikář Z. Řehoř, záletný instalatér P. Zedníček, či bohém a majitel tisíců losů J. Císler. V malé roli prodavače televizorů překvapil F. R. Čech. I přes některé nepříliš povedené pasáže hodnotím Hlavní výhru díky Nárožného exhibici jako nadprůměrnou a na rozdíl od mnoha jiných se mi nejeví dílo jako příliš dlouhé, naopak bych ho klidně dokázal sledovat i déle. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus o tom, co se může stát, když se lže a jeden zatoulaný výherní los může všechno změnit. Herci byli dostatečně kvalitní, aby předvedli výborné výkony, nápady ve scénáři byly a zpracování bylo průměrné s občasnými záblesky geniality. Jiří Císler hrál svého Štrasíka milujícího losy nejlépe a nepřehlédnutelný byl i demagogický Petr Nárožný v roli hlavy rodiny. Pobavil jsem se slušně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zajímavé charaktery poskládané dohromady s výbornými komediálními herci. Petr Nárožný a jeho šetřílkovic rodina mě bavila hodně. Jiří Císler též výborný, ale i další. Je to komedie nejen o tom, co všechno může způsobit jedna lež, ale také, jak se projeví češství v plné palbě, když jde o peníze. Všechno stranou, sto táců je sto táců. A s jakou přesnou důmyslností na to Vondřichovi šli. Mě jen zůstává záhadou, jak mohlo tolik rodin bydlet v rodinném domě. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bez perfektního Petra Nárožného by byl film stěží polovičním. Jen jeho postava je využitá doopravdy jak se sluší a patří, a ostatní jí dělají jen nedostatečné křoví. Scénárista si toho naštěstí byl vědom, a když nezvládl napsat smysluplné dialogy i pro ostatní, tak se vyřádil alespoň na něm. Hlavní role tak ukradla jeho rodina, a ostatní byli tak trochu odsunuti stranou. Vůbec to nevadilo, naopak, kdykoliv se děj zatoulal kamkoliv jinam, byla to tak trochu nuda. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama