Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, jak může kytice růží od neznámého dárce změnit jednu docela obyčejnou sobotu... Je začátek víkendu, budík zvoní v půl sedmé ráno jak o život, a ještě k tomu všemu přestalo pršet a začalo „lejt“. To nám ta sobota pěkně začíná! A to se ještě navíc objeví na klice dveří krásná kytice růží. Věnujete-li někomu takový dar, může to obdarovaný chápat jako vyznání lásky. Necháte-li ho ještě navíc na klice bytu, kde spolu žijí tři ženy, pak z toho vznikne doslova komedie plná omylů… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na režijní stoličku usedl Václav Hudeček. Tento režisér má na kontě třeba výbornou Cestu do Rokycan, ale pracoval i na řadě Bakalářských příběhů. Právě tento formát mi Růžová sobota nejvíc připomínalo. Co může v rodině způsobit jedna kytice, o které si každá žena může myslet, že patří jí a do toho všeho jeden zahanbený manžel. Jedna kytka a kolik uvědomění může způsobit, že muž nedokáže svou ženu dostatečně ocenit a babička by možná o nějaký vztah ještě stála. Běžné věci, na které zapomínáme, ale vždy nám ji určitá drobnost připomene. Jsem si skoro jistý, že nebýt legendárních herců, ani zdaleka by to nebylo koukatelné. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když už tě jednou potkalo to neštěstí, že sis vzal poměrně pohlednou ženu, tak podle toho vystupuj. Není sobota jako sobota. Zvlášť, když se na klice domovních dveří objeví záhadná kytice růží... V podstatě nic extra, ale to "nic" má perfektní scénář, vypilovanou pointu a vynikající herecké obsazení, kterému vévodí Jiřina Šejbalová v roli babičky s bystrým postřehem a Vlastimil Brodský jako nebohý manžel, který pátrá po adresátovi oněch růží. Pan Melíšek tobě kytku na kliku a ty mě bulíky na nos! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak nám ta sobota moc pěkně začala. Drnčení budíku v půl sedmé ráno. Za okny slejvák a člověk má hned po náladě. Ke všemu se nám na dveřích náhodou objevila krásná kytice růží, která všechno jenom korunuje a která rozjede kolotoč nedorozumění. Dobrý příklad toho, že z komára se dá udělat velbloud snadno a rychle. Opravdu milá komedie s výborným hereckým obsazením, kterému bez pochyby kraluje Vlastimil Brodský. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě Vlastimil Brodský, jak spěchá z ložnice v patře dolů, aby si přečetl Rudé Právo.                      .                         .                       .                              .                                  .                                  .                .                           .                                                .                                          .                                         .                              . ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Ohniskem českých televizních mikrokomedií bývá většinou jedna ústřední postava a zdar celku pak závisí na představitelově schopnosti integrovat všechny ostatní, a „příběh“ (většinou jen banální anekdotu) tak skutečně vyprávět a dodat mu epické přitažlivosti, - anebo zasáhnout svým charismatem, v čemž Vlastimil Brodský v Růžové sobotě nepochybně uspěl, a na epizodu šedou jako pracovní sobota lze pohlédnout jako na vzácnou stopu jeho mimořádného herectví. Vše okolo se žel nepovznáší nad všednost. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama