Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojenská povídka o šikaně a malé odplatě.

Vojín Jiří jede na opušťák domů a hlavou mu probíhají vzpomínky na šikanu na vojně, i na dívku Lidku na diskotéce, kterou neuměl oslovit. A pak se ve vlaku potká se svými "mazáky", především Béďou, který ho nutil k různým úsluhám i potupným úkonům. Plachý a tichý Jiří ale dostane příležitost, jak svému trýzniteli všechno vrátit i s úroky.
V televizním filmu scenáristky Alexandry Berkové hraje hlavní roli Michal Suchánek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Olmerova kratičká povídka, ze který asi museli mít tehdejší povolanci docela solidní deprese. No nechtěl bych bejt v kůži bažanta Suchánka, kterej si tam docela vytrpěl. Nakonec se mu naskytne příležitost svýho trýznitele trochu vytrestat, ale na jeho místě bych si to asi rozmyslel, protože po návratu do kasáren by patrně dostával ještě větší čočku :-) Jinak Pomeje tam předvádí nějakej příšernej moravskej přízvuk a Kuklová pro změnu sympaticky mlčí a pouze trsá někde na diskotéce. Zde uvedenej žánr pohádka je dost mimo mísu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vôbec by som nebol proti, keby táto buddy-dvojica bola ústrednou dvojkou celovečerného filmu, nakrúteného na motívy tohto dlhšieho kraťasu. Vlastne sa dočkáme iba vtipnej formy satisfakcie, ale aj celková forma, zložená s niekoľkých krátkych retrospektív a Jiřího komentára zaujme pozornosť. V podstate by som si aj vedel predstaviť, že by sankrútil tento istý scenár s tým, že by si Suchánek a Kocourek prehodili úlohy a potom by sme mohli porovnať... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo mazáci, to byli pěkní zmrdečci. Každopádně mimo kasárna by takový Michal Kocourek dostal pořádně přes držku – no i když za komančů raději ne, to by tam pak člověk mohl taky zkysnout o rok více. Na jednu stranu je to docela úsměvný příběh pro mladší generace, ti co na vojně byli, se už tak smát nebudou. Suchánek si vedl dobře – dobrá volba pro šikanovaného, Pomeje mluvil jak čůrák, Kuklová pěkná…No tak zavrkej a křídla, křídla… ()

5150 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný mini-příběh o vojenské šikaně. Pokud vás tohle téma zajímá, vřele doporučuju televizní snímek ZOBANI. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pomejeho mluva stála za starou bačkoru. To nemohl mluvit normálně, proč hned ten dialekt. Vždyť vypadal, že neumí vůbec mluvit.To měl být jako zajímavější? Mazáci a holubové, to byl věčný boj, který mohl končit i Prokurátorem.Ale ze všeho je nejlepší takové hajzlíky dostat jejich vlastnimi zbraněmi.Plísňáky jsem nedávno objevila zastrčené ve skříni. To byla nezapomenutelná móda. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Suchánek jako pěknej ptáček, Pomeje s dialektem, Kuklová bez podprsenky... Celý je to bezzubý podobně jako ta babička, co se tam taky mihla. Jednou vidět stačilo. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Suchoš v krátkém příběhu o šikaně nejen ve vlaku. Svobodník Kocourek předvedl krásný smích. Desátník Pomeje zase pro něho nezvyklý dialekt. Přicmrndává i Novotný, který zná procenta alkoholu v pivu, protože byl na brigádě v pivovaru. Tanečnice Kuklová to rozjela na parketě. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi dávno (dávno před mou vojnou) a viděno po mnoha mnoha letech nedávno. Slušná zábavná (i když jak pro koho) jednohubka, která za podívání stála, už jenom kvůli Kocourkově mazákovi s nezapomenutelným smíchem. Ten sice nepředvedl nikterak oslnivý výkon, jenže právě pro roli mazáka se to hodí, neboť právě na takovém přehrávání a předstírání velkého šéfa bylo mazáctví založeno. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Natáhnu plísňáky a vyrazím na dýzu!" O tom ako sa šikanista šikanovaným stal. Krátka vtipná jednohubka, dobre napísaná, dobre zahraná. Ako modroknižkárovi mi navyše pripomenie čo mi ušlo a čo mi vôbec nechýbalo. ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Příšerný, dva body dávám jen za připomenutí té zvláštní doby, kdy jsem procházel jako vojín v Praze na hlavním nádraží z perónu na perón a zastavily mě 3 vojenské hlídky Členové těchto hlídek měli mimořádně zbytnělé ega, protože měli velké pravomoce a žádný (i vysoký) důstojník si před nimi nebyl jistý, neboť mohli konrolovat kohokoliv Tyto hlídky byly snady všude. Jakmile by někde na nádražío začal vrkat, jak to bylo znázorněno v tomto snímku, pravděpodobně by ho hned sebrali a Suchoše taky, za šikanu vojáka. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Vojna = čestná povinnost, která uměla dělat zázraky. Nevyhovující brance učila střílet, z normálních lidí udělala násilnické psychopaty, kterých se následně zbavovala do kriminálů, pokud šikana zašla příliš daleko a čestným lidem sebrala lidskou důstojnost do konce života. Ale jinak tam všichni žili dva roky v míru a soudružské pospolitosti a trénovali se proti nepříteli, který nikdy nepřišel, co by taky v zaostalé české kotlině dělal. ()

Reklama

Reklama