Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza, syn chudobné chalupnice, se jednoho dne vydá do světa, aby unikl královským verbířům. Na své cestě potká kouzelnou babku kořenářku a od té chvíle začínají jeho četná dobrodružství. Díky kouzelným housličkám osvobodí začarovaný mlýn od čertů, vyzraje na hrozitánského draka a s pomocí vzácných třešní zvítězí i nad proradným králem a jeho pyšnou a falešnou dcerou. Nakonec se Honza vrací domů i s nevěstou. Roli Honzy svěřil režisér Zdeněk Kozák Ivo Martákovi, v dalších rolích diváci uvidí Milenu Steinmasslovou, Sandru Riedlovou, Erika Parduse, Miroslava Nogu, Lubu Skořepovou, Zdeňka Dvořáka a Zdeňka Junáka. Hlas drakovi propůjčil Jiří Pecha. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Hodnotit televizní pohádku je vždycky problém. Ono natočit dobrou pohádku je náročné a drahé. Aspoň, že se všechno neodehrává mezi kulisy. Na téhle pohádce jde poznat, že ji natočil člověk, který má zkušenosti spíš s divadlem. Spousta a spousta zbytečného vykecávání a dlouhého ukazování zbytečností. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Název pohádky dává naději v krásnou tradiční pohádku. Ovšem ta naděje zmizí už po pár minutách. Otřesné herecké výkony, příšerné dialogy, strašné záběry, vyumělkované interiéry i exteriéry, které se vůbec k pohádce nehodí. Ty domy jsou sice starodávné, ale upraveny do moderní doby, že se vůbec k pohádce nehodí. Obzvláště když před nimi stojí verbíř a verbuje chlapy na vojnu proti Turkovi. No prostě celé je to hrůza. Vypadá to všechno strašně amatérsky. Hodně mi to připomíná pohádku TO VÁNOČNÍ ŠTURMOVÁNÍ, akorát že tohle se odehrává v létě a ne o Vánocích. A ejhle... On to točil stejnej chlap. Tak už chápu, kde je problém. [470. hodnocení, 38. komentář, 33%] ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Žádný hloupý český Honza ani známý cestovatel Honza i když..:-)? Prostě obyčejná novodobá televizní pohádka vycházející z řad české lidové tradice..Prostý a jednoduchý příběh, přesně ten humor který bohužel v této podobě a v tomto podání nemusím, z herců mne nikdo též nezaujal (možná malinko stará babička kořenářka Luba-té patří jedna *) krom melodických písniček kterých tu bylo nezvykle mnoho by to byl téměř odpad! Nic pro mě, ale tak když není zrovna co dělat, tak se člověk občas podívá na kdejakou blbost:-) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nešťastnou náhodou jsem přepnul v neděli po obědě na čt 1 a co nevidím? Amatérskou pohádku, kde se rve bída s nouzí, debilní dialogy s ještě debilnějšími písničkami. Je mi líto některých herců, že si na chleba musí vydělávat tímto žalostným způspobem. A ještě víc je mi líto těch dětí, že musí vyrůstat na těchto zrůdnostech. Děti, běžte si radši zapařit nějakou gamesu! ()

Idego odpad!

všechny recenze uživatele

Kokotina na entou, která snad nemůže uspokojit ani tříleté dítě. Trapné a rozčilující ve všech myslitelných ohledech od stupidního scénáře a dutých dialogů přes idiotské písničky po tragické herce a nízkonákladové a až vyloženě ohavné technické provedení. (Ty „písničky“ jsou ale ze všeho suverénně nejbrutálnější.) Další představitel bohužel dosti rozšířeného žánru českých televizních slátanin, které raději neměly vůbec být natočeny. Zcela zasloužený odpad. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení exteriérových scén čarodějného mlýna probíhalo v okolí kulturní památky vodního mlýna ve Větrném Jeníkově (okr. Jihlava), sousedícího s židovským hřbitovem. (Agatha)

Reklama

Reklama