Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 5

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (2 436)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, jak sexy jsou jedenáctileté holčičky, napráším ho za pedofílii. Teď tady zlomeně sedím a přemýšlím o kastraci nebo ústavní léčbě. Od nynějška po setmění toužebně hledím k obloze, kdy už na ní starostova kancelář zase rozsvítí speciální symbol ve tvaru obrovského čuráka. PS: Přesně takhle by to vypadalo, kdyby Quentin natočil Watchmeny... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místy hodně cool, ale jako celek mi to prostě nešlo dohromady. Rozkouskováno na 1) teenagerskou komedii, 2) reálnou superhero story, 3) pedofilní over the top akčňák. Je to nevšední popkornová jízda ('vyšší myšlenku' tomu neupírám) s celkem úchylnou příchutí - také díky slušné porci násilí. Normálně jsem pro kdejaký extrém a ujetost, ale tohle byl fakt divný mix. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to nářez, to každopádně. Něco do sebe to mělo nejen po akční stránce, to každopádně. Ale na víc jak 70% to prostě nevidím, to pardon. Jak tady v podstatě píše hirnlego, i já mám určitou mez u dětských rolí, co je ještě OK a co je už za čarou, no a ta malá holka sice hrála skvěle, ale na mě to bylo moc - působila až děsivě (což asi mělo částečně svůj smysl) a děsivost podle mě k dětem prostě nepatří. Asi jsem staromódní... Ale když se oprostím od té holky a budu se zaobírat jen dějem, je to určitě slušná akčňárna s několika zajímavými momenty, která si řadu svých fandů (jak vidno zde podle komentářů) najde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že mě tenhle film byl doporučován ze všech stran jsem čekal větší šlágr. Co byl neskutečnej šoking, byla ta malá holka, och tak film ze mě ještě udělá pedofiláka nebo co, ale ona prostě byla naprosto k sežrání, hned ta první akční scéna s ní byla bezchybná. Jedenáctiletá holčinka se to napochoduje do gangsterskýho doupěte s fialovou parukou, probodne jejího šéfa a po zuby vyzbrojená s klidem anglána zahlásí "tak co vy kundy", no v tu chvíli jsem se zamiloval. Dětská herečka Chloe Moretz zahrála svoji holčičku takovým způsobem, že i blištivější jména jejich dospělejších kolegů proti ní vypadali jako prodavači zmrzlin co se zrovna připletli na natáčení filmu. Jo a ta holčička mě děsně připomínala uživatelku Faidra, takhle nějak si tuhle zdejší skvělou uživatelku představuju, samozřejmě včetně škrabošky přes kukadla a fialový paruky. Ostatní postavy byli proti "faidře" jak auto bez oleje a dost nudily, navíc hlavní hrdina byl sympatickej asi jako čerstvě popíchanej včelař. Obsahově to nebylo špatný, akční scény taky skvělý a hudba ještě skvělejší, jen je škoda že se v druhé částí stavila na kávičku tetička nuda a vysosávala z filmu tu lahodnou ostrou příchuť. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

eeeeee co? Komentář? Kam? Co? jo aha. eeeee kamže to bylo? Bože mam dost, takovej neuvěřitelnej mega vostrej závěr jsem teda nečekal, i když už v průběhu filmu jsem pochopil, že když Vaugn chce a vypustí do akce Cage s dcerou, tak se vyplatí otveřít si obchod s pytlema na mrtvoly, protože bude pořádná porcovačka, která rozhodně neni nějak trapně přizpůsobená dětskýmu publiku, takže tu lze vidět i jak malá 11ti letá holka usekává nohu a porcuje vrahouny po desítkách, navíc ani Cage se nenechá zahanbit a i on si pár desítek zářezů připíše na účet, jenomže to co se děje na konci tohle všechno ještě překonává a když se tam vytasí Aaron Johnson v trapným superhrdinským oblečku, ale za to s tajnou superzbraní, kterou pokosí vše co má ve výhledu, tak neni o čem a navíc akce dosahuje naprostýho vrcholu ve chvíli, kdy se ještě rozehraje perfektní svižnej soundtrack, kterej nejenže pozvedne akci, ale ještě je úžasně zábavnej. Škoda jen, že film neni mimo akci vždy tak vtipnej a svižnej, jak by mohl být, ale těch posledních 20 minut mě tak dostalo, že musim na 5*, i když jsem během filmu uvažoval spíš o 4*. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • Ve scéně v čase 1:36:08 si lze všimnout, že Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) chce vystřelit ze zbraně, ale dojdou jí náboje. To je ale nesmysl, protože hlaveň není posunutá dozadu. (dc125)
  • Herec Aaron Taylor-Johnson (Nářez) řekne u zrcadla větu: „Oh yeah, you didn't see that, did ya?“ Podobnou větu „you didn't see that coming,“ později použije coby Quicksilver ve "vážném" komiksovém filmu Avengers: Age of Ultron (2015). (Flippo)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama