Akční / Dobrodružný / Komedie
USA / Velká Británie, 2010, 113 min
Matthew VaughnHudba:
Ilan Eshkeri, Marius De Vries, John Murphy, Henry JackmanHrají:
Aaron Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage, Mark Strong, Clark Duke, Evan Peters, Lyndsy Fonseca, Garrett M. Brown, Stu 'Large' Riley, Deborah Twiss, Ohene Cornelius, Sophie Wu, Michael Rispoli, Corey Johnson, Kenneth Simmons, Anthony Desio, Carlos Besse Peres, Randall Batinkoff, Dexter Fletcher, Elizabeth McGovern, Johnny Hopkins, Russell Bentley, Jason Flemyng, Tamer Hassan, Yancy Butler, Adrian Martinez, Tim Plester, Joe Bacino, Hubert Boorder, Christopher McGuire, Max White, Dean Copkov, Jacob Cartwright, Maurice DuBois, Dana Tyler, Omar A. Soriano, Craig Ferguson, Katrena Rochell, Omari Hardwick, Xander BerkeleyPlakáty
Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!
Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora) -
Režisér Matthew Vaughn (HVĚZDNÝ PRACH, PO KRK V EXTÁZI) přichází s adaptací slavné komiksové série Marka Millara. Dave Lizewski, nejobyčejnější a ničím zajímavý kluk a komiksový fanoušek, se rozhodne, že nespravedlnosti už bylo dost, oblékne se do zeleného kostýmu, vymyslí si jméno Kick-Ass a jde do ulic potírat zločin. Po jednom z jeho zásahů, který je natočen mobilem, se stává internetovým fenoménem a mezi jinými se ho rozhodne napodobit tajemný a pro zločince značně nebezpečný Big Daddy (Nicholas Cage) se svojí stejně vycvičenou malou dcerkou Hit-Girl (Chloe Moretz). Netrvá dlouho a dochází k vzájemné konfrontaci. Kick-Ass se tak zaplete do jejich problémů a brzy se o něj začne zajímat místní mafiánský boss Frank D'Amico. (TheDarKnig) -
Film na motivy stejnojmenného komixu. Chlapec jako je Dave Lizewski není zrovna takový, aby ho měli všichni rádi. Je úplně obyčejný a nikoho nezajímá. To Daveovi začne hodně vadit a jednoho dne se se svými kamarády rozhodne, že bude superhrdina a bude nakopávat zadky všem lotrům ve městě. Je tu však malý háček. Dave ani jeho kamarádi nemají žádné superschopnosti. (CrypzzXD) -
Dave Lizewski (Aaron Johnson) je nepovšimnutý středoškolský student s pár přáteli a velký fanda komiksů. Žije sám se svým otcem. Jeho život není nijak zvláštní, než se pak jednoho dne rozhodne, že z něj bude superhrdina, i když nemá žádné supersíly ani trénink. (Gingher)
Externí recenze (9)
Cinemo.cz (Ivana Chlubná)

"Kick-Ass není snímkem stoprocentním, ale má k němu dost blízko. Nenajdeme zde hluchou scénu či plochý herecký výkon. Důkazem je i to, že při filmu, po filmu a i doma se pořád řežete smíchy a z kina zase jednou odcházíte s naprosto skvělým pocitem." (více)
FanMovie.cz (Jan Varga)

"Je mi jasné, že pro spoustu konzervativců a sucharů bude Kick-Ass jen naivní a hloupou slátaninou, ale pro většinu z nás bude představovat hlavně obrovskou porci zábavy a po dlouhé době také konečně svěží závan originality jak v akčním, tak v komediálním žánru. Jedním slovem? Nářez!" (více)
FeelingMovies.sk (Jakub Staško)

"Čo ma trochu zamrzelo bolo, že filmári nemajú problém zachovať úroveň násilia presne v duchu kreslenej stránky, ale tam kde komix tlačil na pílu v oblasti dopadu super hrdinstva na ľudské vzťahy v reálnom svete, film sa uchyľuje k osvedčeným klišé, ktoré..." (více)
Filmweb.cz (Aleš Smutný)

"Kick-Ass je typem filmu, který prostě nelze popsat slovy, pokud nepatříte mezi top spisovatele. Je obtížné obsáhnout onu míru absurdity, která film o to víc ukotvuje v reálném prostředí. Nejde popsat drajv, jímž film disponuje v akčních sekvencích, ani míru lidskosti v těch humorných i vážných. A…" (více)
Houser.cz (Tomáš Stejskal)

"Kick-Ass obrací naruby koncepci superhrdinství. Protagonistou je tu šestnáctiletý loser, pravá antiteze nadlidství, z kterého navlečení do elastického kostýmu spolu s údernou přezdívkou superhrdinu neučiní. Učiní tak ovšem youtube. Právě díky nenásilné reflexi toho, jakou moc dnes mají média, jak v…" (více)
Kfilmu.net (Martin Svoboda II)

"Je to popcorn. Ne tak jak jsme zvyklí... je takový, jakým by popcornový film být měl. Kdo očekává víc (nebo míň), ten by mohl být zklamaný. Pokud se ale chcete čistě bavit originálně zpracovaným příběhem, není lepší volba než Kick-Ass. 80%/90%" (více)
MovieScreen.cz (Marie Dostálová)

"Jsem slušně vychované děvče, ale musím to říct. Tohle byl eRkovej totálně ku*evskej nám*d! Vítejte na recenzi filmu, kdy se za mocných tónů vážné hudby dějí ta největší zvěrstva, kde bojuje nezletilá brutální mládež proti nekalému zločinu a hlavní postava se jmenuje Kick-Ass!" (více)
MovieZone.cz (Petr Čihula)

"Matthew Vaughn po režijní stránce rozhodně působil mnohem jistěji ve své nespoutané „gangsterské“ poloze, kdy nad jeho tvorbou nemělo dohled žádné velké studio. Důsledkem takového dohledu je pak jistá nervozita, ústupky a prvoplánovější legrácky, které trčí z plátna na úkor nedořečených motivů a…" (více)
Topzine.cz (Klára Prchlíková)

"Všude kolem nás je zlo. Vraždy, přepadení, znásilnění. Avšak žádný strach, přichází Kick-Ass, neohrožený ochránce slabých! Spider-man by se nestačil divit. A kdo by v možném souboji mezi těmito muži v elasťácích vyhrál? No jasně že Spider-man!" (více)
Nevhodný mládeži do 15 let
Související
Podobné
- Zelený sršeň (2011)
- Super (2010)
- Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
- Defendor (2009)
- Green Hornet, The (2006)
- Fury of the Dragon (1976)
- Green Hornet, The (1974)
- Green Hornet, The (TV seriál) (1966)