Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 059)

POMO 

všechny recenze uživatele

Podstatne menší prúser, než človek očakával od “historického béčka režiséra 60 sekúnd s Nicom Cageom honiacim digitálne čarodejnice” (može niečo znieť horšie?). Vlastne sa jedná o áčkovú, relatívne zábavnú, dobre obsadenú blbinu s rúškom tajomstva a nie úplne očakávaným záverom. Plus k tomu v epilógovej scéne exteriér Dachsteinského ľadovca na pozadí. O triedu lepšie než Van Helsing i predchádzajúci režisérov opus. A keby sme mali Cageove filmy striktne rozdeliť na dobré a zlé, s odretými ušami by som ho zaradil medzi tie dobré. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rytíř Klec se křížově vypravil. A to neměl dělat! Uhnal si při tom akorát tak patetické trauma poté, co po římsko - katolicku zaříznul pár vdov a sirotků! Navíc modrooký blondýn s melírovanou trvalou a jménem Behmen Blaburek to zajisté neměl v armádě lehké a nejeden spolubojovník jej musel v bitevní vřavě mlsně poplácávat po chráničích hýždí! A tak pověsil křižáčtinu na hřebík a začal se specializovat na transport ježibab z bodu A do bodu B. Ale to je bohužel kurevsky daleko a jeden se po cestě může klidně začít nudit, tak žádných pět nebude! Ještěže jej v mládí nechali rodiče očkovat proti moru, protože vyválet se v masovém hrobě, plném shnilých mrtvol se zduřelýma uzlinama, to by ve třináctém století neimunní jedinec odskákal minimálně krvavým kašlíčkem. Jinak je to ale hezké, temné a příjemně se u toho žere popkorn! Jen mě jako ortodoxního katolíka nesmírně pobouřilo, jak je film nespravedlivý vůči matičce Církvi!!! Prý "masové vraždění ve jménu Boha" !!! To musela režírovat nějaká pohanská svině!! Každý přece ví, že jí jde od počátku jen o naše zprasení a zbavení nás závislosti na hmotných statcích. A být tehdy kudlanky v kruciátách důslednější, mohli jsme se dodnes labužnicky kochat pohledem na Manhattan z osmdesátého patra WTC a nemuseli se štrachat až k Empire state buildingu. No zkuste přejít Pátou Avenue v dopravní špičce!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až jsem ze sebe měl chvílema špatnej pocit, že se bavím na účet mrzáčka a ničím si tak karmu. Season of the Witch je totálně dysfunkční film. Marnost nad marnost, ale co taky čekat od žánru historická fantasy, režiséra Seny a Nica Cage, jenž jde v posledních letech z jednoho průšvihu do druhého (až na pár světlejších výjimek). Tahle digitální rádoby temnota na mne zkrátka nefungovala ani trochu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak hned na začátku jsem si říkal že pan režisér pojedl asi moc houbiček, protože to co předvedl s tou úvodní bitvou by dokázal natočit líp i maxipes Fík. Na tu bitvu měl hrozně málo lidí ať už digitálních nebo negitálních a vypadalo to, jako kdyby křížáci podepsali petici "děkujeme odcházíme". A tak to rejža kompenzoval velkým záběrem na jednu hlavu nebo roztřáš kameru jak hovado. Jo a ještě mě pobavilo, že křižáci bojovali jak ochotníci z Konopiště a ne jako ostřílení válečníci středověku. Jestli takhle vypadaly v dávných dobách všechny souboje na život a na smrt, tak to tam mohla jít bojovat i moje babička. Naštěstí poměrně brzo přijde film do hlavní části příběhu, převozu čarodejnice a tady nemám co vyčíst. Atmosféra parádní, Niki charismatickej a Claire v top formě. Ty její proměny z neviňoučký na zlou jsem jí baštil i z navijákem a zřejmě jsem byl s Nikim poslední komu blesklo. Všude přítomný strach z nevysvětlitelnýho jsem si užil dokonale. Filmy na tohle téma se mě většinou nelíbí, že příliš tlačí na náboženskou strunu, ale Hon ani ne, ten především baví, straší a celkově si svůj pobyt na stříbrným plátně užívá a to se mě líbí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S čerty nejsou žerty! Dokonca ani s tými digitálnymi. Ale, pravdu povediac, nevadili mi. Tak ako celý film. Vysoko pozerateľná béčková dark fantasy s obstojnou stredovekou atmosférou, hláškujúcim Perlmanom a Cageom, ktorý tentoraz nepredviedol nič zo svojho seriálu "loosing his shit". Prirovnanie k Solomonovi Kaneovi celkom sedí, hoci ten mal omnoho lepšiu hlavnú postavu a podstatne viac krvi. V rámci cageovskej mizérie naozaj jeden z tých lepších filmov. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lobotomie, při které se možná otrlejší smějí, ale já odmítám hýkat v ‚guilty-pleasure‘ opojení, neboť mě to uráželo už od první digitální bitvy až ke konci z ranku herního průmyslu. Nevadí mi středověký rytíř Nicka Cage, neboť mu kryjí záda drsňáci Perlman s Thomsenem, ale vytáčí mě Senova snaha být cool za každou cenu, pričemž je vidět, že skromný rozpočet rozházel už na začátku, tudíž se hlavně žvaní, pak dojde na digitální vlky a vy chcete vrátit čas a ten most nechat spadnout o pár vteřin dříve. První letošní film, u kterého mi bylo stydno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Niky, drž se těhlech filmů. Pro mě si už teď hvězda, a to i přesto, že poslední tvoje filmy většina zdejších uživatelů hodnotí méně, než by si skutečně zasloužili. Ať už čaroděje, psychopata, policejního psychopata nebo rytíře se znakem křižáků na meči, všecko ti nedělá problém a mě se líbí, že právě takové filmy si zrovna ty vybíráš. Nikdo jiný na ně totiž nemá odvahu! A nevadí, že tvůj příběh křižáka ukáže tak málo skutečných středověkých kulis a spíš z toho dělá fantasy patlaninu, pořád to bylo něco, co jsem tady chtěl hrozně dlouho vidět. Hon na čarodějnici to byl parádní, i se samotnou čarodějnicí se muselo docela pěkně pracovat. Ty výměny názorů o církvi byly parádní. Neuvěřitelně jste se z toho všeho vykroutili, hlavně abyste pobavili lidi. To teda klobouk dolů. Dokonce i s tvým parťákem Ron Perlmanem, s držkou větší než vrata do chlíva, to vypadalo dost dobře. Ale jo, podle mě to marný pokus nebyl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $24,827,228Tržby Celosvetovo $91,627,228Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,709,614Tržby za predaj DVD v USA $7,622,192║ Ako neškodná "béčková" oddychovka fajn ale to fakt od toho nemôžete čakať absolútne nič, lebo v konečnom výsledku je to dosť príbehovo uletená fantasy a to ako hrom, Nicolas Cage celkom újde, rutinná réžia Dominica Sena až tak nevadí. /50%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Při úvodní digitální křižácké bitvě jsem si říkal, že to bude ještě větší béčko, než jsem čekal. Jenže to je jen nutný prolog a pak mě to fakt začalo bavit. Má to atmosféru a Cage, když zrovna nemá na hlavě nepadnoucí helmu, tak se do toho fakt hodí. Provařená scéna s vratkým mostem byla super a i to tajemství kolem čarodějnice mě bavilo. A jelikož mi to prostě takhle sedlo, tak mě nerozhodil ani ten digitální konec a fandil jsem Cageovi ať nakope zlu prdel. Je to lepší, než Solomon Kane i Ironclad. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přešli oceány a pouště, viděli věci, které vidělo jen pár lidí. Teď mají zodpovědnost dovést JI před soud. Mniši pak rozhodnou o jejím osudu..... Spojení Cage – Perlman zdá se býti šťastné. Ron aspoň trochu vyvažuje toho stále se opakujícího chlápka s všechápajícím lítostivým kukučem. Křižácké bitvy, mor – to vše se musí líbit. A čarodějnice? Jen houšť! Tahle dobrodružná pohádka pro dospělé (děti by se asi báli), ve které vlci nejsou vlci, čarodějnice čarodějnicemi a ženský se nazývaj pravým jménem (pokus u vtip :-)) by se mohla líbit všem, kteří si chtějí užít dobrodružného napětí, CGI efektů, rachotu mečů a přičichnout k atmosféře historického filmu. Intelektuální zábava se promítá v jiným sále. OBĚŤ BYLA UČINĚNA, HRDINOVÉ ZTRACENI a já souhlasím, že to zbytečně dětinské finále by mohlo (nejen mé) hodnocení srazit na 3*. Hold BUDEME POTŘEBOVAT VÍC SVĚCENÝ VODY! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím k čemu ve středověku potřebovali kamenný mosty. 2.) Já a můj meč jsme pozváni na lov vlků. 3.) Hledám knížku, kde je popsáno, jak se bránit silám zla. 4.) Chci vidět, jak přisprostlej Nathan pohřbívá starší hereckou generaci. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Velkolepá podívaná. BLU RAY: parádní obraz a zvuk. Skvělé herecké výkony. Napětí. Byl jsem opravdu ohromen od začátku až do konce. Po celou dobu jsem měl upřený zrak na obrazovku, nezabýval jsem se vedlejší činností a ani jsem si nemusel hrát s kašpárkem. :-) Dávám 100%. ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

Horší film jsem už dlouho neviděl! Proč se Nicolas Cage upisuje k takovýmto projektům?!? To už vážně nemá co žrát?!? Vždyť to bylo otřesně předvídatelné a nudné! Měl by si vzít příklad ze své sestřenice Sofií Coppoly a zamyslet se nad sebou! Jde to s ním od desíti k pěti! :-( ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Precízne spravený temný dej obohatený pekným soundrackom a zaujímavou myšlienkou, tiež vizuálne efekty sa pohybujú na celkom vysokej úrovni čo Season of the Witch robí v skutku vydareným filmom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Není to Špatný Film.. Cage se mi do Hlavní Role přiliš Nehodil.. Nepůsobil moc Drsně!.. Čekal jsem spíš něco ve stylu Čarodějův Učen.. A ono je to Historické Putování z místa A do B..Tak Budiž! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodějnici se nekoná, protože ta byla chycena, ještě dřív než film začal.. A tak nám náš hlavní hrdina v trošku novém sestřihu a buclatých tvářičkách seznamuje se svým špatným svědomím, které touží po očištění.. A jak jinak mu ulevit, než pomoc krásné a mladé dívce, obviněné z čarodějnictví.. Spravedlivý soud, zadostiučinění, poznání pravdy, akce a napětí, šok, zneužití.. To všechno nezažili jen naši hrdinové, ale i já jako divák.. Celý tenhle fantasy thriller má jeden velký problém a to malý rozpočet, který při závěru filmu byl hodně znát.. Zvrhlo se to v nesmyslnou frašku, která ze soliního nášupu, udělal lehký propadák.. Ale já se nezlobím, protože jak Cage v jednom článku říkal, že pro něho nejsou žádné role špatné, hlavně že může hrát a to ho baví.. Mě se na to pak baví dívat! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Čo tu robia s dezertérmi? Upália? Obesia?" - "Asi oboje." Zbožňujem toto béčko. Na prvý raz to bol priemer, ale slovenské televízie ho veľmi rady reprízujú (netuším prečo) a vždy, keď sa tak deje a mám čas, minimálne kúsok z neho si znova vždy s chuťou pozriem a zakaždým sa mi to zdá pôsobivejšie a pôsobivejšie. Skvele temná atmosféra brutálneho stredoveku, kedy ste v lepšom prípade zomreli v tridsiatke na mor, v horšom vás zaživa upálili (smrť udupaním koňa počas idylického nedeľňajšieho nákupu na trhovisku sa dala na tie pomery chápať ako veľmi romantická). Nečakané spojenie Cage/Perlman je také vydarené a funkčné (veľmi pekne spracovaná drsná buddy chémia), že ani príliš nevadí, že zvyšok kastingu je matný, biedny a krajne nezaujímavý (Christopher Lee má len cameo). V tomto smere každopádne tvorcovia zlyhali; kebyže Cagea a majestátneho Perlmana na ich strastiplnej ceste sprevádzajú silnejšie charaktery a kvalitní (pokojne i úplne neznámi) herci, bol by výsledok určite impozantnejší. Najhoršie bolo, že inak vydarený film vo finále drasticky mení štýl a stáva sa z neho schwarzeneggerovka Koniec dní (čo skutočne nemyslím ako pochvalu). Prvá hodina je ale skvelá. Sena tlačí na pílu pochmúrneho sychravého stredoveku viac, než azda až príliš realistická Čierna smrť so Seanom Beanom. Vízia morovej doby má bližšie skôr k Menu ruže (odpustite rúhanie), mimochodom náhodou (?) tiež s Ronom. Škoda mizerného vyvrcholenia a logických blbostí (po deravom moste ledva prejde chlap s koňom, ale železný voz vážiaci asi 2 tony nemá problém). Kebyže je podobne kvalitatívne vyrovnaných aj posledných 20 minút, idem na 4*. Otázne sú i logické bizáry typu hrdinovia sa boja, že ich niekto v meste spozná podľa tváre ako keby boli nejaké superhviezdy konca 20. storočia. Celosvetová tržba 91 miliónov je vlastne veľmi fajn a sympatická, aj keď pri rozpočte 40 miliónov to zas až taký zázrak nebol. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni jsem nic moc necekal, ale kurva, to byla jizda. Sena to rozpali hned ze zacatku a ja si pro jistotu zacal hledat nahradni gate. Ty jsem sice ve vysledku nepotreboval, precejen tu je sem tam nejaky hluchy misto, ale i tak to je paradni historicka rubacka s temnou az hororovou atmosferou. Sice nic komplikovanyho, cesta party bojovniku skrz les, ale film si celou dobu dokaze drzet tempo a atmosferu a souboje jsou radne drsny. Prehnane digitalni zaver si sice mohli odpustit, ale nic hroznyho. Co se tyce Cage, tentokrat nehraje nijak spatne, svuj typickej vyraz vymenil za drsnej vyraz a s tim si vystaci. Celkove fajnovy drsny fantasy, popravde receno, nepamatuju si podobny od Solomona Kanea, se slusnou hudbou, hercema i trikama a paradni atmosferou. Takze slabsich 5*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na tu opravdu nepovedenou bitvu na začátku, jsem ochotna nazvat tento film průměrným. Jsem spokojená s tím tajemnem a celkovou atmosférou. Jen scénář byl trošku mimo. Chvíli jsem se nudila. Pak jsem nestačila zírat nad tím, co je člověk schopen vymyslet, když neví jak dál. Konec se po tom představení nedal brát moc vážně. Mám pocit, že se tvůrci přecenili. Slabší 3*. ()

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama