Reklama

Reklama

Hadí král

(TV film)
  • Česko Bazilišek: Hadí král (více)

Univerzitní archeolog Dr. Harrison „Harry“ McColl a jeho partner nalézají uprostřed lybijské pouště starodávný artefakt nevyčíslitelné ceny, vytvořený v prvním století před Kristem a odkazující na legendu o tzv. Hadím králi. Proto to, co by snad mohlo být soškou draka, okamžitě nakládají do letadla a odvážejí k bližšímu prozkoumání domů. Jenže tajemnému stvoření se ve výstavní vitrínce muzea v Pueblu Springs vůbec nelíbí. Jedná se o zkamenělého baziliška, který se již brzy, jakmile dojde k zatmění Slunce a Měsíce, probudí k životu. A pak začne chtít vládnout novému území. Proti stvoření z časů mýtů nemá šanci ani policie, ani armáda, a začíná být jasné, že zbraň proti dokonalému zabijákovi lze hledat znovu pouze v legendách. Pokud neuspěje Harry McColl, čeká lidstvo poslední boj, v němž nejde zvítězit. Temný akční fantasy horor natočil v roce 2006 Stephen Furst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Po pěti minutách jsem měl chuť to vypnout, ale nakonec jsem rád, že jsem to neudělal. Kdy se totiž člověku podaří vidět paskvil mezi německým romantickým filmem a na koleni udělaným hororem? Jedná se o jeden z největších braků, který jsem viděl a to nejen v tomto žánru. Myslet si, že film se dá postavit na jedné podprůměrné animaci, je opravdu k smíchu. ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Zas to taka hrozna vec nebola, ale ani skvely film to tiez nebol. Uz vela filmov som videl, kde hra nejaka prisera, ale ani jeden film nebol na vynikajucej urovni, co som v poslednej dobe videl. Vsetko je to slabota a povestna atmosfera zo strachu vyfucala niekde prec. Zaciatok sa sustredil na bandu sedliakov vo velmi starej dobe, kde tito dedincania chceju na dobro zlikvidovat Baziliska. Spracovanie Baziliska zas neni taka katastrofa, ako som si najprv myslel a celkom usiel. Jeho utoky zas neboli dobre premyslene. Obcas pouzival nejaku kyselinu z ust, ktoru striekal na ludi a miesal to aj kamennym pohladom. Nejake masakre vo filme aj boli pouzite, ale na ubohej urovni, ktoru by aj urobili uplni analfabeti. Cuduj sa svete, tym sedliakom sa to podarilo a baziliska premenili na kamen s tou palicou. Potom sa dej sustredil na sucastnost a to presne do statu Colorado. Tu sa musim pozastavit nad realiami mestecka, ktore ma fakt pobavilo. Vsetko vo filme naznacovalo, ze to nebolo natacane v Colorade, ale niekde v Europe. Aj hasicske auto bola typicka karosa a vojenske auta boli typicke ruske nakladiaky. Takze to bolo mozno v Bulharsku natacane. To si len tipujem, ale urcite nie v Amerike. Tu akoze v Colorade, znova ozil Bazilisek a opat sa vrelo pirivital s navstevnikmi muzea:) Tentokrat proti nemu nastupila americka armada, ktora aj tak nemala sancu proti nemu. Jeho povrch tela, akoby mal pancier. Nakoniec ho nahnali do jadrovej elektrarne a tam sa im ho podarilo zhodit do neidentifikovatelnej tekutiny, kde asi zamrzol a okamzite sa aj rozpadol. Asi to bol tekuty dusik, to je moj tip:) Vo filme hlavnu ulohu hral velka hviezda ceckovych filmov Jeremy London, ktory si tu zahral archeologa. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Klasický odpadový produkt jinak dobře rozběhnute, světové, špičkové kinematografie. Dávám jednu hvězdičku za odvahu a zároveň za do nebe volající drzost, tento počin vydávat za film s napětím a hororovými prvky. Realizace úděsná a hluboko pod všeobecným průměrem. Herecké výkony si z výše uvedeným hodnocením s ničím nezadají. Jsou víceméně amatérské a výkon herců budí spíše úsměv než mou pozornost. Trikové efekty skličující. Ale asi mě nejvíce pobavila skutečnost: národní garda versus oživlí demon zla. To už jsem bral jako třešeň na tomto brakovém dortu filmové spodiny. No co se dá dělat, v nočních hodinách na našich televizních stanicích se člověk může setkat s čímkoliv a s ledajakou čeládkou. A to jak s čeládkou ztvárněnou postavami v příbězích tak i tvůrčích za kamerou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další monster horor od společnosti Sci-fi Channel. Každý už asi dopředu tuší jakou může mít asi kvalitu. Na svědomí ho má céčkový herec a režisér Griff Furst společně se svým otcem Stephenem, který kromě toho, že je velmi podprůměrným hercem z narušenou psychikou ještě fušuje i do natáčení filmu a obklopuje se bandou amatérů. Tentokrát musím říct, že ač je film opravdu bídný a špatně natočený, tak jsem se u něho docela pobavil. Což je dost divné, protože pokud se u hororu nebojíte, ale bavíte tak je něco špatně. A tady je toho víc než dost. Samotný scénář ještě nějakou tu kvalitu má a určitě by se z něho dalo vytřískat mnohem více, kdyby se toho ujal jiný režisér, ale Furst to udělal prostě po svém. Ti z vás kdo ho neznají věřte, že na jeho filmy se nemá cenu vůbec dívat. Ve většině případů u podobných filmů dost často používám rychlé přetáčení, ale tentokrát jsem to vydržel až dokonce. Už dlouho jsem se tak nezasmál. Ne že by ty scénky byly bůhvíjak směšné, ale jejich trapné zpracování a laciné hlášky typu ( Ten bazilišek žije--- Ne, děláš si srandu?) mě prostě nenechali v klidu. Navíc nám režisér / herec v jedné osobě udělal i malou reklamu, když ve filmu probíhal v tričku s nápisem Superstar. Film je naprostá kravina, kterou vám rozhodně doporučovat nebudu, ale pokud se chcete pobavit tak se na to mrkněte. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale to se podívejme. Takřka přesný levný televizní produkt. Na vlastní poměry tomu filmu nic nechybí a na rozdíl např. od S.S. Doomtrooper, který jsem viděl nedávno, je to slušné pokoukání. Se zápletkou si samozřejmě hlavu nikdo moc nelámal, ale i přesto to není hloupé. Postavy jsou překvapivě v normě, nejsou naprosto stupidní a dementní (i když i taková se najde, ale Yancy Buttler – i když teda klesla hodně hluboko - ji podala velmi příjemným způsobem). Má to akci, má to humor, má to nevtíravou romantiku, postavy jsou v pohodě, herecké výkony v rámci možností také. Prostě, takhle nějak si představuji televizní mix fantasy, sci-fi a horroru ve stylu za málo peněz docela dost muziky. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama