Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže katastrofa typu Wild Wild West príp. Jonah Hex sa nekoná. je to úplne v poho ale žiadna pecka.chcelo by to o nejakých 15-20 minút skrátiť a deppovi vysvetliť, že jack sparrow je len jeden.., takých 7/10 , ale keď film obsahuje niečo ako záverečnú akčnú scénu, ktorá je je BOŽSKÁ, musím zaokrúhliť smerom hore. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na pořádný průser, ale dá se. Koho nadchli Pirátí z Karibiku, či poslední Indy, nudit se určitě nebude, neboť je to jak formálně/esteticky, tak i dějově podobný mišmaš. Nelze filmu upřít zvláštní mix tradičních westernovských prvků (výprava, kostýmy) perfektně sladěných ve výtečném vizuálním hávu (skvělé efekty, dynamické akční scény). V prostřední části filmu je několik zbytečně vtipných scén a nudných natahovaček, ale Fichtner a Wilkinson jsou velmi zábavní a hlavní herecké duo hrdinů je naprosto klasické. Tedy pobaví, neohromí a všichni od začátku vědí jak to dopadne. Přesto je to ale sympatická věc. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski je podle mě jeden z nejlepších režisérů současnosti. Jeho akce má vždy nápad a čiší z ní sebejistota. Mě se Lone Ranger líbil, i když mi herecky přišli o hodně lepší padouši (hlavně Fichtner a pak ten co tam nosil ty ženský hadry), než hlavní duo. Johnny Depp bohužel moc nevypadá jak indián, takže působí fakt divně. Finální akční scéna mě ale strhla a i minulost Tonta na mě zapůsobila. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Malý velký muž kouří halucinogenní dýmku míru s Piráty z Karibiku a němou groteskou. Film, který vypadá, jako by ho vyprávěl senilní bláznivý indián... protože ho vypráví senilní bláznivý indián, který se navíc rád poslouchá. Střední pasáž trochu hluchá, ale jinak jsem se výborně bavil. Verbinski se občas utápí v milovaných odkazech, ale jeho "meta-westerny" jsou chytřejší než většina žánrové konkurence. Ten chlap není tonto. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne zas takový průser, jak jsem se obával. Vtipných momentů je zde celkem dost, atmosféra divokého západu jde Verbinskimu také docela od ruky stejně jako skvěle natočená akce. Jenže je to fakt hodně, ale opravdu hooodně natahované. K čemu je sakra ve filmu linie z třicátých let se starým Tontem? A proč je zde například naprosto zbytečná role Helen Bohnham Carter? No asi jenom k tomu, aby se stopáž mohla prodloužit o dalších 10 minut. Hluchých míst je tu zkrátka až příliš, mezi hlavní dvojkou to také dvakrát nefunguje a Johnny Depp už je v podobných rolích zkrátka dost vyčpělý. Ještě, že je tady lahůdkový William Fichtner a celkově dost povedení záporáci. Žádný průser to zkrátka není, ale od jednoho z nejdražších filmů všech dob (a také jednoho z největších propadáků) bych očekával, že v něm bude více akce a méně keců. Závěrečná naháněčka s vlaky byla totiž opravdu skvostná. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Kostým a make-up postavy Johnnyho Deppa (Tonto) byl inspirován obrazem amerického umělce Kirbyho Sattlera s názvem "I'm a crow" ("Jsem vrána"). Vrána na hlavě indiána je však chybným výkladem obrazu. Vrána na obraze totiž nesedí indiánovi na hlavě, ale letí za ní. (Dr Lizal)
  • Natáčanie filmu prebiehalo celkovo v šiestich amerických štátoch, a to v Utahu, Novom Mexiku, Arizone, Kalifornii, Colorade a Texase. (MikaelSVK)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama