Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake mě zanechal chladným. Až na sympatického detektiva nenabízí tahle předělávka žádné jiné inovace, naopak mi připadalo, že něco málo bylo ubráno. Mám rád původní film a tenhle je stejně dobře koukatelný, ale jako remake nemá přespříliš velké kvality. Navíc by nevadilo zkrácení. Já, jakožto člověk který nejdřív viděl originál, jsem se místy krapánek nudil. Aspoň že mladí představitelé hlavních postav byli vybráni skvěle. Chloë Grace Moretz se zde snad trochu vycvičila pro blížící se remake Carrie, kde bude mít titulní roli. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, pokud bude Hammer pokračovat v produkci filmů jako je tenhle (nebo The Resident, Wake Wood), tak je na nejlepší cestě se zase dostat do hrobu... Zatímco švédský film je ve všech směrech naprosto úžasný, rameke (ač docela věrně zachoval dějovou linii) postrádá mrazivou atmosféru originálu, lepší dětské herce (Moretz mi do role upírky vůbec nesedla, stejně jako Smit-McPhee v roli Owena), zato má zbytečnou dávku brutality a hlavně několik nechutných (zcela amatérsky vypadajících) digitálních triků... Prostě a jednoduše, Let Me In je naprosto zbytečný film... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Amerika má svůj specifický filmový jazyk a pokouší–li se převyprávět příběhy zrozené v jiných koutech světa, většinou do nedopadne dobře. A to i v případech, kdy se opravdu hodně snaží a vaří přesně podle původní receptury. Platí to bohužel i pro Reeveseův remake. A že se snažil opravdu fest. Téměř z 90 procent zcela totožný děj, poskládaný ze zcela totožných scén a možná i úplně stejně pojatých záběrů. A přece to nefunguje. Americká verze zcela postrádá onu magickou atmosféru, která mě tak dostala u originálu. Místo dechberoucí, mrazivě melancholie, která je současně děsivá i dojímavá, vznikla jen uondaná nuda. A pokud je něco oproti originálu jinak, pak bohužel k horšímu. Pokud se někdo rozhoduje, kterou verzi nechat vejít, pak ve shodě s názvem filmu doporučím, ať nechá vejít tu pravou. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na mě to působilo, jako pohodová dětská -dalo by se říct- romance. A opravdu se mi líbila. Je hezky poetická, "upírské věci" decentní a Chloe (kvůli níž jsem si to pustil) drží snímek na koukatelné úrovni. Sám sobě se divím, ale nenudil jsem se, dokonce byl valnou část poutavý. Skvělý byl okamžik, když chce odejít a najednou zapochybujete, jak zareaguje, a v tu chvíli je vám vše jasné. Perfektní okamžik! A pak už ve mně soupeřil idealista s realistou, a čekal jsem, jak to ve skutečnosti dopadne. # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 0 | napětí 7 | pustil bych si znovu 6 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Láska je slepá. Povedený horor podepřený zajímavým příběhem a výbornými hereckými výkony špuntů Kodiho Smita-McPheeho a Chloe Moretz. Originál jsem neviděl a po pravdě řečeno Reevse chápu proč ho (pokud je pravda co většina tvrdí) věrně překopíroval a jen trochu poamerikanizoval. Představte si, že vidíte film. Dokonalý film, který se vám líbí tak jak je. Pak příjde hrabivý americký producent, který řekne, že chce remake. "Vždyť ten film je perfektní, proč ho chceš předělávat?" ptáte se vy. Samozřejmě na tom chce vytřískat prašulky a vaší jedinou možností na minimalizování škod je říct: "Ok já to natočím, ale nech mě to udělat co nejvěrnější originálu..." ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Matt Reeves použil vo filme Reaganov prejav, aby americkému publiku viac priblížil osemdesiate roky a rozdiel medzi ríšami dobra a zla: "Myšlienka Reaganovho prejavu o 'ríši zla' a celý ten druh myšlienkovej školy spočíval v tom, že zlo bolo niečo, čo bolo mimo nás. Zlo bolo 'Iné', bolo to tam, boli to Sovieti“. Reeves cítil, že táto myšlienka bola ústrednou témou hlavnej postavy Owena (Kodi Smit-McPhee). (Arsenal83)
  • Režisér Matt Reeves vymodeloval Abbyinu osobnost a vzhled podle fotografií Mary Ellen Markové, na kterých je vyfocena dvanáctiletá dívka bez domova. (Hal_Moore)
  • Spisovateľ Stephen King bol veľkým fanúšikom filmu a označil ho za najlepší film roku 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama