Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Oproti mému velmi oblíbenému Ať vejde ten pravý, nemá cenu koukat na tuhle americkou slátaninu. Atmosféra žádná, Chloe Moretz mi do role původní "Eli" vůbec nesedla, taktéž ani ten malý smrádek z Cesty..Osobně tento film považuju za absolutně zbytečný a nepovedený..PS: Mám se připravit na to, že někdo to natočí ještě po třetí?..40% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V prvom rade nechápem úpornú snahu Hollywoodu robiť dva roky po nejakom úspešnom filme remake s tým, že oni to vedia lepšie ... Nie, nie je to tak.. Tu chýbalo všetko. Atmosféra a prepracovanejšie charaktery. Pokiaľ si spomínam, nejaké mrazenie po chrbte som celý čas ani raz nepocítil. A len tak na okraj ... Nech mi niekto vysvetlí, na čo si Abbyn otec natiahol na hlavu vrece od odpadkov? Aby nemohol nič vidieť bez okuliarí? 2,5 *** ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Láska je slepá. Povedený horor podepřený zajímavým příběhem a výbornými hereckými výkony špuntů Kodiho Smita-McPheeho a Chloe Moretz. Originál jsem neviděl a po pravdě řečeno Reevse chápu proč ho (pokud je pravda co většina tvrdí) věrně překopíroval a jen trochu poamerikanizoval. Představte si, že vidíte film. Dokonalý film, který se vám líbí tak jak je. Pak příjde hrabivý americký producent, který řekne, že chce remake. "Vždyť ten film je perfektní, proč ho chceš předělávat?" ptáte se vy. Samozřejmě na tom chce vytřískat prašulky a vaší jedinou možností na minimalizování škod je říct: "Ok já to natočím, ale nech mě to udělat co nejvěrnější originálu..." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o zfilmování knižní předlohy, tak nelze mluvit o remakeu. To by pak leckdy první němé filmy byly originálem a všechny ostatní remakey, což je jistě nesmysl. Jinak jde ovšem o podobně utahaný snímek, jako je švédský předchůdce. Škoda, že nedošlo k redukci a větší dynamičnosti. Opět byly dvě možnosti - vsadit na akci, nebo vytvořit mrazivé drama. Nepovedlo se to však ani Švédům, ani Hammeru... Naivní blábol o upírské dívence a šikanovaném magorovi žádné hluboké poselství nenese. Záliba v osmdesátkách pak přinese songy D.Bowieho, Culture Clubu či Blue Öyster Cultu. Přesto je tenhle film o hvězdičku lepší než severský. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ať vejde ten pravý (švédská i americká verze) je hlavně o postavách a o atmosféře. Nebudeme si hrát na to, že tahle upířina je horor. Když už něco, je to ujetá, temná dětská romance. Osobně preferuji švédskou verzi, protože má zvláštní mrazivou (severskou, hutnou, mísně depresivní) atmosféru a neobyčejné a chvílemi nesympatické dětské hrdiny. To všechno má i americká verze, ale všechno je o trošičku horší a méně originální. Pravda, o něco lépe jsou tu vykreslené emoce mladých hrdinů, ale Abby (Eli) mi tu přišla až moc lidská - její severský protějšek je unikátní mrazivá figurka, která je chvílemi nesmírně křehká a zranitelná, ale nikdo by ji neobviňoval z toho, že působí jako člověk. Oskar/Owen je víceméně stejný. Navíc tu máte postavu policisty (Koteas), která pomáhá vyprávění rámovat, a skvělé herectví Richarda Jenkinse (Abbyin opatrovník). Tohle není vůbec špatný film, ale pokud vám nevadí švédština a čtení titulků, pak z obou verzí volte raději originál. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Během celého filmu nebyl ani jednou ukázán obličej Owenovy (Kodi Smit-McPhee) matky. (Sartorius)
  • Ve scénách, kde je Abby ve sněhu bez bot, byla Chloe Moretz opravdu bosá. Během natáčení jí musel štáb mezi scénami zahřívat chodidla. (Hal_Moore)
  • Režisér Matt Reeves pred natáčaním vyjadril ambíciu, aby film nebol prerábkou švédskeho originálu: "Chcem natočiť nový film podľa knihy a nie prerobiť švédsky film. Bude to niečo úplne iné, ale bude to naozaj zaujímavé. Je to úžasný film a fantastická kniha. Myslím, že by to mohol byť naozaj dojemný, strašidelný a desivý film. Som naozaj nadšený z toho, čo by z toho mohlo byť." (Arsenal83)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama