Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (408)

verbal 

všechny recenze uživatele

Holky, budete li stát před dilematem, koho si pustit dovnitř, doporučuji Toho pravého! Tohle je jen čínská silikonová náhražka, která sice na první pohled vypadá jako originál, ale snadno se ošoupe ještě před vyvrcholením. Zvláště, pokud jste již Toho pravého zažily! Je to jako by jste se dívaly na věrnou kopii Sedmé pečeti, akorát šachy by hráli Gere s Willisem, pod nohama jim křupal popcorn a na pozadí zněla melodie z reklamy na Coca-Colu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Při kopírování REC do Quarantine se i přes zachování technických standardů někde vytratila skoro všechna atmosféra, kopírování Låt den rätte komma in dopadlo lépe. Původní švédský snímek nemám příliš v živé paměti, takže jsem se u sledování Let Me In nenudil a při hodnocení přehlédnu, že je to film zcela zbytečný, což je jednoznačně jeho největší zápor. Chloe Moretz není špatná, původní představitelka Abby / Eli se však k dané roli hodila víc. Matt Reeves se za odvedenou práci stydět nemusí, každopádně bych od něj býval raději viděl cokoli jiného, třeba druhý Cloverfield. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,134,935Tržby Celosvetovo $28,270,399Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,869,228Tržby za predaj DVD v USA $7,512,103║ Technicky vzato to má dobre prevedenie, dobrú kameru, hlavne zábery z idúcich vozidiel ma fascinovali, príbeh ma oproti Švédskemu dokonalému filmu niektoré scénky mierne rozvité čím režisér potešil, že sa snažil dať aj niečo iné do príbehu, čo ho o niečo málo obohatí,... lenže v konečnom výsledku to je len slabý tieň originálu zo Švédska, mladý herci až tak nedokážu vtiahnuť do deja, ich vzťah nemá potrebnú iskru a ich prežívanie v skazenej spoločnosti nemá taký srdcervúci náboj aby sme ich útrapy prežívali naplno, drsnosť a citeľné utrpenie to má ale skôr takú samoúčelnú, čiže toto až tak dej nevystuží, čakal som trošku viac ale na ako taký priemer to má. /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Matt Reeves .. Nevzrušivá maloměstská osmdesáté léta, mrazivé Mexiko, krvelačný upír. Zvláštní žánrová směsice laskavé dětské romantiky a krvavých nechutností. Slušně (opsaně) atmosféricky podáno, přesto stále nic excelentního, v jádru i výsledku veskrze obdobné jako originál = Matt Reeves má velký vroubek za zbytečnost, byť při zhodnocení jeho práce to špatné není ani tentokrát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Smím vstoupit?“.... Kdyby režisér M.Reeves nepřišel alespoň s drobnými nápady, jak ,,vylepšit“ originál, byl by za úplnýho trotla. Jemné odchylky nepůsobí zas až tak debilně a dělají z filmu popcornovější zábavu, které by mohly minimálně prvničky podlehnout. Já však příběh o dívce, po které zůstávají krvavé kaluže raději temnější. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dostal jsem za úkol zorganizovat odběry krve ve velkým. 2.) Nevím, proč si mám dávat bacha na holky, který vylejzaj po setmění. 3.) Nebaví mě Švédský filmy. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Overture Films , Exclusive Media Group , Hammer Film Productions, EFTI ,Hammer Films // Horor? nie nie, skôr by som to prirovnal k inému žánru + dĺžka filmu je príliš dlhá. Jedine čo stojí za zmienku je herecký výkon Chloe Moretz. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Originál je jednoznačne lepší po všetkých stránkach - má lepšie prostredie, atmosféru aj výber hlavných detských hrdinov. A je mi jedno, že tam hrala slávna Chloe Moretz, do tohto filmu mi vôbec nepasovala. Čiže aj pre mňa úplne zbytočný film, ktorý som však dokázal dopozerať bez väčšej ujmy na zdraví, a tak ho považujem za jeden z tých lepších remakov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jéé Bravo !! Emociálně hodně silný .. Pár krát se mi chtělo fakt Řvát !! Kopíruje to originál téměř ve všem.. ale oba filmy jsou Kvalitní, nenudí i přes svou dlouhou stopáž.. Hrajou tam sympatičtí Herci no spíše Děti .. Milé překvápko čekal jsem hrůzu, dostal jsem příjemné zimní pohlazení ! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Upírský mráz podruhé a o třídu povedenější. Matt Reeves prohrává jen v tom ohledu, že občas přesně zkopíruje nějaký záběr, jinak si ale z předlohy bere to lepší a na rozdíl od švédské verze se dokáže bez problémů vyvarovat těžkopádných vedlejších postav nebo nepochopitelných scén. Největší potlesk si ale zaslouží hlavní dvojice. Zatímco v severském podání jsem nevěděl, jestli jim mám přát romantické pouto nebo jen počkat, jak se jejich příběh zakončí, v podání Chloe Moretz je Abby stvořením, které musí Owenovi závidět každý vrstevník. Ty jejich nenápadné pohledy při nesmělém sbližování a nevyřčené city doslova rozbuší srdce a vyvolají nečekaný úsměv na tváři. V tuhle chvíli tak o dva roky starší počin zachraňuje už jen to, že jsem ho viděl jako první, v přímém srovnání s Let Me In totiž prohrává na celé čáře. Proto mě mrzí zdejší hodnocení, které naznačuje někdy až slepou lásku k evropským originálům. Ta je tady ale paradoxní tím spíš, že i původní film je "pouze" literární adaptací a dávat mu body za geniální nápad je tak přinejmenším lehce nezasloužené. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zbytečný jak extra vroubkovaný kondom v klášteře. Let Me In si od svého předchůdce (a zprostředkovaně od knihy) bere jasně danou dějovou linku, ale vše ostatní, co dělalo ze švédského originálu nadpozemský horror nějak zapomíná. Hlavní dětští představitelé jsou děsní, chemie mezi nimi věškerá žádná, americká produkce tlačí na pilu do brutality (velmi zbytečně a nevkusně), ale nahé dospělé "dítě" je tabu. Triky dávají vzpomenout běhání po stromech v Twilight a celé je to nějaké takové nepropojené, nefunkční....no prostě akorát tak k nasrání. BTW výroční Fangoria 300 má v sobě dvoustránkovou reklamu, ve které Stephen King o tomto paskvilu tvrdí, že je to nejlepší americký horror za posledních 20 let. To může znamenat jen dvě věci. Buď američani dvacet let nenatočili alespoň průměrný horror. Anebo začal Stephen zase chlastat první ligu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Snaha byla, dopadlo to nad očekávání dobře. Ale ani tento výsledek prostě není dost dobrý na to, aby přebil tu úplnou zbytečnost, jakou vznik tohoto filmu je. (x) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S dětskými herci problém nemám, tady Reeves chybu neudělal. Hlavní problém je zase to "zameričtění" skvělého originálu. Režisér se hrozně snaží, ale mrazivá atmosféra švédské verze je přesto nadobro pryč. Samozřejmě jsme ochuzeni o dětskou nahotu (ne že bych o to stál) a místo toho se film soustředí na zbytečnou brutalitu při útocích malé upírky, kde digitální (!) triky selhávají na plné čáře. Tenhle remake už zkrátka nepůsobí tak komorně a přesvědčivě, přesto Let Me In se pořád řadí mezi ty lepší kousky, co Hollywood v posledních letech vyzvracel. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl vymazávač paměti, měl by tenhle film naprosto nový rozměr. Já ho ale nemám, takže je to jen zbytečná kopie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když člověk viděl původní švédskej film, tak nemá skoro ani cenu na tohle koukat, chybí tomu od atmosféry až po herecký výkony téměř vše a Chloe Moretz a Elias Koteas se do toho zoufale nehodí. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Matt Reeves po Cloverfielde znova potvrdzuje svoje umenie a Chloe Moretz zase talent vteliť sa aj v mladom veku do rôznorodých rolí. A hoci ide iba o druhú adaptáciu knihy, Let me in je atmosferickejší ako švédsky "originál" a ide o najlepšiu upírsku romancu, ktorá sa dostala na plátna za veľmi dlhý čas. Kritika to síce neprehliadla, tak trochu ma mrzí, že u divákov popri všetkých tých úspešných, no kvalitatívne mizerných, hororových prerábkach zapadol práve tento. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moje chůva upírka, kterou na Disney Channel nenajdete.. S remaky a jejich předlohami je to s jako králičím bobkem a Ferrero Rocher. Pokud budete jíst celý život jen to první, po druhém se vám stýskat nebude. Pokud však budete nejdřív mlsat ty italské koule, ohrnete nad králíkovým výstupem už z principu nos a i kdyby vám chutnal, stejně to nepřiznáte.. Řemeslně na úrovni, citlivě podané (líbilo se mi, že nebyl v rámci jinakosti světa dospělých ukázán obličej Owenovy matky, podobně jako v Tom a Jerry jsou zobrazeny jen nohy černošské paničky) a hlavně - Reeves nemá nejmenší problém s budováním hororové atmosféry a o to mi jde v tomhle žánru především. Nehledě na to, že konečně přišla zpoza velké louže upírská romance (byť ne autorská), ve které se nepije krev v prvé řadě divákovi. A mimochodem, Chloë Grace Moretz, jako malá vampýrka, které chytře zastavili růst ve dvanácti, aby při první menstruaci nepodlehla sebekanibalismu, podává na dítě neskutečný výkon. Dakoto, je čas jít do důchodu.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...hriešne plytvanie energiou. Nikdy by som si nepomyslela , že k nejakému snímku napíšem tieto slová - " Vydarený , no zúfalo zbytočný ". Prišiel totiž "po záverečnej ". ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Originál byl sice vyprávěný pomalu, ale rozhodně nebyl nudný... Let Me In je vyprávěný pomalu, ale člověk má pocit, že u něj do 30 minut zdechne. Reevesovi se totiž vůbec nedaří roztáhnout atmosférický deštník nad zasněženým městečkem, a už vůbec ne vyvolat emoce, napětí či strach (přestylizované vraždění je akorát směsné), které jsou pro tuhle látku absolutně nepostradatelné. Největší potíž ale přesto tkví v chemii mezi mladými herci, která je vysloveně na bodu mrazu. A těch několik vykrádaček z originálu (občas obohacených o vlastní nápad) z letargie vytrhnout nedokáže. Spíš ji ještě umocňuje. 5/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Mat Reeves potvrzuje svůj talent pro citově plné, obrazově zajimavé a atmosférické filmy. Let the right one in jsem dá se říct neviděl, no z těch pár scén, co jsem zběžně prolétl na Youtube, jsem příliš nadšený nebyl. Ale z traileru na tohleto americké remake ano, takže sem si řekl, že možná mi zase jednou bude sedět americký styl nejlépe a že to teda zkusím. A vyšlo to. Nevím jestli to je Reevesem a jeho zmíněnými přednostmi, nebo Giacchinem, který se znovu překonává či skvělou Chloe Moretz, kterou definitivně začínám pozorovat a mému oku již neunikne, ale ať už je to tak nebo onak, film byl výborný. Děsivý, tajemný, tichý, atmosféricky ukazující náladu maloměsta, perfektně vystihující 80. léta, odehrávající se v zasněženém Novém Mexiku, kde začíná série tajemných vražd a taky jeden podivuhodný vztah.. Koteas mi sice příliš sympatický nebyl, a někdy mi byl doslova odporný, ale až na Chloe tam stejně nikdo sympatičtější nebyl. A soucitit jsem s ním musel, přece jen to americké školství je opravdu v rozkladu :) Někdy jemný, často velmi brutální, ale hlavně dojímavý a komorní příběh o pučící lásce dvou dětí. Samozřejmě tam, kde američani přidali brutality (zbytečně změněná scéna hořícího pokoje - tady jsem byl jedinkrát znechucen), zase korektně ubrali jiné kontroverzní scény, které by puritánská Amerika překousla jen stěží, a dali z nich jen náznaky. No po technické stránce je to tak půl na půl, kamera je někdy opravdu perfektní (statické auto, bazén,...) ale vizuální triky zase hlavně v akčních scénách zahrnujících pohyblivost upírů opravdu úbohé a špatné. Film tajemně začínající, tajemně končící, přičemž scéna v bazénu je opravdu výborná.. velmi dobrý horor, v rámci toho, co se s tímto žánrem dneska děje. Komentuji z pozice nezúčastněného přihlížejícího, protože horory opravdu neholduji. No ten úpadek stejně nejde nezpozorovat. ()

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama