Reklama

Reklama

Hurvínkův rok

(seriál)
  • Slovensko Hurvínkov rok
Loutkový
Česko, 2003, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pojďte se s námi podívat, jaký je HURVÍNKůV ROK. Kdo by neznal z večerníčků SPEJBLA, HURVÍNKA, MÁNIČKU a tetu KATEŘINU? Teď s nimi můžete v dobré náladě prožít celý ROK. 1. HURVÍNKOVY večerníčky. 2. Novoroční předsevzetí. 3. Únor bílý, pole sílí. 4. Jarní úklid. 5. HURVÍNKOVA pomlázka. 6. HURVÍNEK oslavuje. 7. Den dětí. 8. Plavání zakázáno. 9. Malý stan. 10. Šaty dělaj člověka. 11. HURVÍNKOVO prasátko. 12. Sláva vítězům. 13. Vánoční dárek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zjevně se budu lišit v názoru od dosavadních komentátorů. Divadlo, odkázané na diváckou podporu, stále prosperuje (pochopitelně v mezích možností) a děti o něm vědí. Dokonce natolik, že stojí za natočení 12 nápaditých večerníčkových epizod daných měsíci kalendářního roku. Nelze nepodotknout, že to, co se jeví jako vyprahnutí díla a projektu, je ve skutečnosti zdařilým, dětskou obraznost nezraňujícím postižením polistopadové doby. Nemá smysl jít v rámci tohoto komentáře do hloubky jednotlivých epizod; je však i tak zřejmé pro každého diváka tohoto DVD, že toto úsilí o aktualizaci letitých postav tvoří přímo i nepřímo základní rámec tohoto zbujnělého, emancipovaného Hurvínka, jemuž tak zdařile sekunduje Mánička. Zdařilé zkrátka nemusí vždy prvoplánově chutnat. I takové může být tzv. "vysoké" umění. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prznění odkazu Josefa Skupy pokračuje dál a dál, nejen na divadelní půdě, je dost smutné, co se z téhle legendy stalo, tady s velmi hloupým humorem, pokud vůbec nějakým, který absolutně nedostačuje kvalitám historie zůčastněných, ještěže záznamů s původním směrem pro dospělého diváka je dost a dost. Helena Štáchová by zasloužila zavřít někam hodně hluboko a S+H divadlo by se mělo vrátit tam, kde bylo zrozeno. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Na 13 dílů připadl jediný alespoň trochu úsměvný moment a trval celé dvě vteřiny. Štáchovou patří odsoudit za dvojnásobnou vraždu (Spejbla a Hurvínka, Mánička s bábinkou mi přišly nablblé vždycky...byť tedy takových rozměrů jako zde jejich hloupost ani náhodou nedosahovala), pokud se tak nestane, navrhuji odpojit Temelín a Dukovany a místo nich využívat k výrobě elektřiny rotujících koster páně Skupy a Kirschnera, jistě by za jmenovanými elektrárnami příliš nezaostávali. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Snaha Hurvínka zmodernizovat působí značně nevěrohodně, vtipy jsou nevtipné, postavičky uřvané, děj nepřehledný (zvlášť pro dětského diváka, kterému by to snad mělo být především určeno) Velká slabota... 35% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílené jak dokáže dřevo a lanko získat srdce diváka ano koukám i když se mi to nelíbí ale prostě se směji ale víc dát nemůžu. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Trochu nízké hodnocení, ne? Kdo nemá rád Hurvínka a Spejbla? Kdo!?!? Jako malej jsem to dostal k Ježíškovi a pouštím si to i ted. Perfektní Viz komentář: SPORTOVEC ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sám za sebe bych hodnotil níže, ale malým dětem se tento Hurvínek líbí. Vedlejší postavy mají ale příšerné hlasy, jednotlivé příběhy jsou sice aktuální, nicméně pro mě zhusta nevtipné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to sice tak dobré, jako původní Hurvínkový večerníček... a to je asi tak všechno. Jinak je to vlastně úplně stejné, zábavné, nadčasové, okouzlující... a taky něco, co mě baví i teď, v dospělém věku. Buďme za Hurvínka vděční. 100%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Některé epizody byly úsměvné, některé díly poučné a některé části až děsivé, viz pobyt u rybníka nebo Šaty dělají člověka. Žasnu ve vzpomínkách nad tím, jak poutavá záležitost se dala natočit jen pomocí loutek. Kde jsou ty časy... ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Bomba. Nejlepší díly Hurvínka v novém tisíciletí, které jasně dávají na prdel všem předchozím-jak od Kirschnera tak od Skupy. Hromada originálních nápadů a evidentně nevyprahlá studna geniálních gagů paní Štáchové, tohle prostě musíte vidět.... A největším gagem je vznik právě tohoto seriálu. Urghblee! ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

"Staré" díly Hurvínka se mi moc líbily. Tyhle jsou v mnohém jiné, dobře to vystihli Kivis a sportovec. Ano, najdou se v nich i dobré nápady vtipně glosující dnešní dobu, ale někdy je to až za hranicí mého (možná útlocitného) vkusu (nahý Hurvínek, vyprázdněné pojetí Vánoc...). Jak už bylo zmíněno, jsou tu velice propracované kulisy, nelíbilo se mi ale namluvení jednotlivých loutek (často už na sebe spíš "pořvávají" - že by také projev "dnešní doby"?). Osobně bych asi ocenila ještě "vyšší" umění, méně prvoplánově líbivé. Na druhou stranu chápu, že i Hurvínek a jeho blízcí se přizpůsobili komerčnímu tlaku dnešní doby... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zmodernizování kultovního večerníčku nebyl zas až tak dobrý nápad. Některé scény nebyly špatné, dokonce mě i některé rozesmály, ale ve finále z toho vyšel obyčejný průměr. Pokud by se tvůrci nesnažili přivést Hurvínka do 21. století, mohlo to dopadnout daleko líp ... ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Spejbl & Hurvínek jsou už od mala mí oblíbenci, ale k mé lítosti tento legendární svět, po smrti Miloše Kirschnera, už nemá co říci. Všimla si toho i publicistika a kdo by tomu i přesto nepříliš věřil, Helena Štáchová to názorně demonstruje na novějším večerníčkovém seriálu Hurvínkův rok. Příběhy jsou bez nápadů a místy to trapností až tříská. Asi si ponechám dojem ze Spejbla a Hurvínka v podání Josefa Skupy a M. Kirschnera, jelikož to paní Štáchové moc nesvědčí. ...inu, když se vedení ujme Mánička, jak to asi může dopadnout. :'( ()

Reklama

Reklama