Reklama

Reklama

Hurvínkův rok

(seriál)
  • Slovensko Hurvínkov rok
Loutkový
Česko, 2003, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pojďte se s námi podívat, jaký je HURVÍNKůV ROK. Kdo by neznal z večerníčků SPEJBLA, HURVÍNKA, MÁNIČKU a tetu KATEŘINU? Teď s nimi můžete v dobré náladě prožít celý ROK. 1. HURVÍNKOVY večerníčky. 2. Novoroční předsevzetí. 3. Únor bílý, pole sílí. 4. Jarní úklid. 5. HURVÍNKOVA pomlázka. 6. HURVÍNEK oslavuje. 7. Den dětí. 8. Plavání zakázáno. 9. Malý stan. 10. Šaty dělaj člověka. 11. HURVÍNKOVO prasátko. 12. Sláva vítězům. 13. Vánoční dárek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prznění odkazu Josefa Skupy pokračuje dál a dál, nejen na divadelní půdě, je dost smutné, co se z téhle legendy stalo, tady s velmi hloupým humorem, pokud vůbec nějakým, který absolutně nedostačuje kvalitám historie zůčastněných, ještěže záznamů s původním směrem pro dospělého diváka je dost a dost. Helena Štáchová by zasloužila zavřít někam hodně hluboko a S+H divadlo by se mělo vrátit tam, kde bylo zrozeno. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Pro mě prakticky nehodnotitelné. Tedy pokud mám být objektivní. Na Hurvínka jsem měl už jako malé dítě alergii a popularitu loutkových filmů Skupova divadla jsem nikdy moc nepobíral. Působilo to na mě užvaněně, uhejkaně, vulgárně a celkově potrouble. Bohužel také nevtipně - vyjma pár replik, ale ty bych na prstech jedné ruky spočítal. Nikdy se mi moc nelíbili ani loutky. Dabing nelibě zní mým uším dodnes - hlavně dětské hlasy namluvené dospělými - ukňákané Máničky a skřehotajícího Hurvínka. Hurvínka jsem dával pouze v jediné podobě - líbila se mi nahrávka Černá hodinka, což bylo ovšem audio, které vyšlo na gramofonové desce. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Spejbl & Hurvínek jsou už od mala mí oblíbenci, ale k mé lítosti tento legendární svět, po smrti Miloše Kirschnera, už nemá co říci. Všimla si toho i publicistika a kdo by tomu i přesto nepříliš věřil, Helena Štáchová to názorně demonstruje na novějším večerníčkovém seriálu Hurvínkův rok. Příběhy jsou bez nápadů a místy to trapností až tříská. Asi si ponechám dojem ze Spejbla a Hurvínka v podání Josefa Skupy a M. Kirschnera, jelikož to paní Štáchové moc nesvědčí. ...inu, když se vedení ujme Mánička, jak to asi může dopadnout. :'( ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zjevně se budu lišit v názoru od dosavadních komentátorů. Divadlo, odkázané na diváckou podporu, stále prosperuje (pochopitelně v mezích možností) a děti o něm vědí. Dokonce natolik, že stojí za natočení 12 nápaditých večerníčkových epizod daných měsíci kalendářního roku. Nelze nepodotknout, že to, co se jeví jako vyprahnutí díla a projektu, je ve skutečnosti zdařilým, dětskou obraznost nezraňujícím postižením polistopadové doby. Nemá smysl jít v rámci tohoto komentáře do hloubky jednotlivých epizod; je však i tak zřejmé pro každého diváka tohoto DVD, že toto úsilí o aktualizaci letitých postav tvoří přímo i nepřímo základní rámec tohoto zbujnělého, emancipovaného Hurvínka, jemuž tak zdařile sekunduje Mánička. Zdařilé zkrátka nemusí vždy prvoplánově chutnat. I takové může být tzv. "vysoké" umění. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Hurvínek v jedné scéně doručuje coby poslíček balíček na adresu „Dejvická 38“. Shodou okolností se jedná o adresu, kde se nachází divadlo Spejbla a Hurvínka. Jedná se tak o promyšlený vtípek tvůrců. (P. J. D.)

Reklama

Reklama