Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

dex2man 

všechny recenze uživatele

BSG je těžce návyková a tak jsem za každý přídavek velmi vděčný, i když toho The Plan příliš nenabízí. Znovu opakuje některé viděné scény a často jen doplňuje detaily z pohledu Cylonů. Je to další krůček k dokonalému pochopení komplexního světa BSG ,přibližuje plán a motivaci Cylonů k vyhlazení lidstva, ale žádného extra šokujícího odhalení se nedočkáme. Na druhou stranu je krásné vidět, jak se Cylonům plán hroutí pod rukama a Bratr Cavil utápí žal ze selhání v chlastu:) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečný BSG film o útoku na kolonie z pohledu Cylonů. Skládá se z vystřižených záběrů z 1. a 2. série a několika nových. Zřejmě zde byla snaha, aby zpětně vše dávalo smysl. Ale kdyby tento film nebyl, o nic bychom nepřišli. Sledujeme zde Cylony ve flotile, kteří sabotují lidské úsilí přežít a uniknout. Nahlédneme také na Capricu z pohledu partyzánů. I tak je seriál dobře zakončen a tohle je jen pár střípků navíc. "Vyhoďte je do vesmíru." ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě fanouškovská záležitost je návratem do universa kultovního seriálu. Díky tomu, že scénáristé po celou dobu vysílání vycházeli z myšlenky, že Cylony nehnala slepá nenávist ale předem promyšlený plán, může se tenhle televizní film vracet ke klíčovým událostem děje a ukazovat je „z druhé“ strany. Není to zlé, ale bez komplexního příběhu je dvouhodinová podívaná jen s částí oblíbených hrdinů trochu moc dlouhá. Vysoké hodnocení je spíše nostalgicky fanouškovské – hodně pomáhá i úplně nová skvělá hudba Beara McCrearyho. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Můj poslední večer s Battlestar Galacticou, seriálem, který mě nikdy nechytil tak, jak jsem čekal. Každopádně se všechny čtyři série držel na hezkých 80% (zhruba) a na tenhle seriál, který se měl na počáteční událost seriálu podívat očima Cylonů jsem se dost těšil, ale výsledek byl v rámci seriálu přímo strašlivý. Zápletka o ničem, postavy nezajímavé, většina z nich už ani nic nehraje, nijak mě nebralo, to, co se tam děje a Olmos si taky asi moc nezarežíroval... A to opomíjím to, že by tenhle příběh byl slabý i v rámci seriálu, nejenom jako bonus, podle mě zbytečný. Holt si myslím, že v tomhle filmu je všechno špatně, nic nefunguje jak má. Zase na druhou stranu to mohlo být mnohem horší, takže mi těch 40% přijde jako celkem adekvátní číslo, i když ani neumím pořádně vysvětlit proč, prostě mě to nebavilo. Vysvětlím to tak: Plán je pro BSG něco jako Legenda o Strážcích pro Babylon 5. Problém je v tom, že B5 je mnohem, mnohem kvalitnější, Pokud jde o mě, já se s tímhle filozofickým seriálem rozloučil včera Břitvou. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

The Plan bylo to nejhorší z univerza novodobé Battlestar, co jsem viděl (už jsem viděl vše - včetně webizod, The Plan jako poslední) a navíc mám nový seriál hodně rád. Vystřižené scény, na ně napasovaný děj - neděj. I když má Dean Stockwell obrovské charizma a nesleze z plátna, tak je na něj hodina a třičtvrtě moc a nemá v podstatě co hrát, což bohužel není jeho chyba. Za pochvali stojí akorát tradičně výborná hudba, zvuk a atmosféra. Zbytečné, skoro nekoukatelné. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama