Reklama

Reklama

Tajemství staré půdy

  • Jugoslávie Tajna starog tavana (více)

Obsahy(1)

Na jugoslávském ostrově Hvar se odehrává dosti naivní dětský příběh o nerozlučných kamarádech, kteří na půdě starého domu naleznou podivuhodné dědictví po pradědečkovi - prototyp úžasného vynálezu. Jenže o něj se zajímají i zločinci, kteří si myslí, že by jej bylo možné zneužít jako účinnou zbraň. Vnášení dobrodružných prvků je stejně neobratné jako samotné syžetové zakotvení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

honajz 

všechny recenze uživatele

Letní vyprávěnka pro děti, která je i přes krátkou stopáž nudná až na půdu a v podstatě těžce předvídatelná. Dva kamarádi - jeden z Hvaru, druhý z Prahy, se znají jen přes vysílačky, a tak se koncem léta konečně Pepík na Hvar vydá. S kamarádem a jeho sestrou odhalí tajemství dědečkovy půdy, kde se skrývá antigravitační dělo. Než ho poprvé spustí, uplyne asi třetina příběhu. A ani pak se toho moc nestane. Kluci briskně rozlousknou záhadu trojitého zámku a klíče, dědův vynález, který ve Vídni na patentech odmítli, dají během chvilky letování do kupy, ale s dělem maximálně v♀1střelí do vesmíru jednu kárku a sud s rybami. Pak se na scéně, jak nečekané, objeví zločinci a chtějí vynález ukrást. Napínavé jak šraňky - jestlipak se jim to povede? Zdlouhavé scény, dialogy, divné střihy, kdy jsou děti chvíli u moře a v příštím záběru na půdě, ani ta Jugoška není pořádně využitá. A protože se triky dělali v Čechách a dělal je jeden tehdy známý tým, čekal jsem každou chvíli, odkud se vynoří plastelínové chobotnice. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Nejsem ovlivněn žádnou nostalgií. V dětství nne tento film minul... Takže teď jej mohu hodnotit zcela objektivně. A říkám, že je to symaptický dětský dobrodružný film. Takové se už dnes moc netočí a je to škoda. Film trochu sráží pouze nemožný český dabing dětských hrdinů, kteří hovoří jako knihy.... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Dnes už spíš k zasmání, ale jako děti se nám to líbilo. Prostředí moře a nadpřirozeno to bylo něco. Ve filmu snad až na M.Kopeckého a J.Kanyzu nikdo z našich nehraje. Kluci najdou na půdě vynález jakési antigravitační dělo a tím vystřelují do vesmíru co se dá, jenže to někdo vidí a celé město má pozdvižení. Dnes už jen jeden z mnoha zapomenutých filmů. Ještě že máme ty satel. kanály. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malej kluk, byl jsem z tohoto dětského-sci-fi špionážního filmu úplně nadšanej. V mých vzpomínkách to byl skvělý dětský film plný všeho, co kluci milují. Po mnoha letech jsem tento drahokam mého dětství opět viděl a byl jsem sklamán. Film je průměrný až, hamba. V ničem neoplývá-výjma nádherných jadranských exteriérů. A tak je to skoro se vším z dětského vidění světa-škoda, rád bych chtěl opět se na filmy dívat nezkaženým dětským pohledem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mládežnícke sci-fi s príjemnou letnou atmosférou. Tá je vlastne to najlepšie, čo dielko ponúka. Zápletka s organizáciou túžiacou po starom vynáleze začína príliš neskoro, aby mal film to správne tempo a grády, dve tretiny sa v podstate skúša antigravitačný prístroj na veciach a ľuďoch a nikam sa dej neposúva. Stopáž je však krátka, čiže Tajemství staré púdy nezačne nudiť. Kanyza je obsadený správne, len nechápem, prečo bol kvôli jednej krátkej scéne angažovaný Kopecký. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčeno na ostrově Hvar v tehdejší Jugoslávii, nyní Chorvatsko. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama