Jízda do pekel 2 (video film)

Joy Ride: Dead Ahead

Akční / Horor / Thriller

USA / Kanada, 2008, 87 min

Louis Morneau

Rozpočet $5miliónovTržby za predaj DVD v USA $4,233,302 //počet predaných kusov193,631(19.9.2009)

• Viktooorka

!!!VAROVÁNÍ!!! komentář se stává spoilerem!!! pokud nechceš vědět něco, co by ti zkazilo film, dále nečti!! je tu zase ta ohraná písnička.. mladí lidé.. jedou do nějakého města (tady do Vegas) a co se nestane?? rozbije se auto.. tentokrát vinnou holky, která nemá ani páru, že by se měl kontrolovat olej a co víc.. dokonce ho doplňovat ;) motor kaput :) tak jdou pouští hledat záchranu.. narazí na opuštěný dům, kde hodně dlouho nikdo nebyl.. ale ve stodole je auto, v docela zachovaným stavu i s klíčky.. no dobrá beru.. a tím to všechno začalo.. ten dům a auto patří no komu asi?? :-D když vezmu stranou tenhle nepravděpodobný a nudný začátek.. tak prostředek filmu byl zajímavější... styl mučení a úkoly co po nich chtěl.. to už bylo nápaditější.. ale opět.. dost drastický.. proč sakra ve všech filmek fikají prsty?? a vrchol mýho blaha nastal až, když hráli hru.. takovýhle kosty bych nepřála nikomu.. za tenhle nápad... neřadím film do odpadu ;) ale co čert nechtěl.. konec mě zklamal.. BOŽE.. jak se to lidi snažíte přežít.. když už jednou máte převahu a vraždící monstrum leží na zemi.. vy držíte lopatu.. a mlátíte do něho... i když jsi ženská.. tak snad máš nějakou sílu a pud sebezáchovy... pár ranami ho nevyřadíš ze hry... já bych do něj mlátila hlava nehlava.. a dokud bych neviděla hodně krve nepřestala bych.. a jak je to u těhle zabijáků jasný.. ty jentak neumírají... v tu chvíli bych snad použila lopatu jako rýč a s jeho hlavou bych si zahrála fotbal :-D jsem nechutná já vím.. ale tak by ty filmy aspoň byli zajímavý... a úplnej konec všech konců.. to už radši nebudu komentovat... horší konec bych snad nevymyslela ani já ;) sečteno podtrženo... film je slabší podpůměr.. no.. tak jsem napsala co jsem chtěla.. a teď můžu v klidu spát :)(27.4.2009)

• Pumiiix

Jednička byla podstatně lepší, ale to už jde vidět podle obsazení. Už po pěti minutách je vám jasné jak všechno dopadne. Scénář je jeden z těch slabších. Sem tam se mihne zajímavý nápad nebo spíše provedení (hrátky s kostkami). Hlavní ovšem je, že se na to dá docela dívat. -4/10*(18.2.2010)

Veľmi slušné pokračovanie, ktoré len vo finále trochu zvolní, kvôli mučeniu, ktoré nie je až také pôsobivé. STOPÁR, WOLF CREEK, JEEPERS CREEPERS, AUTO ZABIJAK atď. Film kráča podľa pravidiel a oproti jednotke sa nebojí drzejšie citovať ÚNOS... Záležitosť určená pre žánrových fanúšikov... Viac v recenzii...(14.2.2009)

Řekl bych, že o něco slabší než jednička, ale zase ten konec byl brutální a stál za to.(2.6.2010)

Oproti jedničce to ztratilo atmosféru, jisté vrahovo charisma a motiv po pomstě (tady už si své vražedné choutky nesmyslně skrývá za ukradené auto, na kterém mu jak se později ukázalo stejně moc nezáleželo). Takže je to trochu samoúčelné, ale naštěstí stále zábavné. 63%(6.2.2012)

Jednotku som nevidel takže nemožem povedať ktorý je lepší ale celkovo som bol prekvapený. Jedná sa o akčný hororový thriller ktorý má síce o niečo slabší dej, ale všetko dotoho skvele zapasuje partička ľudí, ktorý neberú na vedomie že požičavať si niečo od niekoho není správne riešenie a ešte horšie keď nikto není doma. Ten vodič kamionu mi prišiel ako maniak ktorý rád zabija ľudí. Koniec mi už prišiel trošku prehnaný že by vodič kamionu prežil to už je trošku prehnané a bude aj pokračovanie. Celkovo sa jedná o velmi dobrú atmosféru u ktorej sa zaručene nudiť nebudete :D.(14.12.2008)

Už to není tak originální jako jednička, chyběla mi tam Candy Came a herci co tam hráli byli neznámý a myslím že i Rustyho hrál už nikdo jiný...už to nebylo proste ono ale vzato vražd víc než v prvním díle a docela i dobré scény ale hlavní hrdinka mi byla tak nesympaticka!! Jako to jak se zachovali ktomu klukovi co je ani skoro neznal to jsem ji měl chut sám zabít fakt ty dvě sestry nesympatické už od pohledu... 3 hvezdy za pár dobrých scén a za to že to ani nebylo tak prodlouhavý jako jednička..ale jednička furt lepší :-))(8.8.2011)

• Hrabka

Nebylo to nějaké hrozné, to rozhodně ne. Ani to nebylo o moc horší než jednička. Poměrně solidní thriller s dobrou atmosférou a herci, kteří si odehráli to co měli. Některé scény jsou hodně dobré, např. Kostky. Co ale těžko dokážu rozdýchat je ten stupidní konec. Co to jako mělo být? Takových pitomostí v tak krátkém čase jsem ještě neviděl. Lehce podprůměrný "road thriller", který dokáže v mnohém zaujmout, naopak dost věcí je ve filmu špatně. 45%(23.10.2009)

Po celkem zdarile jednicce prichazi trochu nastavovana,ale stale pozivatelna kase!Opravdu ,rozcilit Ruastyho Naila se nevyplaci a to brzo pochopi i mladez cestujici za vzrusenim do Vegas!Te se jim nakonec dostane vrchovate,zvlast Rustyho hra v kostky je vazne napinava,skoda jen, ze nebylo tech hodu vic!Trosku me zklamalo herecke obsazeni,protoze mi herci,predevsim hlavni hrdinka, prisli dosti nesympaticti!(30.12.2008)

• George Stobbart

Neskutočne stupídna sračka a najhorší road-movie horor, aký som doposiaľ videl. Pokračovanie oproti jednotke stratilo napätú atmosféru, nenásilné stupňovanie deja i sympatických hercov a tajomného vraha. Z Rustyho Naila sa stal otravný, patetický, ukecaný a obyčajný zabijak, ktorému sa do cesty pripletie partia mladých debilkov. Dej je extrémne predvídateľný od začiatku do konca, scény sú prestrelené a zbytočne sa tlačí na pílu, čo prirýchlo začne nudiť, rovnako ako všetky postavy a obzvlášť neskutočne iritujúca hlavná "hrdinka". Keďže mám veľmi rád vetvu road-movie hororov / thrillerov, tak mi najviac vadilo nehanebné kopírovanie scén z množstva podobných snímkov, ktoré tu však viac-menej nedávalo zmysel a iba ukázalo, že tvorcovia do tohto filmu nedali takmer nič vlastné. Takže pre mňa je to odpad a úplne zbytočný film, a pre ostatných; pokiaľ nemáte napozerané podobné filmy, tak tomu kľudne môžete dať šancu. Aj tak si však myslím, že je to blbosť, strata času, podpriemerný hororový kúsok a výstavný príklad zbytočného pokračovania. A to ste vedeli; že keď kamión potlačí zo zadu auto, tak to vyletí niekoľko metrov do vzduchu a robí saltá? :-)(6.8.2010)

• Dubro

O napätie a dejové zvratky chudobnejší príbuzný Jazdy do pekiel ( Joy Ride/Road kill ). Po polhodine už zatláčalo oči a to som sedel len tak, na pol zadku. No turek a skutočnosť, že peniažkov na film mali dosť a nikto ich nespreneveril, mi pomohli do finále. Dve a pol červených.(2.10.2008)

Po tajemně temné ale nedotažené jedničce mně zajímalo s čím se vytasí hororový specialista Louis Morneau a ten přišel s daleko říznějším a nápaditějším koktejlem než byla jednička. Prostě čtveřice mladých lidí, která měla v plánu užívat si v Las Vegas vůbec neudělala dobře, že si bez dovolení vypůjčila ze zdánlivě opuštěného domu auto jako náhradu za jejich pokažené. Tohle auto patří maniakovi-kamionákovi Rustymu a ten chce za výpujčku oplátku v podobě plnění mnoha různých zvrácených úkolů a poté co unese přítele jedné z mladých dívek začíná hra kočky s myší protože zbylá trojka netuší jak maniak vypadá a kde se právě nachází a když nesplní nějaký úkol tak uneseného mladíka zabije a navíc kontakt s šílencem probíhá jen přes vysílačku v autě. Solidní námět z jedničky byl naplno využit až zde a spousta nápaditých scén působí až absurdně, ale současně velmi mrazivě vzhledem k tomu, že pocit ohrožení je zde intenzivní a znásobuje ho fakt, že zvrhlíkovi divák nevidí (podobně jako v jedničce) do tváře. Na námět z jedničky tvůrci postupně navlékají řadu originálních scén (například úkol ve kterém se do té doby frajerský Nick musí převléknout za transexuála a jít koupit drogy od nebezpečných dealerů nemá obdoby )a film dokonale šlape až do nervydrásajícího finále, které naznačuje, že by v budoucnu mohla přijít ještě trojka a jestli bude takto kvalitní tak se jí vůbec nebráním.(6.11.2009)

Zatiaľ čo jednotka bola pri trochu dobrej vôli prinajmenšom uveriteľná, Dead Ahead je maximálne pritiahnutá za vlasy - či už je to naozaj divné chovanie hlavných hrdinov alebo teleportácia truckera (ku koncu sa pre zmenu už teleportujú všetci :) ) plus úplný záver si tvorcovia tiež mohli odpustiť. Na prvý diel sa nechytá, ale stále je to slušná zábava.(21.1.2009)

• MadBigMax

Oproti jednicče jen prostoduchý brutální výplach. Nic víc.(13.8.2009)

• Terva

40%(1.5.2011)

Ano, byla by škoda nevyužít jmenovku velmi slušného prvního dílu a tak jsme se po sedmi letech dočkali na DVD. Jak to dopadlo? Ačkoliv jde o šablonu, z které přímočarost lpí na první pohled a která ve výsledku ničím nepřekvapí (zároveň však ani neurazí) jde o sledovatelný samostatný film, který má obzvlášt v druhé půlce šmrnc a atmosféru. Ve výsledku jsem víceméně spokojen, a případný další díl? Proč ne...70%(7.10.2008)

Pokračování je mnohem povedenější než první díl aspoň co se do propracování děje a drsnosti. Tentokrát jedou do Vegas dva páry či přesněji jednoho naberou cestou, porouchá se auto kdesi v poušti a tak jdou k báráku, který vypadá jako dlouho opuštěný a najdou tam jiný auto zachovalý a pojízdní, a tak si ho půjčí s tím, že ho hned vrátí jak si seženou jiný a pro jistotu nechají tel. číslo na vratech , aby majitel věděl kdo ho má. Jenže majitel je Rusty Nail a vidíje. Nejdřív v hospodě unese jednoho maníka a pak ostatní vydírá po jední dívce chce, aby si uřízla prst, protže ho před tím na něj ukazovala. Trojici nenapadne nic jiného než ject do kremtoria či patologie a uříznout tam prst mrtvole (poněkud mě překvapilo jak věděli hned kam mají ject, když byli daleko od domova) Rusty hned ví , že prst není pravý jelikož je nejspíš viděl (jak mohl být na x místech nechápu). Pak donutí druhýho kluka udělat ze sebe šlapku a jít mezi lůzu téměř na jistou smrt samozřejmě se pohádají s holkama jelikož on to udělat nechce ,ale jedna z dívek ho donutí. A tak má Rusty druhýho . Pak si počká na holky a zmasakruje je nákladákem (aspoň si myslí, že je po obou) A začne hrát drsnou hru kostky s klukama, hodně drsné. Když pak zbylá dívka se s Rustym vypořádá je tu velká nelogičnost vše se odehrává v noci ona sedna do nákladáku a jede od Rustyho baráku pryč, ale Rusty je kupodivu na střeše vzápětí prší (na tom by nic nebylo divného), ale další střih a je tu ráno a ona s chodí Rustyho i s autem ze srázu jenže? Vzápětí za ní přibelhá její přítel, který zůstal ve vleku u baráku a ten je taky v povzdálí vidět. Není mě jasné kde teda jezdila, že je neustále u baráku (že by dokola? Ale to by musela hodně dlouho jezdit i s Rustym, takhle rychle úsvit nemůže přijít) tohle mě přijde nedomyšlený. A mimochodem za světla není po dešti ani památka všude je azuro. Ten ironický konec byl jasný, přece musí zůstat možnost pokračování.(12.3.2009)

• Holina

Takže co se změnilo oproti jedničce. Místo dvou bratrů tu máme dvě sestry, herecké výkony jsou otřesné, chování postav naivní. Na druhou stranu je dvojka mnohem drsnější a disponuje slušným hudebním podkresem, chvílemi mi připadá promakanější i atmosféra. Jinak je ale film celkově klasickou jednohubkou, která se dá dobře strávit, pokud máte pro podobně laděná béčka slabost. A samozřejmě i tady cestuje americkými silnicemi čtveřice přátel (ne trojice, nebo pětka, zase čtyři)...Oprava původního komentáře: Herecké výkony nejsou otřesné. Jsou katastrofální!(29.7.2009)

• milka

Klasický DVD-seguel celkem fajn filmu, který nenabízí zhola nic kromě dementního příběhu, nesympatických postav a jednoho hezkýho kamionu. Napětí neočekávejte ani na kraji silnice.(8.9.2011)

<< předchozí 1 2 3