Reklama

Reklama

Leon Okrasa pracuje v spaľovni zdravotníckeho odpadu pri nemocnici v malom meste. Jedného dňa sa stane svedkom brutálneho znásilnenia. Obeť, Anna, je sestričkou v rovnakej nemocnici. Leon trávi všetok svoj voľný čas sledovaním mladej ženy. Raz v noci cez otvorený oblok vnikne do jej domu. Sadne si na jej posteľ, pozoruje ju v spánku, pokúša sa preniknúť do jej sveta. Ako ďaleko zájde? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát použité téma marnosti a nešťastných citů k ženě zůstane vždy neokoukané. Toto naturalistické zpracování v prostředí malé polské nemocnice zachycuje obraz duševního primitiva a spalovače biologického odpadu Leona Okrasy a vnadné ošetřovatelky Anny P.....film umělecky hodnotný, doporučeníhodný. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Láska má rôzne podoby. Leon Okrasa platonicky miluje sestričku Annu. Za pomoci uspávacích práškov primiešaných do Aninho cukru môže bez rušenia sedieť v jej izbe a pozorovať ju, pokiaľ ona spí spánkom spravodlivých. Samozrejme ho vymáknu. Je tak trocha spomalený, takže zoberie na seba aj Annine znásilnenie ktorého bol svedkom. Po návrate z basy, ho čaká nemilé prekvapenie. Smutný príbeh v smutnom počasí kdesi v poľskej prdeli, kde líšky dávajú dobrú noc. Rada na záver: film nepozerať ráno, lebo vám pokazí celý deň (v tom dobrom slova zmysle). ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eva Piaskowska, Jerzy Skolimowski .. Sledovat trhlé "vztahové" počínání jednoho vola na polském lontu mne opravdu nebavilo. Ukrutně zdlouhavé, bez výrazného děje, zavádějící v detailech. Nemám tento styl rád, byť se kameraman, skladatel a herec poměrně dřou. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Cztery noce z Anną není vůbec špatný film. Leon Okrasa je mírně pomalejší zaměstnanec nemocnice, který pracuje ve spalovně odpadu (někdy i více biologického, než byste čekali) a má tak trochu sklony k deviantnímu chování. Anna je žena kyprých tvarů, rovněž zaměstnankyně nemocnice. Stačí si dát dvě a dvě dohromady a máte zde filmové drama plné šedi, které doporučuji zhlédnout. Na mě však bylo tempo příliš pomalé a místy jsem se nudil, proto to průměrné hodnocení. ()

kolodej1 odpad!

všechny recenze uživatele

mimořádně špatný film. Kdo nemá v sobě šmíráka, tak ho tohle nemůže bavit. Protože autor v podstatě po divákovi chce, aby sledoval to samé, co hlavní hrdina. To je retardovaný úchyl, který se uspokojuje šmírováním jedné obludky. Postižená ale zjevně bude i ta žena, když nepostřehne, že se jí tam špacíruje noc co noc chlápek, který leze oknem sem a tam naprosto samozřejmě. Vysloveně mě pobavilo, když si ta žena navlíkla prsten a pak si ho v noci, aniž by rozsvítila, prohlížela. Opravdu velmi logické. Taky nevím, proč je vše zasaženo do reálií, které svým půvabem evokují pracovní tábory. Film je téměř němý, nejvíc dialogů směřuje ke kočce, což má své limity a na úrovni komunikace je to trochu znát. Je to ten případ, kdy se film tváří jako velké umění a jak je i zde vidět, kdekdo na to skáče, ale po pravdě, tohle je jeden ze snímků, u kterých by bylo lepší, kdyby se nikdy nenatočil, škoda materiálu a lidského úsilí ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Jerzy Skolimovski se při psaní scénáře inspiroval autentickým příběhem, jenž se odehrál v Asii. (Tygrys)

Reklama

Reklama