Reklama

Reklama

Kocour Vavřinec a jeho přátelé

(seriál)
  • Německo Der Kater Lorenz und seine Freunde
Animovaný / Rodinný
Německo, 1992, 13x7 min

Obsahy(1)

Neohrožený, statečný, moudrý kocour Vavřinec, mudrlantský kozel Spytihněv, pohodlný vepřík Mojmír, romantický pejsek Otylka a myš Julie - ti všichni se ucházejí o přízeň vašich nejmenších.

Seznam dílů:
1. Jak se našli (Wie sie sich gefunden haben)
2. Dům (Das Haus)
3. Štěňátko (Die kleine Hündin)
4. Hrad (Die Burg)
5. Zahrádka (Das Gärtchen)
6. Vlk (Der Wolf)
7. Kouzelník (Der Zauberer)
8. Rybník (Der Teich)
9. Lišky (Die Füchse)
10. Zimní radovánky (Die Winterfest)
11. Hubert (Hubert)
12. Rys (Der Luchs)
13. Opice (Der Affe) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Neohrožený, statečný, moudrý kocour Vavřinec, který se nebojí naježit hřbet a vyrazit do boje za správnou věc, mudrlantský kozel Spytihněv, který je ale v jádru dobrák, pohodlný vepřík Mojmír, který vskutku má rád odpočinek, romantický pejsek Otylka, která má sklony k pláči a vychytralá myš Julie, která ze občas škodí, ale někdy naší partě pomůže - ti všichni se ucházejí o přízeň naši ch nejmenších. Graficky zajímavě řešená pohádka s chytlavou hudbou, která je ovšem stejná v každém díle, na zabavení dětí vhodná věc. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Myslím že Kocour Vavřinec a jeho přátelé se dá považovat za jeden z nejhezčích animáků pro děti u nás, i když dějově je slabší oproti ostatním animákům u nás tak ale svou animací předčí třeba legendárního Maxi psa Fíka na 100%. A mně stejně přišel lepší děj o zvířátkách vyhozených ze svých domovů kde žili s lidmi a kteří si postaví společně svůj zvířecí dům Kocour Vavřinec, , pes Otýlie, myš Julie, kozlík a vepřík, nežli Maxi pes Fík co se nevejde do domu své lidské rodiny natož do vlastní psí boudy, a navíc mi připomíná legendární Čtyřlístek který milovala snad každá generace. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to moc ani v dětství a ani teď, o generaci později, jsem tomu nějak nepřišel na chuť. Je tedy pravda, že i s knížkou jsem to měl stejně. Příběhy mi přišly takové nějaké... upachtěné. Většinou jsem ani nepochopil pointu a případné mravní ponaučení. A ta myš, ta mě přímo ... pardon, je to pro děti, takže štvala. Ale děsně. Jenže ne tím, že jim něco prováděla, to by bylo v pořádku. Ale tím, jak nakonec všichni... LUP! Bez jakéhokoli vysvětlení se, jako obyčejnej blbej vypínač, prostě přepli do polohy: NEVADILO. Bez jakékoli logiky a bez ohledu na to, že ještě před chvilkou to vypadalo přímo na myšovraždu...        EDIT: Jo, tak už je to ověřený praktickým pokusem. Při sledování se synem jsem se z toho zase osypal, stejně jako kdysi ve svém dětství. Náš malej se naštěstí neosypal, jen ho to děsně nebavilo. Dokonce se to stalo jeho historicky prvním DVDčkem, které chtěl sám iniciativně vyhodit do koše, asi aby získal jistotu, že už mu to nikdy nepustím... Asi i kvůli té neskutečně protivné, ale přitom bohužel hodně vlezlé hudbě. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem objevil až v dospělosti a vůbec se mi to nelíbilo. Není to vyloženě špatné, ale nezajímavé, bez vlastního vkusu, bez šťávy. Postavičky jsou o ničem (myslím jako osoby, ne výtvarně). Každá ma nějakou svoji jednu vlastnost a z tohoto klišé se vaří. Vavřinec je správňák, který všechno vyřeší - nic víc. Je to celé takové přihřáté. Uznávám, pro hodně malé děti (do 5 let) mohou být jednotlivé příběhy hezky naučné a rozvíjející. Ale na můj vkus moc schématicky. Dal bych možná o hvězdičku víc, nebýt strašně protivné muziky, která tam jede. A znalci vědí, že na kvalitu hudebního doprovodu je Večerníček pes (maxipes). ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem po letech narazil na tenhle seriál, který jsem v dětství sjížděl na VHSkách pořád dokola. Každá scéna mi připomíná to, co jsem kdysi důkladně znal a dávno už zapomněl. Takový pocit nostalgie přeji každému zažít, je to moc příjemné. Dle mého názoru se jedná o skvělé pohádky pro ty nejmenší diváky, zvlášť v konkurenci dnešních animáků, které jsou plné laciných vtípků o prdění. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama