Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don (Shahrukh Khan) se vrací v pokračování filmu Don z roku 2006. Vychytralý zločinecký boss, který dokáže své protivníky přemoci nejenom zbraněmi, ale i mazanými podfuky, se tentokrát nechá zavřít do vězení, aby se setkal se svým bývalým zrádným spojencem Vardhaanem (Boman Irani). Vardhaan Dona nenávidí, protože kvůli němu se dostal za mříže. Nakonec se ale nechá přesvědčit ke společné akci, krádeži matric eurobankovek z přísně střeženého peněžního ústavu v Berlíně. Na misi nebude nouze o přestřelky, pěstní souboje, výbuchy a automobilové honičky. Don má stále v zásobě pořádnou dávku triků, které ho dokáží dostat i z neřešitelných situací. Navíc znovu potká Romu (Priyanka Chopra). Dívka se dala k policii, ale přesto se zdá, že pro sebe zločinec Don a představitelka zákona Roma mají jistou slabost. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Jednička byla vážně dobrá, ale toto... Děj nic moc, a přijde mi, že v něm maj celkem bordel, Priyanka ještě nesnesitelnější než v jiných filmech a u SHK jsem skoro celý film měla pocit, že si jen tak mimochodom udělat na tenhle film čas jedno odpoledne během natáčení Ra.Ona, skoro celou dobu měl totiž nastaven mód robota( stejná mimika, stejné postoje, stejné pohledy do neurčita, stejné pohyby, dokonce i stejný účes). Ale musí se nechat, že akční sceny se jim povedli, ale jinak ten film opravdu za nic nestojí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhá nelogická variace na "Dannyho parťáky" z pohledu těch opravdových zlounů. Je vidět, že se do filmu vrazily peníze, jsou vidět efekty i nějaká ta akce, ale kupodivu to hlavní, příběh/scénář, by se stěží uchytilo na levných DVD. Ještě možná tak s dvoutřetinovou stopáží. ~ 1,5* ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Farhan Akhtar by si měl konečně přiznat, že na režii ani scenáristiku prostě nemá a nadále se věnovat jen produkci a herectví (v těchto oborech naopak odvádí dobrou práci). Don 2 je sice jeho bezkonkurenčně nejlepším filmem (mimo jiné disponuje solidním technickým zpracováním a na rozdíl od prvního dílu i profesionálně zvládnutými akčními scénami), ale Farhanova laťka je prostě položena tak nízko, že ani toto hodnocení neznamená, že jde od snímku očekávat opravdové napětí nebo alespoň smysluplný děj bez nepřehlédnutelných logických lapsů a postav, které se dle svého chování nejspíše vylodili z létajícího talíře. Don 2 v sobě skrývá určitou zábavnost, jenže svou nezáměrnou naivitou, absurdností a pozérstvím působí jako dílo, na němž sice pracoval zručný štáb (který ví jak efektně natočit výbuch auta nebo zřícení chatrče), avšak vedený cca dvanáctiletým fanouškem Mission Impossible bez filmařských zkušeností a talentu. 50% ___________ P.S: Shahrukh Khan (zřejmě ovšem na pokyn režiséra) hraje Dona tak šíleně přepjatě, až se divák ošívá, zda-li náhodou nesleduje nějakou parodii. Tfuj, takové plýtvání talentem! ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

Souhlas s lenuse o upadající úrovni hudby. Zde je snad jen jedna píseň a to ještě nic moc. Jinak je Don zábavnou kopií Dannyho parťáků. Rozdíl je v tom, že SRK narozdíl od páně Dannyho neváhá obětovat libovolný počet členů týmu. Tvrďácké hlášky hlavního protagonisty (Když Donovi nepřátelé udělají svůj první tah, Don už udělal svůj druhý tah) dávají vzpomenout na Chucka Norrise, bouračky jak od týmu Kobry 11 a nádherná Priyanka Chopra - to vše zaručuje zábavný zážitek, pokud u něj nebudete příliš přemýšlet. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ale hej, myslím, že dvojka funguje. SRK je typ zločinca, ktorému máte tendenciu nadržiavať, teda aspoň ja. Je to menej indické ako jednotka, škoda, ale je to trend, ktorému sa nedá vyhnúť. Škoda. Priyanka celkom ušla, inak klasika, strieľačky, naháňačky, búchačky, autá ale môže byť. Kunal Kapoor tu bol dobrý, škoda, že ho viac neobsadzujú... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčený v německém Berlíně, a to 9. října do 28. listopadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama