Láska z nebes (festivalový název)
Rab Ne Bana Di Jodi
R.N.B.D.J.
(Indie)
Komedie / Drama / Muzikál / Romantický
Indie, 2008, 167 min
Aditya ChopraPlakáty
Plachý a dobrosrdečný Suri pracuje jako úředník a zamiluje se do dívky, kterou vidí poprvé při přípravách její svatby s jiným mužem. Řízením osudu ale ze sňatku sejde a Suri se do situace vloží. Dokáže ovšem, aby se do něj dívka zamilovala? Zafunguje jeho proměna v tančícího idola? (Festival bollywoodského filmu) -
Stydlivý muž středního věku Suri (Shahrukh Khan) a jeho výrazně mladší manželka Taani (Anushka Sharma) spolu nežijí příliš šťastně, neboť Taani se za zamilovaného Suriho provdala jen aby splnila vůli svého otce. Když se Taani přihlásí do taneční soutěže Dancing Jodi, v níž chce najít únik z trpkého života, rozhodne se Suri jednat. S pomocí svého kamaráda kadeřníka radikálně změní image a podle bollywoodských filmů začne trénovat taneční kroky, aby se mohl taktéž zúčastnit soutěže. A tak se po boku Taani objeví energický Raj, do něhož se mladá žena zamiluje, aniž by tušila, že jde o alter-ego jejího manžela. (Niktorius)
║Rozpočet INR 220miliónov║Tržby USA $2,078,956 ║Tržby Celosvetovo $29,914,469║(4.2.2010)
lenuse
Tedy těžko uvěřit, že by se hlavní hrdinka zamilovala do toho hňupa, ve kterého se Shahrukh kvůli tancování proměnil. Trapák na entou. Ale bavilo mě to.(29.8.2009)
Niktorius
Tujh mein rab dikhta hai, Anushka.... Od chvíle, kdy jsem poprvé spatřil Anushku, bezvýhradně věřím na lásku na první pohled. A je fajn, že tahle sympatická a krásná holka umí taky skvěle hrát a vůbec se neztrácí vedle extrémně zábavného Shahrukha a spousty svérazných vedlejších postav, z nichž je každá hodna maximální pozornosti. Chytrý příběh srovnávající skutečnou lásku s tou povrchní, načančanou a vídanou jen ve sladkých romantických filmech, je tím nejlepším Adityovým scénáristickým počinem, s nímž jsem měl zatím tu čest a jeho síla je navíc podtrhovaná spoustou milých detailů, neodolatelným humorem a skvělým vizuálním zpracováním. Mám k tomu filmu z nejrůznějších důvodů takřka osobní vztah a po třetí projekci prostě musím jít na plný počet. ________ P.S: Při výstupech kadeřníka Bobbyho jsem si prostě nemohl nevzpomenout na Zachariášova Mulita.(17.5.2009)
.maggie.
Tohle bohužel nebylo moc vychytaný, stěží tři hvězdičky.. Příběh plynul ve značně škobrtavém tempu, kdy některé zvraty přišly zbrkle a na jiné se čekalo až příliš dlouho. Také byl vyprávěn v příliš ubrečeném tónu, myslím že víc odlehčenosti by tomu slušelo. Moc vyladěný tentokrát nebyl ani Shah Rukh Khan ve své "dvojroli". Jako Suri až zbytečně odpudivý, ale coby Raj zase křečovitý, ta o čísla menší barevná trička a vytrčená ofina tentokrát nedokázaly celý zázrak, sice mu to ve filmech už nějakou dobu procházelo, ale tady je vidět, že mu už opravdu není dvacet jako Anushce. Ale hlavně 167 minutový film tentokrát nebyl ani dvakrát zábavný, žádná opravdu výrazná taneční sekvence, takže víc než tři nedám.(13.3.2011)
jorgus
co se ostatnim nelibilo, me ano..libilo se mi Khanovo stvarneni Suriho, opravdu je to jeden z mala indickych hercu, kteremu verim herectvi..naopak jeho extravagantni protejsek me hodne stval, byl na me moc zbesily..nedokazu si predstavit, ze by s nim nezametla..:)docela dobre jsem se u tohoto filmu bavil, tanecni sceny nebyli tolik vychytane, ale soundtrack to vse vynahradil..docela dobry scenar (jeden z tech lepsich) a ustredni star dvojice - ctyri hvezdy:)(9.7.2011)
The_Second
Tenhle film škodí sám sobě, mohla to být zajímavá romantická komedie, ale roztahováním do zbytečných 170 minut vzniká spousta hluchých míst u kterých jsem docela nudil.(15.2.2011)
Fosgo
Prostinký romantický příběh se odehrává celý v Amritsaru , v okolí Zlatého chrámu , posvátném místě sikhského náboženství. Shahrukhu Khanovi – jedné z největších hvězd indického filmu zdatně sekunduje Anushka Sharma, tak líbezná, až srdce bolí. Milostný příběh doplňují písně a taneční kreace, pár zručné natočený scén ( např. souboj na motorkách) … a komu nevadí tato přeslazená krmě, může takřka tři hodiny snít o nádherné lásce... Já bych ještě doporučil hlavní představitelce koupit si brýle. Průměrný filmový kousek, plný patosu a emocí (jedno oko nezůstane suché), a přesto má spolu s některými dalšími bollywodskými opusy zvláštní kouzlo nechtěného, laskavou naivitu, optimismus ...(22.4.2010)
Gesicht
Příjemná indická pohádka se zpěvy a tanci. Trochu mi co se týče scénáře nesedělo zpracování schizofrenie hlavní postavy, občas to trochu skřípe, ale komu to vadí. Hlavní je v tomhle případě přece zábava, hudba a tanec. Jen jako u většiny Bollywoodské produkce, nedoporučuji kino s tvrdými sedačkami.(7.3.2010)