Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o parodii TV Nova na politickou scénu a veškeré její osobnosti, které byly předělány do podoby gumových postaviček. (duklak2)

Recenze (56)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Gumáky jsem nejen sledoval, ale od října 1994 až do března 1996 i pravidelně nahrával, dodnes jich mám 7 plných MC kazet! Gumácké televizní noviny, Gumeso, Gumazín a v nich plno vtipných scének a písní. Co mi trochu vadilo, že z desetiminutového dílu často zabíralo polovinu času Gumeso s rekapitulacemi již mnohokrát protočenými písněmi, namísto toho mohla být nová scénka. Líbila se mi např. píseň s novoročními předsevzetími pro rok 1996, nicméně nejlepší byla písnička gumáka Sládka při komunálních volbách 1994 "Zeman leze dírou, Klaus oknem, kdo nevolí nás, toho nakopnem". Geniální také byla opět Sládkova píseň Dr. Country "Jo, náš doktor, to je myslitel, světa spasitel a vykupitel!" Na tuhle a ještě na Kalvodovu "Činky, dýmka, kníry" mám zvlášť nostalgické a srdeční vzpomínky, neboť má dávná tajná láska po mně často chtěla, abych jí tyto písně neustále zpíval. Za samotný pořad dávám 4 * a pro vzpomínku na Kláru z Tuřan přidávám jednu navíc. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Latexovým politikům jednozačně chyběl sofistikovanější humor, který by z nich udělal opravdovou hrubozrnou satiru a ne přihlouplou šaškarádu, v níž bylo možné spatřit cokoli, výjma trefného vtipu. (Kameňáky typu Miroslav Sládek v popelnici nebo Václav Klaus jako drsný rocker included.) Jako jízlivý komentátoři politického dění tedy neměli Gumáci šanci na úspěch, ale nad jejich pubertálním humorem se člověk přece jenom občas zasmál. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podle mě Gumáci celkem ušli. Občas jsem si ale říkal, co třeba má být pointou nebo co má být vtipné. Některé scénky ale patřily k těm lepším - jako třeba ta s Brežnevem. Navíc připočítejte výborná hudební čísla v podání (nejen) našich politiků, za ty uděluji jednu celou hvězdu. Další dvě jsou za celkovou kvalitu, ovšem ne všech dílů, ale těch z let 1994 a 1995, které vlastním na VHS. Důležité negativum - Gumáky dost shazovalo neustálé přemílání věcí, na kterých byly stavěny jednotlivé osobnosti - např. bývalý p.prezident Havel opakoval motto sametové revoluce - naponěkolikáté se to opravdu snést nedá. No a na závěr si zde zaslouží zmínit člověk, který promlouval hlasem všech celebrit - imitátor Václav Faltus. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako nápad bych Gumáky rozhodně neztracoval, mohla by to být slušná, odpočinková satira pro poklidný večer u nově se rozjíždějící stanice, ale... Je tu velké ale, humor měl k trefné politické satiře daleko, Nova se samozřejmě bála přitlačit na sofistikovanosti a zakomponování inteligence se vyhýbala jako čert kříži a tak z toho vznikl lehce pubertální paskvil ala Tele-tele. 3/10 ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Osvědčený formát, který, který ale srazila podle mě dost slabá satira a malý humor tehdejších nezkušených tvůrců. Uvítal bych návrat na obrazovky s kvalitnějším produkčním týmem. A mimoto současná politická scéna nabízí takového materiálu na použití, že by byl hřích to nevyužít. Zejména duo ParouBack+sRáth bych si vychutnal... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Formát pořadu patří firmě Spitting Images, v Rusku se podobný pořad jmenoval Kukly. (Karlos80)

Reklama

Reklama