Reklama

Reklama

Evil Dead: The Musical

(divadelní záznam)
Kanada, 2003, 95 min

Obsahy(1)

Divadelní představení, které se hraje zatím jenom na Broadwayi. Je to muzikál, který dramatizuje film Evil Dead. (Martin00x)

Recenze (19)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Moc nemusím divadlo a muzikály mě obvykle nebaví, ale tohle byl naprosto masakrální nářez! Ash střílí démony, řeže je motorovkou, krev stříká, amputovaná ruka běhá kolem a dělá neplechu... Dojde na všechny důležité scény z prvních dvou Evil Deadů a scénáristé občas na diváka zamrkají i odkazem na Armádu temnot. A způsobí mu záchvaty smíchu, protože se nebáli parodovat jak žánr, tak samotné Raimiho kultovní dílo. Herecké výkony jsou suprové (především představitelka Cheryl si to fakt dává), práce s kulisami neuvěřitelná a písničky skvěle zrýmované a zábavné. Navíc aktér hlavní role dokonale zvládá grimasy Bruce Campbella a repliky pronáší s patřičnou intonací, takže je důstojnou náhradou. Něco tak hravého jsem dlouho neviděl. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Tak tady nemám co dodat. jsem velkým fandou této horrorové ságy a právě proto, když jsem se na internetu dozvěděl o muzikálu inspirovaném prvními dvěma filmy, neváhal jsem a zhlédl. Řeknu vám, že takhle dlouho jsem se nezasmál. Cákance krve, dokonalá imitace Bruce Cambella a naprosto famózní, dnes už kultovní hlášky použité i ze třetího filmu. ZPísně byly perfektní a hudba taktéž. Nejlepší muzikál, jaký jsem kdy viděl. Tohle nesmí uniknout vůbec nikomu, protože se tomu musí zasmát úplně každý. DOPORUČUJU !!! ()

Reklama

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Toto som si dal ako bonus za obidvomi ED a je neuveriteľné, s akými skromnými prostriedkami sa dá urobiť dobrý muzikál. Obecenstvo, samozrejme, vie, o čo ide a reaguje na patričných miestach, predstaviteľ Asha skvelý, odrezaná ruka a hlava motorovou pílou bomba, herečka, ktorá stále vystreľuje z pivnice, ale najviac ma dorazil spievajúci vypchatý jeleň (či los), sranda na n-tú. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná jízda! Těžko si představit, že na mrňavé jeviště a do pouhých tří scén lze vtěsnat všechno co k Evil Dead patří, a přitom to opravdu jde. Nechybí Lindina uříznutá hlava, Ashova posedlá ruka která jej tahá za vlasy a mlátí mu o hlavu nádobí, motorová pila aneb scéna "Who's laughing now?!", ruka pobíhající po místnosti a ukazující fakáče, smějící se los na stěně, houpající a smějící se obrazy na stěně, lampička a další, prostě všechny perly na které si vzpomenete tu najdete. Ashova sestra posedlá démonem je zavřená ve sklepě a dere se ven, na pódiu stříká krev na všechny strany a nešetří se ani vtipem, zazní nespočet hlášek z filmu a přesných citací, který udělají každému fanouškovi radost, jelikož si spoustu pasáží pamatuje nazpaměť a je krásné vidět, že si tvůrci muzikálu dali záležet. Představitel Ashe je vytáhlý a pohublý, oděn do modré košile a hnědých kalhot přesně jako originál, na pravé ruce má nasazenou motorovku a v levačce zdatně protáčí brokovnici. Nechybí tomu nic. Má to krev, má to vtip, má to vkus. GROOVY!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je to skoro k neuvěření, ale i na divadelních prknech se dá střihnout hororová klasika, aniž by byla okleštěna o svou brutalitu. A ta je v případě Evil Dead důležitá. Nechybí tak chata v lesích, znásilnění stromem (imho jedna z nejvtipnějších scén), spousta démonů, poněkud otylý Ash, protáčející se brokovnice, motorovka nasazená na pahýl pravé ruky a samozřejmě několik uřezaných hlav a údů, při jejichž zbavování cákají gejzíry krve. Takže fakt prdel, navíc jde vidět, že aktéři si své role báječně užívají. Za plnou palbu to ale stejně nebude. Několika songům totiž chybí nápady a ke konci už se to trochu táhne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Muzikál obsahuje celkem 18 písní, z toho jsou 4 duety a 6 sólových čísel. (noelcoward73)

Reklama

Reklama