Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, kde je tolik věcí, které odvedou vaši pozornost, že prostě nemůžete odhalit, kdo je vrahem. Jakmile Poirot začne všechno rozplétat, budete doslova žasnout nad tím, co ještě za příběhy je možné vymyslet, a jaké jsou všechny ty důvody pro vraždění. Tajné identity, zajímavé postavy a nové prostředí. Všechno funguje skvěle. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Školní prostředí v kombinaci se špionskou zápletkou zní z divácké stránky velmi vděčně a Kočka mezi holuby je divácky velmi vděčná. Mark Gatiss napsal skvělý scénář, který Herculu Poirotovi umožnil, aby se mohl pohybovat v drahé - a na svou dobu jistě dosti liberální - dívčí škole jako doma a odhalit nečekaného vraha. Skvělá detektivka a pro mě navíc příjemný bonus v podobě pohledného zahradníka. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tu někteří napsali, jde o díl, který se velmi příjemně vymyká z obvyklé H.P. šablony. Atmosféra je výborná, což není i přes veškeré klady tohoto rozsáhlého projektu, zrovna na denním pořádku. Sice tu máme obligátní závěrečnou skupinovou katarzní terapii alá Hercules Hruštička, ale to nevadí (já si ji stejně vždy plně užiji), páč zbytek je i díky prostředí (které mi dalo vzpomenouti na Harryho Pottera a šílenosti typu Noc Démonů 2:) etc.) nadprůměrný. A postava ředitelky byla vybrána opravdu výborně. Já tento typ britských žen prostě hodně beru.;-) ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbilo prostranství a když už mi to tak strašně připomínalo Harryho Pottera, tak tam dali aspoň Cho Changovou:D. Hezký díl, super atmosféra, zajímavá a dobře podaná zápletka. Nemám nic proti. Teda až na tu dementní studentku s předkusem, ta mě tam snad štvala víc než oběť. ... Tenisové rakety, diamanty, lakros, princezna. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen opakuji, co píšu už jinde: Osmá série spojuje suchou britskost s hollywoodským šmrncem a celé to koření slovní i situační komikou s rozpustilou protiváhou Poirota slečnou Oliverovou, jejíž roli v tomto díle supluje hned několik učitelek a žákyň dívčí internátní školy, v které se tak trochu vraždí. Stírá sice pel staromilství a nahrazuje ho spíše okázalostí, ale mně to sedí více. Tento díl je dost překombinovaný, ale odpouštím mu všechno, včetně kolen a možná až přílišné thrillerovosti (agenti, revoluce v exotických zemích, princezny a nějaký ten potratík). Jeden a půl palce nahoru. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama