Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočním lesem prchá dívka (H. Vagnerová), v šoku a zakrvácená vběhne pod auto. Lékařka (B. Munzarová) v nemocnici zjistí, že dívka není zraněná, ale přesto zavolá kriminální policii. Vedou ji k tomu některé zvláštní znaky na těle dívky, která mezitím upadla do bezvědomí. Inspektor Sumara (J. Dvořák) je vyrušen z dovolené a povolán k zvláštnímu případu. Všechno nasvědčuje tomu, že dívka měla být obětí tajemného rituálu, černé mše. Když ji posléze Sumara vyslechne, zjistí, že pracovala jako studentka archeologie na výzkumu v bývalém benediktinském klášteře v Podlažicích. Do pátrání se zapojuje znalec satanských sekt, religionista doktor Runa (I. Trojan), který podle pomalování na těle dívky usoudí, že šlo o okultistický rituál vzývající ďábla. Sumarovi je na pomoc přidělena mladá spolupracovnice Šímová (A. Geislerová), která byla údajně přeřazena za trest z Prahy. V téže době je ještě nalezeno mrtvé tělo studenta, vykazující podobné znaky. Sumara se začíná obávat, že půjde o sérii vražd, které může mít na svědomí nebezpečný šílenec... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako rozjezd série dobrý, ale jak už to člověk sleduje po druhý, tak nějak tuší, jak se to s příběhem má, což je trochu škoda. Jinak normální televizní úroveň, ale rozhodně ne odpad, spíš se to blíží k druhému pólu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré navnadění na zajímavý příběh (no zatím jsme se toho moc nedozvěděli), nicméně jsem slyšel všechny ty chvalozpěvy na tento miniseriál. Na české poměry to má zatím jakžtakž dobrou atmosféru i zajímavé postavy. Jediný kdo mi leze vyloženě na nervy je Aňa Geislerová. Mé sympatie si naopak získal Jiří Dvořák posíláním svého šéfa do prdele a Ivan Trojan je většinou záruka kvality. Takže uvidíme, kam se dále posuneme a jak se zápletka vybarví. Zatím lepší průměr. 60% ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný začátek pro rozjezd a zasvěcení do tajů... Jiří Dvořák to zahrál fakt dobře a Ivan Trojan je opravdu skvělý herec... Dost tento díl stojí právě na těchto hercích... Tak jsem zvědav na pokračování... ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod jak z amerického thrilleru...👀 Zaniklé klášterní budovy se nacházely jižně od kostela na dnes prázdné ploše. Archeologické průzkumy zde proběhly již v letech 1834 a 1908–1909 se souhlasem biskupů Karla Hanla a Josefa Doubravy. Při dalším průzkumu v roce 2004 bylo nalezlo šest desítek mužských, ženských a dětských hrobů. Zůstává nejasné, proč byly ženy a děti pohřbívány v benediktinském mužském klášteře, ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Na úvod své přednášky o reinkarnaci říká doktorka Součková v podání Jany Štěpánkové: „Smrt není konečná stanice, to je brána pro přestup do nového života.“ Téměř stejná formulace („Smrt není konečná stanice, ale pouze brána do jiných světů“) zazní také v seriálu Strážce duší (od r. 2005) v epizodě Démoni noci (2005), kde ji (v souvislosti s nemrtvými) říká spisovatel Armín v podání Lukáše Vaculíka. Scénář k oběma seriálům napsal Arnošt Vašíček. (ČSFD)

Reklama

Reklama