Reklama

Reklama

Pacho, hybský zbojník

  • angličtina Pacho, the Thief of Hybe
Československo, 1975, 85 min

Režie:

Martin Ťapák

Předloha:

Peter Jaroš (povídka)

Hrají:

Jozef Kroner, Dušan Blaškovič, Karol Čálik, Slávo Záhradník, Július Vašek, Peter Debnár, František Velecký, Milan Fiabáne, Ivan Palúch, Juraj Kováč (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární slovenská komedie režiséra Martina Ťapáka vypráví svéráznou pověst, inspirovanou příběhy o zbojníku Jánošíkovi. Pacho z horské vesnice Hybe je skoro ve všech ohledech pravým opakem svého předchůdce: je malý a slabý, na velká slova a velké činy ho také neužije. Jenže ani jemu se nelíbí arogance místní šlechty, a tak se poddaných začne zastávat. Vyzbrojen proříznutou pusou, zdravou drzostí, vychytralým mozkem a smrtelně silnou pálenkou frndžalicí, zvítězí Pacho v souboji o místo zbojnického vůdce. Ostatně stát se nejlepším mezi tou bandou mameluků nebylo zase tak těžké. A začnou se dít věci. Pověst o Pachovi se dostane až do Vídně k samotné Marii Terezii, která – podobně jako hraběnka Erdödyová – shledává zbojníky vysoce přitažlivými. Proto padne rozhodnutí poslat do Pachova horského doupěte armádu… V hlavní roli svérázného zbojníka se objevil Jozef Kroner, na vtipných a zároveň libozvučných dialozích se podíleli vynikající komici Milan Lasica a Július Satinský. Zejména díky souhře těchto autorů vznikl takřka kultovní film, jehož humor dodnes nezestárnul. (Česká televize)

(více)

Diskuze

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

ta RHEA je taká tupá , že ju určite často bolí hlava

chlad v dutine lebečnej

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

dasl

dasl (hodnocení, recenze)

Je potrebné si uvedomiť prečo na Slovensku nemohlo v tej dobe vzniknúť viac takýchto diel . Všetko čo sa mohlo nakrútiť musela odsúhlasiť " praha " a hlavne zafinancovať lebo všetke peňãze držali pepíci a na slovákov sa z vysoka ...

na příspěvěk reagoval Gryphon

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

Forsberg11

No zase moc takovejch filmů nemáte, když si vezmeme třeba Oldřicha Lipského, ten střílel jednu pecku za druhou. A to je jen jeden režisér..

Jinak Pacho u nás v TV moc neběžel, nepamatuju se, že bych to jako malej viděl.

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Keby to bol češký film tak by sa česi išli z neho posrať a bol by v top 300 ako kokotiny typu Dokrotra mráčka a iné češké sračky. Zastavme podceňovanie slovenských filmov hlúpimi čechmi.

na příspěvěk reagoval Gryphon, PaulCZE, Raccoon.city

Yelush

Yelush (hodnocení, recenze)

 

zlattucky: preto, lebo sa tam nespieva, česi v každom filme musia spievať. A komentáre typu socialistického zosmiešňovania atď., ako keby v cisarovom pekarovi a pysnej princeznej atď. to nebolo o pracujúcom ľude a podobné dristy...

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Zaráža ma iba jedna vec.... a to že pomaly každý čech čo k tento film hodnotil mu nedal viac ako 3*, pritom niektorý ho v komentároch vychválili pomaly do nebies... hlavne, že svojim filmom si dávate zakaždým 4 - 5*... trochu na zamyslenie nie?!? Podľa mňa skvelý slovenský film - komédia, ktorá dlho nemala a možno ani nebude mať obdoby.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

duddek: Ale on nikdo netvrdí, že by jí mělo být 14, pouze tvrdí, že na něj 14 let čekala. Hypoteticky přitom předpokládejme, že se Pacho nezamiloval do nemluvněte...

duddek

duddek (hodnocení, recenze)

Jak mohlo být té Hance 14? Vždyť na to zaprvé vůbec nevypadala a zadruhé ji hrála Eva Máziková, které bylo 25...

Cicis

Cicis (hodnocení, recenze)

Humorná fikcia,typický tendenčný socialistický film kde bolo treba zosmiešniť a dehonestovať šľachtu.Ešteže pán Króner tomu dal taký šmrnc že to v podstate ujde divákovi.

Reklama

Reklama