Reklama

Reklama

Tanec draků

  • Indie Kites (více)
Trailer 2

Mladík indického pôvodu Jay Ray (HRITHIK ROSHAN) je učiteľom tanca v Las Vegas. Musí sa oženiť, aby získal zelenú kartu a mohol zostať v USA natrvalo. Keď sa doňho zaľúbi Gina (KANGANA RANAUTOVÁ), bohatá dcéra mocného majiteľa kasína Boba (KABIR BEDI), zdá sa, že Jay môže prísť k bohatstvu a zabezpečenému životu. Zistí, že jeho budúci švagor, násilnícky Tony (NICK BROWN), sa má oženiť s krásnou Mexičankou Natashou (BARBARA MORIOVÁ), ktorú Jay pozná pod menom Linda. Noc pred svadbou Natashe a Tonyho, Linda a Jay spolu strávia romantický večer. Žiarlivý mafián Tony vrazí do jej bytu, chce soka zmlátiť, ale Linda ho impulzívne ovalí. Obaja ujdú a zamieria do Mexika. V pätách majú však nielen políciu, ale aj Tonyho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 600miliónov (približne $12milionov)Tržby USA $1,685,269Tržby Celosvetovo $15,203,809║ romantický film ako keby ho točil Michael Bay, na prekvapenie Indovia zas prekvapujú a ponúkajú svižnú akčnú romancu s nečakaným záverom ale v celku silným /70%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Cíleně jsem šla do něčeho relaxačního a tohle splnilo všechny mé představy. Jay nejen s krásnýma kukadlama, Natasha, která to uměla rozbalit po všech stránkách, honičky, bouračky, střílečky, ale hlavně muchlovačky a toho všeho se mně dostalo tak akorát. Hrithik podupává před mojí topkou herců už delší dobu, tak si na něj ještě víc posvítím a kdo ví? :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Smíchejte typický Bollywood a telenovely jihoamerické produkce a máte výsledný produkt, který Tanec draků představuje. Tedy abych zase tomuhle snímečku nekřivdil, dostal ode mě jednu hvězdičku, protože podstatná část indické továrny na sny produkuje lidovější a naivnější filmy, než je Tanec draků, takže kdybych náhodou o nějaký z nich zavadil, dostal by ode mě odpad. To jediné, co může tenhle druh kinematorafie nabídnout, jsou krásné tváře obojího pohlaví. Je to sice hrozné, ale v zásadě souhlasím s tím, že je to ta přijatelnější tvář, kterou Bollywood vystavuje. Celkový dojem: 25 %. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nejhorší věcí na Kites je, že se jim nepovedlo trefit se do vkusu mainstreamového indického publika (taky v něm zazní jen velmi málo hindštiny) - takže zatímco od anglofonních recenzentů se na ně sype chvála, v zemi výroby se mluví o propadáku a výdělky jsou o hodně nižší, než by žádal poměrně vysoký rozpočet. _______________ K záporům pak lze ještě připojit slabší režii - na Anuragovi je hodně vidět nezkušenost s akcí a tak zatímco jiní indičtí režiséři dovedou i ten nejprimitivnější trik divákovi prodat s maximálním dopadem, v Kites několikrát uvidíme různá čtyřkolová vozidla létat vzduchem, dělat efektní kotrmelce, tříštit se a vybuchovat, ale vše to působí tak nějak nezajímavě a neatraktivně. Taktéž konec by si asi zasloužil pečlivější gradaci a méně okatou "inspiraci" jistou scénou z Road to Perdition. _______________ Ale to jsou jen malé vady na velké kráse, pokud nemáte problém s přijetím bollywoodských paradigmat - protože Kites nejsou nic jiného, než ten nejklasičtější a nejohranější bollywoodský příběh v kompletně novém kabátku. A v jakém! Jímavými exteriéry, luxusní výpravou, povedenými efekty a hyper-ultra-mega-eye-candy kamerou to zdaleka nekončí - způsob vyprávění a pojetí hudebních scén též patří do kategorie "kabátku" a odráží se v něm rovněž čerstvě zrozené bollywoodské trendy, namísto nějaké "osvědčené" klasiky._______________ A mimo to - Bárbara Mori je jako daleko méně okoukaná verze Megan Fox (a dokonce bych řekl, že ještě žhavější) a troufám si tvrdit, že Hrithik Roshan se po zhlédnutí stane častým protagonistou snů a tužeb nejedné dámy. Na začátku snímku také předvede něco ze svého dechberoucího tanečního umění. _______________ Dávám poctivé čtyři hvězdy a věřím, že mezinárodní sestřih to může vytáhnout i na pět. Těším se na něj. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vynikající směs žánrů, která osciluje mezi romancí, akcí (někdy téměř v heroic bloodshed stylu). Je zde neustále přítomno napětí, dostává mě rovněž tempo snímku, umně zapracované flashbacky, které postupně odkrývají vztah mezi Jayem a Lindou, kteří touží uniknout chudodbě ve městě příležitostí. Hrithik Roshan je uhrančivý herec, který spoléhá více na svoje dramatické schopnosti, než muskulaturu, ačkoliv by to mělo svádět k opaku:) Jsem z něho celý paf, co teprve ženy. Svůj part skvěle odehrála i Barbara Mori. Vizuální stránka je lahoda alá Cary Fukunaga, skvělý hudební podkres. Co na tom, že vizuální styl je občas prokládán videoklipovými sekvencemi, když jsou velmi cool a do filmu se hodí. Navíc je to po delší době film, který mi svými emocemi, vyrazil dech a nechal mě na konci úplně vyždímaného. Já si myslím, že tohle je určitě jeden z nejdůležitějších a nejpovedenějších indických filmů posledních 15 let a může svojí přístupností strhnout i neznalce indického subkontinentu a podnítit je k dalšímu hledání. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé! Úvod je síce brutále indický čiže romanicko poetický - samé zábery na oči hrdinov, spomalené zábery, tanec v daždi, kradmé úsmevy, ale aj vtedy to má svoje čaro. A potom sa to rozbehne a vy sledujete celovečernú podobu klipu Hero len bez Enriquea Iglesiasa, Jennifer Love Hewitt a Mickeyho Rourka. A stále je to pre našinca zaujímavo iné. Možno je to guláš, ktorý sa nevie rozhodnúť či chce byť precítenou artovkou alebo akčnou road movie, ale mne sa hlavne režisérsky prístup celkom rátal... Samozrejme aj hlavná hrdinka - aj napriek tomu, že sa v podstate ani nevyzlečie. Ale veď čo by ste čakali od indickej produkcie... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bolyvúd jak sfiňa, ale nedalo se od ústřední (to je výraz) dvojice odtrhnout oči, Jay alias Bradley s očima provokativníma, provokujícíma, až se jednomu nastartuje fantazie do plných obrátek...Natasha alias Linda je taky děvče jak cumel, dvojí radost pohledět. Vůbec se nedivím, že Jaye tolik uhranula, když se mu zjevila jak éterická nymfa v moři, byl to čistý zásah do černého. Příběh už nebyl až tak podstatný, i když vykazoval prvky tragédie, báje, pověsti, což se všecko semlelo v bolestném závěru, jenž osudový moment netradičního setkání dvou miláčků potvrdil až do věčnosti. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Bollywooďák, který má pěkný příběh sympaťáka v hlavní roli a nádhernou ženskou postavou. 90% :) ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tak například pro mě to mohlo skončit hned po úvodním tanečním čísle a jako bollywoodskou klasiku bych to tedy rozhodně nenazvala. ___Film byl o dost hnusnejch věcech a hlavní hrdinové (oba) byli nesympatický lidi, ze kterých se pak skrze lásku (jak to tak chodí) stali sympaťáci, ale ta láska jim nebyla přána... Hlavní herečka hrála dost divně, takže jsem jí nevěřila skoro nic, Hrithikovi zase všechno, ale je evidentní, čím to asi bude. Takže tak. __P.S. Kabira Bediho jsem nerozluštila ani náhodou. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Neviem o čo to bol pokus, ale pre mňa sa teda moc nevydaril, žánrový guláš, ktorý ma niekoľkokrát totálne uspal a absolútne nezaujal. Do čoho si sa to dal naviesť Hrithik, neviem prečo ale v klasickom Bollywoodskom stvárnení bez problémov oceňujem dosť vysokú dávku klišé a naivity. V tomto Americko-mexicko-western-macho stvárnení mi príšerne vadila celá pointa, prišlo mi to ako útržky z rôznych amerických filmov počnúc Thelmou a Luisou a končiac Bony a Claidom a to nehovorím o nešťastnom nápade, prezradiť koniec hneď na začiatku... takže fakt jediné čo ma vytrhlo chvíľami zo smrteľnej nudy bolo Hrithikove telo bez košele, žiaľ v tomto filme som ani jednému hercovi jeho výkon neverila a to väčšinou nemám problém uveriť aj najväčšie blbiny. Proste sa mi tento film nepáčil, nezaujal ma príbeh, nezaujala ma réžia, nezaujalo ma prostredie, nezaujali ma "výkony" hercov, nezaujali piesne ...proste NIČ.... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ach, malo to tak skvelé momenty, ale vcelku to bolo strašne rozpačité... Miešanie žánrov india niekedy holt nezvláda. Komické a sem tam aj akčné sekvencie vychutnávkové, Roshan ok, oná Mori krásne to stvorenie, Kabir úsmevne osviežill, za to tri, ale za dobrý tento film nepovažujem. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Bony a Kile v Indicko-Mexicky-Španielskej cover verzií na štýl akcie, ktorá nikdy nekončí a zamilovaných spomaľovačiek. Hlavné herecké trio ako vystrihnuté z módneho časopisu, sľubuje aspoň pohľad na pekné tváričky. (Keď už nič iné) Začiatok filmu sľubuje celkom plynulú a peknú filmovú zábavu v indickom podaní. Občas bol dej brzdený romantickými pohľadmi a úsmevmi, ktoré boli ako vystrihnuté z reklamy na Colgate Total. Akcie bolo na moje počudovanie dosť, miestami pripomínala 99% scén zo známeho Árijskeho seriálu Cobra 11 ale dalo sa na to pozerať. V podstate mi na filme nič nevadilo do chvíle keď sa film prehupol do finálnej fázy, v ktorej jeden nezmysel striedal druhý romantický párik skončil ako skončil. Kabir Bedi bol postavený do dosť neviditeľnej roli čo je tiež škoda. Český preklad "Útek do Mexika" je tiež dosť na hlavu keďže scénam z Mexika sa film venuje asi 10 minút z inak dvojhodinového celku. Jednoducho klišoidný nápad, ktorý ale pôsobí oku vábivo zabitý nedotiahnutým koncom. 42% ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

lareinna - Úplne ma cituješ ale aby som napísal aj niečo svoje. Čakal som, že to bude o niečom inom čo sa týka filmu čakal som nejakú sliatinu blbých kecov ale čo som videl? Skvelo natočený romaticko-akčný film, nenudil som sa ani sekundu, srdce mi bilo ako o život, nádherné vykreslený vzťah medzi Jayom(Hrithik Roshan) a Natashou(Barbaba Móri). Úplne k sebe sadli a svedčalo im to. Skvelé akčné scény, scenérie, viacero cudzích jazykov. Koniec ma úplne dojal, Barbara Móri a Hrithik Roshan podali slušný výkon, veľmi slušný. Tento film skvelo si trúfam povedať konkuruje americkým filmom a podľa mňa veľa amerických filmov tohto štylu prevyšuje o dosť! Nechápem absolútne prečo tento film neni červený, spamätajte sa ľudia. EDIT: Po ďalšom zhliadnutí by som ešte pridal hviezdičku, ale viac ich tu není...ten koniec nechádzam slová to okomentovať to sa nedá okomentovať to sa musí cítiť... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Aj keď Kites nebol natočený prvotriedne ako si to vyžaduje technicky zdatnejšie publikum, dovolím si tvrdiť, že tento film je lepší ako ktorákoľvek americká priemerná romantika. Od začiatku do konca to bolo pre mňa zaujímavé, bola tam akčnosť, napätie, tiež láska zobrazená tak silne, že to pohne so srdiečkom nejedného diváka..Je to natočené zaujímavo, jednoducho inak, než na čo sme zvyknutí u typických amerických filmoch. Herečka Barbara Mori - čakala som vždy učesanú a upravenú kočku, ktorej sa veľmi nepohne ani vlas na hlave (ako som doposiaľ vždy videla napr. Aishwaryu Rai) - bola tak úžasná a prirodzená, chválim jej herecký výkon, proste sa mi páčila, a samozrejme Hrithik - s ním som videla viac filmov, a v tomto filme ma len utvrdil v tom, že je skvelý herec. Ďalej pre mňa bolo dosť zaujímavé a vôbec mi to nevadilo, práve naopak, že vo filme hovorili španielčinou, hindštinou, angličtinou + české titulky. Toľko cudzích jazykov pokope v jednom filme, ale dá sa to v pohode vnímať. :-) Napr. scéna keď ušli z banky, nasadli do dodávky, kde sa hádali a prekrikovali všetci traja, ona po španielsky, majiteľ auta po anglicky a Hrithik hovoril svojou hindštinou :-) bolo to celkom zábavné. Pre mňa film, ktorý zanechal dojem a zvláštny pocit a to je podstatné, že tak skoro nezabudnem. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská Harllekýnka s Hollywoodskými motivy. Tragický romantický příběh ze současnosti pro ty, co už omrzel román Romeo a Julie. Nádherné scenérie čehokoliv vytvářejí doslova umělecký film. Příběh plyne jako vánek a dává romantismu neskutečnou sílu. Akční scény mají ohromný adrenalin. Není jich tu mnoho, ale když už se tu objeví, stojí za to. Snímek je vizuálně zcela odlišný od Americké produkce. Telenovelácké motivy tu jsou občas patrné, ale nijak to výsledku neškodí. Jedná se o odbočení od stereotypu, což není na škodu. S Indie moc snímků nepřichází, ale musím uznat, že tento patří mezi ty nejlepší, co jsem měl možnost vidět. ()

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč bych měl film hodnotit nějak líp jen proto, že ho natáčel ind z bollywoodu. Když je akce neuvěřitelná a zároveň nudná, hlavní postava nesympatickej šampon, příběh je zamotaný a stojí za prd... prostě to ani nestojí za řeč. ()

Los Losos 

všechny recenze uživatele

Trochu Bollywood, trochu Hollywood...Na mě film působil tak, že režisér si vzal to nejhorší z obou filmových velmocí, protřepal, zamíchal a máme tu efektivní automobilové honičky a napínavé střílečky společně s plytkou romantikou a láskou, která hory přenáší. Obé ovšem značně skřípe, akční scény jsou nedotažéné, stejně tak romantický příběh a dohromady mi to zkrátka neladí. Nicméně moderní indickou produkci to táhne na západ a podobných snímků bude jistě přibývat, což mě jako milovníka klasického bollywoodu mrzí, ale nenadělám nic. Sic mě to vůbec nenadchlo…, ale nu což, kamera je cool, hlavní hrdinové sexy, Hrithik zatančil, tak dáme tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama