Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Recenze (140)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $46,683,377Tržby Celosvetovo $68,336,997║ Taká rozvláčna ničím moc zaujímavá odrhávačka. Nestačí tam mať len sympatické herečky. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať ze sebe dělá Nicole Kidman kohokoliv, furt není dobrá, když ji nevede zkušená pevná ruka pořádného režiséra. Sandra Bullock si zase chce hrát na romantickou zachránkyni? Ehm Ehm holky.. vám ujel i ten poslední vlak... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

To, že v takovémto podprůměrném filmu bez děje a nápadu hraje Bullock asi nikoho nepřekvapí, ale proboha proč Nicole Kidman. Proč? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. If You Ever Did Believe - Stevie Nicks/Sheryl Crow [4:10] ,2. This Kiss - Faith Hill [3:15] ,3. Got To Give It Up (Part 1) - Marvin Gaye [4:13] ,4. Is This Real? - lisahall [4:54] ,5. Black Eyed Dog - Nick Drake [3:25] ,6. A Case Of You - Joni Mitchell [4:23] ,7. Nowhere And Everywhere - Michelle Lewis [4:02] ,8. Always On My Mind - Elvis Presley [3:30] ,9. Everywhere - Bran Van 3000 [3:27] ,10. Coconut - Harry Nilsson [3:51] ,11. Crystal - Stevie Nicks/Sheryl Crow [5:56] ,12. Convening The Coven [4:06] ,13. Maria Owens [7:38], ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, ale film jako takový má dost slabý scénář. Díky mým dvěma oblíbeným herečkám se na to dívat dalo. Hlavně Nicole ... ta film pozvedla svým dokonalým hereckým talentem a udělala ho pro nás zajímavějším a výjimečnějším než by jinak byl - nezáživný, nudný, šedý. Za mě 2,5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Co vedlo Nicol Kidman upsat se k tomuto pofidérnímu projektu zůstane zřejmě navěky záhadou. Fakt je však ten, že ani ona svou přítomností film nevytrhla ze zoufalého podprůměru. Přitom nemuselo být nutně tak zle. Námět sliboval docela dost, bohužel zoufalá neschopnost režiséra zabila naprosto vše. Snímek bez nějaké výraznější dějové linky, patřičného zlomového bodu, či kvalitního závěru. Herci jen tak pochodují před kamerou, občas prohodí nějaké to moudro, či romantické gesto a tím to hasne. Vizuální efekty překvapivě nic moc a postava kterou hraje Goran Visnjic je naprosto mimo. Když to všechno sečteme, nevyjde nám z toho skutečně nic hezkého. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Žánrově pestrý zážitek. Nečekaně příjemně sehraná dvojice Sandra Bullock a Nicole Kidman. Zpětně je kouzelné sledovat, jak se Kidmanka snažila, ale v téhle době se jí ještě nepodařilo zcela prorazit. Knižní předloha česky nevyšla. Ale je to škoda, v současné době Alice Hoffmanová rozšířila Practical Magic už na trilogii, nové díly The Rules of Magic (2017) a Magic Lessons (2020) jsou prequelové romány. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Což o to, pěkné holky tam jsou, jenomže by to chtělo ještě něco víc, ne? Třeba smysl! 30%. P.S.: Nicole bych v takovém bahně nečekal. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená cukrová vata plná žien, mágie, romantiky a sesterskej lásky, ale aj smútku, napätia a nebezpečenstva. Praktická mágia ma prakticky uhranula a nemôžem jej odolať. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne příliš neoslovilo. Ač v hlavních rolích jsou velmi známé herečky, ani to nepomáhá tomuto filmu vybočit z podprůměru. I když kdoví, jak by snímek vypadal ve výsledné podobě, kdyby tam nebyla Nicole Kidman a Sandra Bullock. Děj vypadal na první pohled zajímavě, ale celkový dojem je takový, že film u mne zůstal hluboko za očekáváním. Těžko říci, čím to je, jestli samotným scénářem nebo spíše tím, že člověk u toho musí zapojit mozek, aby se v určitých chvílích dokázal v ději orientovat. Každopádně mne snímek nezaujal a dá se říci, že nebýt dvou hlavních hereček, tak by tenhle snímek nikoho nezajímal. Dávám dvě hvězdičky, ale jsou to slabé dvě hvězdičky, tenhle film už nikdy více vidět nemusím... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Značná část mého hodnocení se skládá z přihlédnutí k moc pěkným holkám, které ve filmu účinkují :-), protože jinak je tohle spíš taková červaná knihovna... Na posezení s přítelkyní nebo první rande naprosto ideální. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které máte rádi a tak trochu se za to stydíte. Magickou posedlost jsem viděl několikrát a pokaždé si u toho skvěle odpočinu. Sandra a Nicole si (ač každá úplně jiná) herecky sedly a zastíní i těch několik hluchých míst. Neškodný romantický film, se skvělou atmosférou, který můžu zas a znova. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr.Ale nemusel by být,kdyby se o trochu více zapracovalo na scénáři a byly by vypuštěny jisté "akcepty ",které příjemný film který nepostrádá atmosféru,tahají ke dnu.Těmi akcepty myslím celkem zřejmou, ke konci se více a více prohlubující trapnost až přes přehnanost v ději.Má oblíbená Nicole Kidman to podle mě zdatně vyvažuje,ostatně jako v každém průměrném filmu ve kterém se objeví a ne moc charismatická Sandra Bullock tu předvádí svůj klasický standart. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na začiatku síce úbohé efekty, ku koncu ale pomerne slušný duch, inak ide skôr o romantický film. Je tu veľa ukecaných miest a ja tieto snímky veľmi v obľube nemám. (romantické fantasy). Ale herecké hviezdy tento film u mňa zachránili. Sandra Bullock a Nicole Kidman je dobrá dvojka. Proste som sa veľmi nenudil a film občas dosť zaujal. Inak som to videl naposledy asi pred 7 rokmi. Celkovo ho hodnotím ako celkom nadpriemernú snímku. Je vhodný skôr pre romantikov. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedený film o čarodějnicích. O zápletce jako takové se snad ani nedá hovořit, originální nápad aby člověk pohledal a Nicole Kidman to už nezachrání. Určutě se z toho dalo vytřískat víc, takhle je to podprůměrný film na televizní odpoledne. ()

Hunt odpad!

všechny recenze uživatele

HUDBA: Alan Silvestri; Naprosto nudný a nezáživný film, fakt jsem dlouho litoval, že jsem na něm byl v kině. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A jejej! Tady něco neklaplo. Kde začít... Třeba od scénáře. Kdybych se jednou (jako že to nemám v plánu) rozhodl přijít na to, jakou a jestli vůbec má hloubku, zarazily by mě ty do očí bijící mezery v něm. Nemám ani pocit, že již samotný námět by byl nějakým způsobem originální. K práci režiséra nelze říci nic, nebylo na ní co zkazit. Ovšem ani vyšperkovat. Čili nám zbývá herecké osazenstvo. Jakožto velký příznivec Nicole Kidman krvácím, že se objevila v takovémto filmu. Snad nutně potřebovala peníze či co... Tak či tak, budiž ji ke cti, že zatímco pro Sandru Bullock filmy tohoto rázu znamenají (až na pár výjimek) maximum, Nicole může na tento výtvor v klidu zapomenout v opojení z mnoha kvalitních filmů, ve kterých skutečně dokázala, co v ní vězí. K Sandře lze ještě konstatovat, že jí to zde na její poměry vcelku sluší, což je její veliké štěstí, poněvadž jinak by tam už vůbec nemusela být. S mrtvolou se beztak cicmala Nicol, určitě by si i sama vykopala tu jámu a kdyby bylo při závěrečném duchařském tanečku o koště méně, v záplavě smíchu nad tím, jak skvělá černá komedie toto je, by si toho nikdo nevšiml. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie to vlastne ani nie romantická komédia, ale skôr fantasy rozprávka pre 13-ročné dievčatá o sesterskej láske a grrrl power. Nie je to veľmi vtipné, ani objavné, ale má to čarovnú atmosféru, krásne lokácie a kostýmy, príťažlivú tému čarodejníctva a pravdaže neskutočné ústredné duo. ()

Reklama

Reklama