Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Sallyin (Sandra Bullock) obchod se jmenuje Verbena. Verbena je rostlina (Sporýš lákařský), která byla dříve považována za magickou rostlinu s afrodisiakálními účinky. (Chevees)
  • Po špatných reakcích na testovacím promítání byl na poslední chvíli zamítnut skladatel Michael Nyman, jeho hudba byla prý moc evropská a vtíravá. Nahradil jej Alan Silvestri. Ovšem změna byla učiněna tak pozdě, že CDčka se soundtrackem už byla hotova a připravena k distribuci. Obchody tedy zaplavila první várka s Nymanovou hudbou. O pár týdnů později dorazila nová verze CD se stejným názvem, ale hudbou od Silvetriho. (HappySmile)
  • Gary Hallet (Aidan Quinn) trpí postižením Heterochromia Iridium, což znamená, že jedna jeho duhovka má zčásti nebo zcela jinou barvu než ta druhá. Přestože je to u lidí neobvyklé, některé celebrity to tak také mají - např. Kate Bosworth nebo Jane Seymour. (HappySmile)
  • Celý dům byl pouze jedna velká kulisa, která byla uvnitř prázdá. Byl postaven na pronajatém pozemku a dokonce i květy na stromech jsou falešné - vyrobené z hedvábí. Vše bylo po natáčení zničeno. (HappySmile)
  • Když se režiséra Friffina Dunneho zeptali, proč Sandra Bullock a Nicole Kidman hrály sestry, přestože si nejsou ani trochu podobné, řekl, že když zkoumal historické čarodějky, zjistil, že se častokrát sestry čarodějky vůbec nepodobaly. Nicméně, když dělal casting na dcery Sandy Bullock, záměrně vybral takové dívky, které se podobaly každá jedné hlavní herečce. (HappySmile)
  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)
  • Původně se mělo natáčet na ostrově v Nové Anglii, nakonec se ale filmování kvůli počasí a finančním důvodům přesunulo na západní pobřeží San Juan Strait ve státě Washington. (HappySmile)
  • Na konci filmu mají všechny čarodějky v černých pláštích červeno-bíle proužkované punčochy podobné těm, co nosí Zlá čarodějnice Západu v Čaroději ze země Oz (1939). (HappySmile)
  • Jimmy Angelov se podle původního scénáře jmenoval Jimmy Hawkins a byl to venkovský balík z Texasu. Ovšem potom, co režisér Griffin Dunne uviděl Gorana Visnjice ve Vítejte v Sarajevu a Madonninu videoklipu "Power of Goodbye", rozhodl se přepsat postavu na východního Evropana a obsadit do ní Gorana. (HappySmile)

Reklama

Reklama